Czy zauważyliście, jak zmieniają się zainteresowania forumowiczów ?
Jeszcze niedawno królowały pytania o kartę dzwiękową, teraz pytania o monitory. To znak postępu amatorów dzięki istnieniu tego Form. Czy przewidujecie co bęzie tematem wiodącym za 1/2 roku?
Pozdrowienia
andrzej
Karta, monitory - co dalej?
zainteresowania muzyczne: Pink Floyd, Devil Doll, Rock Progresywny. Instrument: gitara. Nagrywam muzykę amatorsko dla siebie i przyjaciół. Dopiero teraz wiem jakie to trudne -może dlatego tak ciekawe.
Re: Karta, monitory - co dalej?
Czy przewidujecie co bęzie tematem wiodącym za 1/2 roku?
Synteza granularna
Pozdrawiam,
Maciej R.
Synteza granularna

Pozdrawiam,
Maciej R.
...Czy przewidujecie co bęzie tematem wiodącym za 1/2 roku?
1. Jak zastosować C-dur i e-moll
a za kolejne 1/2 roku:
2. Co to jest metrum 3/4 i jak to włączyć w cubase.
a za kolejne 1/2 roku:
3. ...e nie będę drwił
pozdrowienia
1. Jak zastosować C-dur i e-moll
a za kolejne 1/2 roku:
a za kolejne 1/2 roku:
3. ...e nie będę drwił
pozdrowienia
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
może to i śmieszne,ale miałem wielkie problemy z metrami 7/8, 9/8 i 5/4 w kilku programach,nie mówiąc o innych pierdołach,których brakuje w większości...cały czas testuję...
...phi...
może to i śmieszne
=======
Nie, śmieszne to nie jest na pewno. Skądinąd zapodanie metrum np. 5/4 na cały kawałek generalnie nie stanowi problemu w żadnym sekwencerze. Gorzej się sprawy mają jak w trakcie kawałka nastepują zmiany metrum.
Ale score editor się wtedy przydaje.
pozdrówka
[addsig]
=======
Nie, śmieszne to nie jest na pewno. Skądinąd zapodanie metrum np. 5/4 na cały kawałek generalnie nie stanowi problemu w żadnym sekwencerze. Gorzej się sprawy mają jak w trakcie kawałka nastepują zmiany metrum.
pozdrówka
[addsig]
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
...może to i śmieszne
=======
pozdrówka
...
jak już uporałem się z nierównym metrum,to udało się zrobić zmiany( 4/4 - 5/4 - 4/4 - 9/8 - w jednym kawałku).Próbowałem na przykład złożyć pętle w sekwencerze i równał mi do pełnych taktów-np 7/8 to co zaprogramowałem,potem robił ósemkę pauzy i od nowa pętlę grał.A przecież nie o to chodziło...
Od niedawna zgłębiam SONAR'a i wariat robi wszystko o co go poproszę...jestem mile zaskoczony...
=======
pozdrówka
...
jak już uporałem się z nierównym metrum,to udało się zrobić zmiany( 4/4 - 5/4 - 4/4 - 9/8 - w jednym kawałku).Próbowałem na przykład złożyć pętle w sekwencerze i równał mi do pełnych taktów-np 7/8 to co zaprogramowałem,potem robił ósemkę pauzy i od nowa pętlę grał.A przecież nie o to chodziło...
Od niedawna zgłębiam SONAR'a i wariat robi wszystko o co go poproszę...jestem mile zaskoczony...
...phi...
SONAR'a i wariat robi wszystko o co go poproszę...jestem mile zaskoczony......
Naprawdę WSZYSTKO?!!! Kurczę, ja też chcę Sonara
[addsig]

[addsig]
... SONAR'a i wariat robi wszystko o co go poproszę...jestem mile zaskoczony......
...
wszystko, o co poproszę

...
wszystko, o co poproszę

...phi...