Hej! Mam pytanie. Która z tych kart jest waszym zdaniem lepsza? 192x jest o prawie 300 zł droższa, ale ostatnio ciagle czytam jaka ta 1212m jest super, jakie to ma przetworniki i w ogóle
Szukam czegoś aby nagrac demo kapeli(właściwie to wokal, bass i gitarę).
Jeszcze jedno, karta waveterminal 2496 ego-sys kosztuje tyle samo co waveterminal 192x... czy to znaczy że pod wzgledem uzyskanej jakości dźwięku te karty są porównywalne???????
Może są inne karty które mi polecicie? (tak do 1200 zł)
Z góry dzięki za odpowiedź...
Waveterminal 192x czy E-mu 1212m?
Re: Waveterminal 192x czy E-mu 1212m?
...Hej! Mam pytanie. Która z tych kart jest waszym zdaniem lepsza?
Trudno w ten sposób podejść do sprawy. EMU to inna koncepcja produktu (efekty itp. nie chcę powielać tu opisów).
Z tego wniosek, ze tak naprawdę potrzebujesz dwóch śladów. To nieco poszerza zakres propozycji np o ECHO MIA.
Jeszcze jedno, karta waveterminal 2496 ego-sys kosztuje tyle samo co waveterminal 192x.........
2496 jest starszym modelem. Nie było by korzystnie teraz jej kupować za cenę sklepową, nie z drugiej ręki.
Reasumując z dwóch przez Ciebie proponowanych skłaniał bym się do Waveterminala. A generalnie wziąłbym MIA, szczególnie przy obecnej cenie - 1150zł. ale to dlatego że do jak rozumiem rocka (bo chyba to chcesz nagrywać) bardziej pasuje mi jej brzmienie.
Trudno w ten sposób podejść do sprawy. EMU to inna koncepcja produktu (efekty itp. nie chcę powielać tu opisów).
Z tego wniosek, ze tak naprawdę potrzebujesz dwóch śladów. To nieco poszerza zakres propozycji np o ECHO MIA.
Jeszcze jedno, karta waveterminal 2496 ego-sys kosztuje tyle samo co waveterminal 192x.........
2496 jest starszym modelem. Nie było by korzystnie teraz jej kupować za cenę sklepową, nie z drugiej ręki.
Reasumując z dwóch przez Ciebie proponowanych skłaniał bym się do Waveterminala. A generalnie wziąłbym MIA, szczególnie przy obecnej cenie - 1150zł. ale to dlatego że do jak rozumiem rocka (bo chyba to chcesz nagrywać) bardziej pasuje mi jej brzmienie.
Re: Waveterminal 192x czy E-mu 1212m?
...Hej! Mam pytanie. Która z tych kart jest waszym zdaniem lepsza? 192x jest o prawie 300 zł droższa, ale ostatnio ciagle czytam jaka ta 1212m jest super, jakie to ma przetworniki i w ogóle
Jeszcze jedno, karta waveterminal 2496 ego-sys kosztuje tyle samo co waveterminal 192x... czy to znaczy że pod wzgledem uzyskanej jakości dźwięku te karty są porównywalne???????
Z góry dzięki za odpowiedź......
Bierz Echo Mia MIDI.
Zostaw chinszczyzne i bierz sie za porzadne brzemieni.
pozdrawiam
bitrate
Z góry dzięki za odpowiedź......
Bierz Echo Mia MIDI.
Zostaw chinszczyzne i bierz sie za porzadne brzemieni.
pozdrawiam
bitrate