Zakupy w Music Center

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
fiodoor
Zakupy w Music Center

Post autor: fiodoor » niedziela 08 sie 2004, 02:19

Kupowłem sprzęt w Music Center w Kaliszu (firma z Kalisza ma filię w Łodzi, nie ma natomiast nic wspólnego poza nazwą z Music Center z Poznania), przedwzmacniacz i kartę dźwiękową. Z wyborem preampa wahałem się do ostatniej chwili, ale zapewniano mnie, że to co mi oferują to "rewelacja" i z pewnością nie będzie szumieć. Kilka dni póżniej zalogowałem się do tego forum i jakie było moje zdziwienie kiedy na temat nowo zakupionego sprzętu czytałem, że to g****. Ja mam swoją robotę do wykonania i nie mam czasu na to by nabijać sobie głowę parametrami dziesięciu tysięcy preampów dostępnych na rynku ...ale ci "fachowcy" od gałek i drutów mogliby to wiedzieć..

Dodam, że kartę dźwiękową sprowadzali mi, przez 6 tygodni(bo "akurat się skończyły" hehe). Tłumaczyli to problemami u dystrybutora. Po miesiącu zadzwoniłem do dystrybutora i usłyszałem...że nie ma żadnych problemów, a wysyłka idzie normalnie i w każdej chwili mogą wysłać mi dowolną ilość kart. Żenujące. Odniosłem wrażenie, że na drobnych klientów sprzedawcy robią specjalne miejsce ...głęboko w tyłku.
lajf is a moment in spejs

Awatar użytkownika
fiodoor

Re: Zakupy w Music Center

Post autor: fiodoor » niedziela 08 sie 2004, 02:23

ojej ten post powinien się pojawić w temacie o żenującej obsłudze

mam nadzieję, że Pan Administrator to skoryguje

Z góry przepraszam
lajf is a moment in spejs

Awatar użytkownika
bruce_lee
Kontakt:

Post autor: bruce_lee » niedziela 08 sie 2004, 16:43

mialem podobna sytuacje w lodzi - czekalem na monitory alesisa poltora miesiaca, wydzwanialem co jakis czas, nawet w ktoryms momencie mialy juz byc w przeciagu kilku dni i mialem zostac o tym poinforomowany, ale oczywiscie nikt nie zadzwonil, a jak w koncu sie z nimi skontaktowalem to uslyszalem ze moga byc najwczesniej pod koniec sierpnia (i dostalem rade zebym zainwestowal w m-audio studiophile bx 8 bo sa znacznie lepsze, a czasopisma branzowe wypisuja co innego tylko dlatego ze za testy placa im firmy. nie wiem - moze tak jest? powiedzcie jak to naprawde wyglada ) . dobrze ze w miedzyczasie skontaktowalem sie z innym sklepem, w ktorym bezproblemowo zalatwiono monitorki w przeciagu tygodnia, bez zadnego sciemniania i przeciagania cierpliwosci klienta do maksimum, hihihi.

[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » niedziela 08 sie 2004, 20:22

, a czasopisma branzowe wypisuja co innego tylko dlatego ze za testy placa im firmy. nie wiem - moze tak jest? powiedzcie jak to naprawde wyglada :-

Bzdura. To po pierwsze. Po drugie musieliby wydać naprawdę sporo kasy na.... nas, czyli tych uzytkowników forum EiS, któzy mają te monitory i piszą o nich to, co myślą, czyli dobrze. Oczywiscie wiadomo, że test zawsze jest w pewnym sensie subiektywny, ale jeżeli wielu ludzi pisze, że coś jest OK, no to chyba jest. A ci panowie po prostu nie mają tego sprzętu na magazynie i ściemniają. Mój znajomy miał podobny problem z M1, zadzwonil do dystrybutora i okazało się, że są od ręki i bez problemu. Pozdrawiam

Hofi

3Head

Post autor: 3Head » niedziela 08 sie 2004, 20:43

problemy z obsluga w sklepach to nic nowego i to problem nie tylko w Music Center . Czesto spotyka sie w sklepach swietnych fachowcow , niedawno dowiedzialem sie od jednego , ze do kolumn gitarowych uzywa sie mikrofonow pojemnosciowych . Ok , mozna go uzyc do rejestracji ambientu.. ale ze wlasciwe nagranie , to cos nowego .

pozdrawiam;

3Head

Post autor: 3Head » niedziela 08 sie 2004, 20:46

aha , niedawno rowniez jeden z nich wmawial mi , ze progi na jakiejs gitarze sa nabite prosto , choc na nia nie spojrzal nawet.. a rzeczywistosc deliktanie mowiac byla tragiczna..

zazwyczaj chodzi o to , by cos jedynie sprzedac , wcisnac produkt . ale szkoda , ze ich reklamy nie sa poparte jakakolwiek wiedza..

pozdrawiam;

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » poniedziałek 09 sie 2004, 10:14

niedawno dowiedzialem sie od jednego , ze do kolumn gitarowych uzywa sie mikrofonow pojemnosciowych . Ok , mozna go uzyc do rejestracji ambientu.. ale ze wlasciwe nagranie , to cos nowego .

Bardzo mi przykro, ale powszechnie używa się "pojemników" do nagrywania gitar z pieca i kolumny. Mało tego, również na żywo pojemnościówki do piecy to normalna sprawa, osobiście byłem na dwóch koncertach, na których to miało miejsce: Rolling Stones - mieli Neumanny i Placebo - AKG C414, a chłopcy naprawde ostro łoją. Sam używam tego ostatniego do nagrywania gitar i jest to bez porównania lepsze brzmienie niż z dynamika. Zresztą w wielu artykułach ten temat się pojawia, np. w wywiadzie z Michaelem C.Rossem w sierpniowym Recording. Zresztą polecam ten numer ze względu na swietne artykuły nt. budżetowego nagrywania gitar elektrycznych, akustycznych i pedal steel.

Pozdro

Hofi

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » wtorek 10 sie 2004, 08:55

....ze do kolumn gitarowych uzywa sie mikrofonow pojemnosciowych . Ok , mozna go uzyc do rejestracji ambientu.. ale ze wlasciwe nagranie , to cos nowego .

Alez nic nowego Ja nagrywam przewaznie przez wielkomembranowa pojemnosciowke wbrew temu co sie mowi.. I efekt zawsze byl ciekawszy i lepszy niz podczas nagrania prze np sm57.. Sprobuj a zobaczysz..
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Paweł

Post autor: Paweł » wtorek 10 sie 2004, 11:59

Ja nagrywam przewaznie przez wielkomembranowa pojemnosciowke wbrew temu co sie mowi.. I efekt zawsze byl ciekawszy i lepszy niz podczas nagrania prze np sm57.....

Fakt. Też ostatecznie "na górną półkę" odłożyłem metodę nagrywania gitar przez Shure'a, może poza specyficznymi sytuacjami gdy taki rodzaj brzmienia jest pożądany.

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » wtorek 10 sie 2004, 12:24

...Ja nagrywam przewaznie przez wielkomembranowa pojemnosciowke wbrew temu co sie mowi.. I efekt zawsze byl ciekawszy i lepszy niz podczas nagrania prze np sm57.....

Fakt. Też ostatecznie "na górną półkę" odłożyłem metodę nagrywania gitar przez Shure'a, może poza specyficznymi sytuacjami gdy taki rodzaj brzmienia jest pożądany....

Warto ten temat przenieść , bo tu raczej nikt nie zagląda, a sprawa jest ciekawa.

H

ODPOWIEDZ