Czy ktoś z Was gra na codzień na Korgu SP 500?
Interesują mnie spostrzeżenia z użytkowania, zwłaszcza takie praktyczne (nie koniecznie IN PLUS). Co myślicie o tym sprzęcie (testy już czytałem, pytam o subiektywne oceny z uzytkowania)?
Z góry dzięki za opinie.
Pozdrowienia dla wszystkich.
Osobiste spostrzeżenia o... KORG SP 500
Hammond SK1
Re: Osobiste spostrzeżenia o... KORG SP 500
...Czy ktoś z Was gra na codzień na Korgu SP 500?
Interesują mnie spostrzeżenia z użytkowania, zwłaszcza takie praktyczne (nie koniecznie IN PLUS). Co myślicie o tym sprzęcie (testy już czytałem, pytam o subiektywne oceny z uzytkowania)?
Z góry dzięki za opinie.
Pozdrowienia dla wszystkich....
Otórz, jeżeli mogę to spróbujępomóc w rozwiazaniu problemu...
Sam na co dzień korzystam z SP-200 (jest to najuboższa wersja tej serii SP)
Wypowiem się dlatego tylko o specyfikacji klawiatury - jakio pianina 88 keys.
Klawiatura niczego sobie, jestem pianistą i dobierałem instrumen pod względem reakcji klawisza na wrażliwość palca i dłoni. Uważem że jest dobra. obecnie jest to tańsze pianinko cyfrowe, a za te pieniądze to naprawdę świtna sprawa.Pozostawia za sobą daleko w tyle wszystkie Casio, tańsze rolandy, Ketrony,Kawai-e.Sp_500 jest rozbudowany-pwszem. Barwy, sekwencer i inne bajery owwszem oraz nagłośninie wewnętrzne to jest ok. Ale uważam że jest za drogii.... ok 6000 zł to za dużo. SP-200 to ok. 3000 i to jest bardzo dobra cena,ale SP-500 jest za drogi i to sporo...
Z góry dzięki za opinie.
Pozdrowienia dla wszystkich....
Otórz, jeżeli mogę to spróbujępomóc w rozwiazaniu problemu...
Sam na co dzień korzystam z SP-200 (jest to najuboższa wersja tej serii SP)
Wypowiem się dlatego tylko o specyfikacji klawiatury - jakio pianina 88 keys.
Klawiatura niczego sobie, jestem pianistą i dobierałem instrumen pod względem reakcji klawisza na wrażliwość palca i dłoni. Uważem że jest dobra. obecnie jest to tańsze pianinko cyfrowe, a za te pieniądze to naprawdę świtna sprawa.Pozostawia za sobą daleko w tyle wszystkie Casio, tańsze rolandy, Ketrony,Kawai-e.Sp_500 jest rozbudowany-pwszem. Barwy, sekwencer i inne bajery owwszem oraz nagłośninie wewnętrzne to jest ok. Ale uważam że jest za drogii.... ok 6000 zł to za dużo. SP-200 to ok. 3000 i to jest bardzo dobra cena,ale SP-500 jest za drogi i to sporo...