Mac pantera to zabojczy kotek..

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:
Mac pantera to zabojczy kotek..

Post autor: pawello » sobota 21 sie 2004, 18:47

Kto ogladal TEN film? ja wlasnie ogladnalem..i chyba zaczynam rozumiec dlaczego podoba mi sie Makowka..

Chociaz jest to film z konferencji developerow Apple - sporo sie mozna dowiedziec na temat nowego systemu operacyjnego OS X Panther.. Pare nowych funkcji polozylo mnie na lopatki!

Polecam zapoznanie sie z filmem nie tylko developerom
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

3Head

Re: Mac pantera to zabojczy kotek..

Post autor: 3Head » niedziela 22 sie 2004, 01:10

no i odslania nieco wiecej funkcji Tygrysa.. czekam juz na to od jakiegos czasu

ale szczerze mowiac , Jobs pokazuje , kto na tym rynku rzadzi..

pozdrawiam;

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » niedziela 22 sie 2004, 11:46

kurde co mi sie ta panter przywalila ??? KURDE CHODZI O TYGRYSA

TIGER TIGER! MAC OSX TIGER!

[addsig]

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » niedziela 22 sie 2004, 13:16

Cały pokaz wygląda jak spotkanbie sekty, która owacją reaguje na każdy ruch przewodniczącego USB czy Firewire w monitorze, czy wąska ramka - niby żadna rewelacja, a tu taki odzew publiki.... Strasznie naiwnie to wygląda.

Ale poza tym trzeba przyznać, że o ile wydajność nie ma znaczenia - bo to nie teoretyczna moc komputera, tylko rzeczywista wydajność oprogramowania decyduje o tym "kto szybszy", o tyle wzornictwo mają niesamowite, ich zabawki są naprawdę śliczne. Szkoda tylko, że z MacOSem/OSXem jest troche tak jak z Linuxem - niedosyt oprogramowania potrzebnego do pracy zmusza do sięgania po Okienka. Ale.. Steve twierdzi, że Makowy Office by MS działa lepiej natywny Windowsowy... Ciekawe.

Lubie Makówki, szkoda tylko, że mają u nas tak beznadziejny support, że sprzęt jest dosyć awaryjny - nowa Makówka (G4) w naszym studiu od miała okazję popracować zaledwie parę tygodni od zakupu, a już minęło wiele miesięcy...

Jacek

Awatar użytkownika
mel

Post autor: mel » niedziela 22 sie 2004, 15:35

...Firewire w monitorze, czy wąska ramka - niby żadna rewelacja, a tu taki odzew publiki.... Strasznie naiwnie to wygląda.

Wszak Firewire to Applowski wymysl, zacny zreszta, to i sie ciesza :)

... Szkoda tylko, że z MacOSem/OSXem jest troche tak jak z Linuxem - niedosyt oprogramowania potrzebnego do pracy

Odrobina cierpliwosci. Przeciez X to stosunkowo calkiem nowy produkt, ale producenci softu mocno pracuja... :)

... że sprzęt jest dosyć awaryjny - nowa Makówka (G4) w naszym studiu od miała okazję popracować zaledwie parę tygodni od zakupu, a już minęło wiele miesięcy...

:O Nie do wiary, no ale skoro mowisz... Ja od jakis 7 chyba lat pracuje tylko na macach, od kilku miesiecy na G4 1,25 i NIGDY nie doszlo do zadnej awarii.

Co sie stalo?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » niedziela 22 sie 2004, 23:38

> Ja od jakis 7 chyba lat pracuje tylko na macach, od kilku miesiecy na G4 1,25 i NIGDY nie doszlo do zadnej awarii. Co sie stalo?

Ja na Makowkach pracuję też okolo 7 lat. Ale O ile stare PPC działało bez zarzutu (dwa studia, dwa różne egzemplarze) przez tyle lat, tak ten zaniemógł na kartę skaziową bardzo szybko. Potem problemy z dyskami... Generalnie wróciliśmy do pracy na starym PPC, a ten czeka na części... A szkoda, ma taką ładną grafikę

Pozdrowienia,

Jacek

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » poniedziałek 23 sie 2004, 00:01

Wicie co ?

Ale co to za funkcje zarabiste ma ten Tiger! Kladace! Chyba nie ogladaliscie tego filmu.. np Automator! Przeciez to miod!
[addsig]

3Head

Post autor: 3Head » poniedziałek 23 sie 2004, 00:40

no , na pewno funkcje Tigera sa sliczne . Automator.. nie tylko on

co do wydajnosci Jablek i ich awaryjnosci - rowniez dlugo uzywam Mac'a , nie mialem zadnych problemow i awarii . Dziala naprawde pieknie i przesiadka teraz na Windows jest dla mnie wrecz chora .

pomijajac zabojczy wyglad ich maszyn i wydajnosc - nowy OS zapowiada sie znakomicie - zreszta wystarczy obejrzec ten film .

A co do naiwnego wygladu - ja w tym nic naiwnego nie widze , absolutnie sie nie zgodze z tym , ze ci ludzie sie smiesznie zachowuja i reaguja .

pozdrawiam;

DogHead

Post autor: DogHead » poniedziałek 23 sie 2004, 10:53

...kurde co mi sie ta panter przywalila ?? KURDE CHODZI O TYGRYSA

TIGER TIGER! MAC OSX TIGER!

Nic dziwnego. I to czolg i to czolg. Swoja droga jak nazwa nastepna wersje... Leopard?

PS. W ciagu 8 lat przeszedlem przez 5 Makow i 0 problemow. Teraz uzywam 2 Makow i 1 PC (jak MUSZE). Co do wieszania Makow, to w uzytkowaniu codziennym owszem, wieszaja sie - a zwlaszcza przy probie uzytkowania programow Mr Billa G. Najskuteczniejsza kombinacja jest "Look Out !" i "Exploder" - rownoczesnie. Na sczescie sa alternatywy. Jesli chodzi o oprogramowanie, to chyba nie ilosc sie liczy a jakosc. Ja nie narzekam. Istnieje jeszcze programowa opcja udawania ze Mac jest PC-tem.

Awatar użytkownika
mel

Post autor: mel » poniedziałek 23 sie 2004, 11:31

... wieszaja sie - a zwlaszcza przy probie uzytkowania programow Mr Billa G.

Ha, przypomnialem sobie o probach stworzenia kiedys uniwersalnej, hybrydowej platformy, pod ktorą mozna by bylo uruchamiac soft z roznych systemow. Mac i Pc na pewno, nie wiem czy cos jeszcze. W kazdym badz razie podczas prob uruchamiano na tym czyms Worda Microsoftu. Na pytanie - dlaczego akurat Word, odpowiedziano, ze Word jest tak debilnie napisanym programem, ze jak on bedzie dzialal, to juz wszystko zadziala...

ODPOWIEDZ