Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
-
Antheck - Posty:180
Słowacka strona o Level 42, a na niej...
autor: Antheck » sobota 04 gru 2004, 16:00
Taki oto text:
Level 42
Britská jazzfunková skupina vznikla v roku 1980. Jej lídrom je skvelý basgitarista Mark King, ktorý prispel k vývoju nástroja hlavne virtuózne zvládnutou slapovou technikou. Je zároveň aj spevákom so zaujímavo zastreným hlasom. Skupina vznikla v roku 1980 a onedlho už bodovala v britských rebríčkoch. Strojovo presné funkové spodky sa zvláštne a vzrušujúco snúbia so zaujímavo vystavanými melódiami. Level 42 bude určite skvelým vyvrcholením Bratislavských jazzových dní Slovenská sporiteľňa 2004.
Poszukuję basisty który zna: "slapovou technikou"

)))))
Pozdrawiam
[addsig]
Stevie Wonder: "You're the best stage crew I've ever seen..."
-
spiker
autor: spiker » poniedziałek 06 gru 2004, 09:55
Ja tam bym się ze Slowaków na naśmiewał. Fakt że mają głęboko zakorzenionego ducha komunizmu, ale poza tym w wielu dziedzinach stoją kilka szczebelków wyżej od nas- Polaków, ze slapovou technikou włącznie.

przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
-
Janunio
autor: Janunio » poniedziałek 06 gru 2004, 11:26
Byłem wielkim fanem Level 42. Pierwsze trzy płyty słucham do dziś. Prz\\estrzeń, pady, slapowa technika itp.
Znakomita funkcja git basu.
Ale potem Mark zamarzył o karierze vocalnej do której sie nie nadaje. I to odejście od korzeni ich wykończyło. Przypomnę, że planowany koncert w Warszawie nie doszedł do skutku bo bilety sie nie sprzedały.
Pozostaje kilka wspaniałych riffów , pierwsze trzy LP (quasi instrumentelne) no i oczywiście "lesson of Love". Żeby to zagrac na dancingu musiałem znacznie wzmocnic mięśnie prawej ręki.
Po za tym słabo znam czeski czt tam słowacki i nie wiem co w tym jest śmieszne ?!
Były Band Leader, obecnie biurokrata. Hobby: home recording
-
Antheck - Posty:180
autor: Antheck » poniedziałek 06 gru 2004, 15:07
Jestem daleki od naśmiewania się ze Słowaków. Bardzo mi się po prostu spodobały niektóre wyrażenia, podobnie jak b lubię L42.
Ale "slapovu technikou" mnie rozbawiła...
Może to kwestia mojego specficznego poczucia humoru.
Pozdrawiam serdecznie, Antheck
[addsig]
Stevie Wonder: "You're the best stage crew I've ever seen..."
-
stevelukather
autor: stevelukather » wtorek 07 gru 2004, 19:24
A wiecie,ze po smierci gitarowego z L 42,gral z nimi Allan Holdsworth?Pozdrawiam SL.