Witam serdecznie.
Mam następujący problem:
Jak powszechnie wiadomo, soundracki z gier wydawane są (jako niezależne od gry wydawnictwa) nieczęsto.
Dlatego też pytam zorientowanych w temacie, czy zgranie ścieżki dźwiękowej takiego Quake'a lub Doom'a na CD, nie posiadając gry to piractwo?
Pozdrawiam.
D_M
Soundtracki z gier...
Re: Soundtracki z gier...
...Witam serdecznie.
Mam następujący problem:
Jak powszechnie wiadomo, soundracki z gier wydawane są (jako niezależne od gry wydawnictwa) nieczęsto.
Dlatego też pytam zorientowanych w temacie, czy zgranie ścieżki dźwiękowej takiego Quake'a lub Doom'a na CD, nie posiadając gry to piractwo?
Pozdrawiam.
D_M
...
Jeżeli zgrasz z posiadanego oryginału po to, aby posłuchać go na domowym sprzęcie Hi-Fi bo pecetowe bzyczki kiepsko dają czadu -to na pewno nie. W innym przypadku zalecałbym daleko posuniętą rozwagę;)
Mam następujący problem:
Pozdrawiam.
D_M
...
Jeżeli zgrasz z posiadanego oryginału po to, aby posłuchać go na domowym sprzęcie Hi-Fi bo pecetowe bzyczki kiepsko dają czadu -to na pewno nie. W innym przypadku zalecałbym daleko posuniętą rozwagę;)

Nie ważne jak się gra, ważne jak się przy tym bawi :D
W zależności od licencji, ale w 99% przypadków TAK. Śieżka dźwiękowa to integralna część licencjonowanego produktu - gry komputerowej. Ale jeśli to na domowe potrzeby, a oryginał stoi spokojnie na półce, to nie powinno być żadnego problemu...

swojego czasu widzialem w sklepie z plytaim plytke z muzyka z Tonny Hawka ... bodajrze 3 . kosztowala 50 zl .... heh chyba to roznie jest z tymi soundtrackami ..