Jaki twardy dysk do audio?
Witam,
chcialbym poznac Wasze opinie odnosnie dobrych, niedrogich dyskow IDE pod katem pracy z plikami audio.
Firmy, parametry, ceny bylyby mile widziane.
chcialbym poznac Wasze opinie odnosnie dobrych, niedrogich dyskow IDE pod katem pracy z plikami audio.
Firmy, parametry, ceny bylyby mile widziane.
Re: Jaki twardy dysk do audio?
Dysk musi być szybki i mieć duży cache :)- z moich doświadczeń wynika, że są to najważniejsze kryteria. Oczywiście jakość wykonania i firma, to już zależy od Twojej zasobności portfela- ja zawsze wybieram Western Digital - tak z dobrych doświaczeń i przyzwyczajenia.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Interesowalby mnie taki w przedziale 300-400 zl.
Jakies propozycje?
Jakies propozycje?
...Dysk musi być szybki i mieć duży cache :)
i jeszzce powinien byc cichy w pracy
to ostatnie wiem ze spelnia SeagateBarracuda 4.Mam taki (7200 rpm) i nigdy nie zdarzylo mi sie zeby predkosc dysku byla jakims problemem.
[addsig]
to ostatnie wiem ze spelnia SeagateBarracuda 4.Mam taki (7200 rpm) i nigdy nie zdarzylo mi sie zeby predkosc dysku byla jakims problemem.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
......Dysk musi być szybki i mieć duży cache :)
...
Dokładnie. Ja bym już nie szukał i poleciał czym prędzej do sklepu i zakupił.
Trzeba nieźle wytężyć słuch żeby usłyszeć jego pracę w komputerze.
...
Dokładnie. Ja bym już nie szukał i poleciał czym prędzej do sklepu i zakupił.
Trzeba nieźle wytężyć słuch żeby usłyszeć jego pracę w komputerze.
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)
Od zawsze używam Seagate-ów, i z czystym sumieniem mogę je zdecydowanie polecić. Obecnie posiadam dwie barrakudy 7200rpm, 8MB cache, są bardzo ciche, bardzo szybkie i jak narazie nigdy nie miałem żadnej awarii.
eis, eis, baby!
...Dysk musi być szybki i mieć duży cache :)- z moich doświadczeń wynika, że są to najważniejsze kryteria. Oczywiście jakość wykonania i firma, to już zależy od Twojej zasobności portfela- ja zawsze wybieram Western Digital - tak z dobrych doświaczeń i przyzwyczajenia.
Pozdrawiam!...
jeśli chodzi o nowe wd-ki inaczej kawiory :D to najgorsze dyski obecnie na rynku
wielu się pewnie nie zgodzi ale pisze to serwisant z firmy komputerowej w warszawie caviary są najtańsze to + świszczą to - i z 10 sprzedanych 5 wraca w przeciągu 2 miesięcy osobście zawsze polecam ludziom maxtory ostatnie serie tych dysków są naprawde solidne 2. są wydajne i mają 2 minusy są najgłośniejsze i najbardziej się grzeją lecz niech ktoś z was mi powie jak się czuję gdy 2 miesiące pracy zapisane na caviaże slag trafi to czy nielepiej wykleić obódowę i mieć 100000000000 X lepszy dysk nioż caviar
drugą marką godną polecenia jest samsung ( nowy samsung) wiem że dla niektórych niedzielnych informatyków brzmi to niczym ostra bluzga ale jest cichy niezawodny nienajwolniejszy seagate'a pominę bo po wymianie 4 z rzędu u klienta w przeciągu tygodnia niebiorę go pod uwagę jako nośnika materiału na płytę :) pozdrawiam
Pozdrawiam!...
jeśli chodzi o nowe wd-ki inaczej kawiory :D to najgorsze dyski obecnie na rynku
wielu się pewnie nie zgodzi ale pisze to serwisant z firmy komputerowej w warszawie caviary są najtańsze to + świszczą to - i z 10 sprzedanych 5 wraca w przeciągu 2 miesięcy osobście zawsze polecam ludziom maxtory ostatnie serie tych dysków są naprawde solidne 2. są wydajne i mają 2 minusy są najgłośniejsze i najbardziej się grzeją lecz niech ktoś z was mi powie jak się czuję gdy 2 miesiące pracy zapisane na caviaże slag trafi to czy nielepiej wykleić obódowę i mieć 100000000000 X lepszy dysk nioż caviar
drugą marką godną polecenia jest samsung ( nowy samsung) wiem że dla niektórych niedzielnych informatyków brzmi to niczym ostra bluzga ale jest cichy niezawodny nienajwolniejszy seagate'a pominę bo po wymianie 4 z rzędu u klienta w przeciągu tygodnia niebiorę go pod uwagę jako nośnika materiału na płytę :) pozdrawiam
osobście zawsze polecam ludziom maxtory ostatnie serie tych dysków są naprawde solidne 2. są wydajne i mają 2 minusy są najgłośniejsze
heheh ...... MAXTOR ! osobiscie miałem dwa Maxtory , jeden SCSI - ktory pociagnoł 11 misiecy , i IDE - ktory sie krecił 6 misiecy , za pierwszym razem dane były odzyskiwane na koszt sprzedawcy , w drugim przypadku wszystko poszło sie ....... ! Teraz mam IBM 40Gb, ktory działa juz 3 lata .. i Seagate - Baracuda ...... cichy szybki , od Marca smiga az miło ......
heheh ...... MAXTOR ! osobiscie miałem dwa Maxtory , jeden SCSI - ktory pociagnoł 11 misiecy , i IDE - ktory sie krecił 6 misiecy , za pierwszym razem dane były odzyskiwane na koszt sprzedawcy , w drugim przypadku wszystko poszło sie ....... ! Teraz mam IBM 40Gb, ktory działa juz 3 lata .. i Seagate - Baracuda ...... cichy szybki , od Marca smiga az miło ......
.. i Seagate - Baracuda ...... cichy szybki , od Marca smiga az miło ...... ...
...u mnie Seagate Barracuda gra od 3 lat,nigdy nic nie siadło...zdecydowanie polecam...
...u mnie Seagate Barracuda gra od 3 lat,nigdy nic nie siadło...zdecydowanie polecam...
...phi...
Od 9-10 lat używam dysków SEAGATE(ostatnio kupiłem już 6 z kolei). Zmieniam każdy co jakieś 2-3 lata i to tylko dlatego, że robią się za małe. Co więcej, każdy z tych dysków nadal gdzieś pracuje (nawet ten pierwszy 320Mb). Raz kupiłem MAXTORA i po miesiącu musiałem go wymienić. Muszę jednak powiedzieć, że wymieniony MAXTOR działa już 5 rok.
Ja polecam Barracudy - ciche, szybkie i 3 lata gwarancji. Zanim straci gwarancję to kupisz nowy.
Ja polecam Barracudy - ciche, szybkie i 3 lata gwarancji. Zanim straci gwarancję to kupisz nowy.
Marck9 - Warszawa