http://www.digit-life.com/articles2/creative-emu-1820/index.html
Dla tych co jaka ja nie mogą się doczekać na wyniki testu Groovera.
Test E-mu Professional
Re: Test E-mu Professional
...http://www.digit-life.com/articles2/creative-emu-1820/index.html
Dla tych co jaka ja nie mogą się doczekać na wyniki testu Groovera....
buchachachacha. Kolejna reklamówka
Używam EMU1820 regularnie - nawet rejestrowałem koncerty 18-śladowo (!). I wcale się nie bałem, że cośkolwiek się "sypnie". Ale... cały czas stery są NIESTABILNE przy stosowaniu wewnętrznych wysyłek efektowych lub przy odtwarzaniu i jednoczesnym rejestrowaniu sygnałów zewnętrznych. Po prostu - gubiona jest komunikacja z wewnętrznymi szynami ASIO. Wówczas konieczne jest zresetowanie sterownika ASIO karty. Ot co...
Przy nagrywaniu odsłuch jest bezpośrednio z miksera EMU1820 - bo po jakimś czasie po prostu odsłuch "po programie" zanika. Specjalnie kupiłem dodatkowy komputer testowy bo początkowo sądziłem, że to wina mojego AMD na płycie z chipsetem SiS746FX, ale na Intelu i875 dzieje się dokładnie tak samo.
Ja czekam na w pełni stabilne stery.
Pozdro
Groover
Dla tych co jaka ja nie mogą się doczekać na wyniki testu Groovera....
buchachachacha. Kolejna reklamówka

Używam EMU1820 regularnie - nawet rejestrowałem koncerty 18-śladowo (!). I wcale się nie bałem, że cośkolwiek się "sypnie". Ale... cały czas stery są NIESTABILNE przy stosowaniu wewnętrznych wysyłek efektowych lub przy odtwarzaniu i jednoczesnym rejestrowaniu sygnałów zewnętrznych. Po prostu - gubiona jest komunikacja z wewnętrznymi szynami ASIO. Wówczas konieczne jest zresetowanie sterownika ASIO karty. Ot co...
Przy nagrywaniu odsłuch jest bezpośrednio z miksera EMU1820 - bo po jakimś czasie po prostu odsłuch "po programie" zanika. Specjalnie kupiłem dodatkowy komputer testowy bo początkowo sądziłem, że to wina mojego AMD na płycie z chipsetem SiS746FX, ale na Intelu i875 dzieje się dokładnie tak samo.
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
Oczekiwania stawiane przez producentów tej karty chcących wydusić z niej 7-me poty przerosły możliwości programistów - zdarza się.
Oczekiwania stawiane przez producentów tej karty chcących wydusić z niej 7-me poty przerosły możliwości programistów - zdarza się.
Ale... cały czas stery są NIESTABILNE przy stosowaniu wewnętrznych wysyłek efektowych lub przy odtwarzaniu i jednoczesnym rejestrowaniu sygnałów zewnętrznych. Po prostu - gubiona jest komunikacja z wewnętrznymi szynami ASIO. Wówczas konieczne jest zresetowanie sterownika ASIO karty.
Hmmm.....
nie uzywalem nigdy wewnetrznych szyn wysylkowych wiec o tym nie moge nic powiedziec
Natomiast co do stopowania dzialania karty - zdarzylo sie kilka razy, ale zawsze przyczyna byly zaklocenia zegara, czyli problemy z kabelkiem (taktuje karte na 44.1 za pomoca zewnetrznego zrodla - cyfrowej konsoli). W kazdym wypadku jedyne co musialem zrobic to wyciagnac na pare sekund kabel SPDIF podajacy zegar - po podlaczeniu karta zawsze sie bezblednie resynchronizowala. Restart AISO nie byl potrzebny.
Nie zdarzylo sie ani razu od czasu gdy poprawilem lutowania kabelka SPDIF.
[addsig]
Hmmm.....
nie uzywalem nigdy wewnetrznych szyn wysylkowych wiec o tym nie moge nic powiedziec
Natomiast co do stopowania dzialania karty - zdarzylo sie kilka razy, ale zawsze przyczyna byly zaklocenia zegara, czyli problemy z kabelkiem (taktuje karte na 44.1 za pomoca zewnetrznego zrodla - cyfrowej konsoli). W kazdym wypadku jedyne co musialem zrobic to wyciagnac na pare sekund kabel SPDIF podajacy zegar - po podlaczeniu karta zawsze sie bezblednie resynchronizowala. Restart AISO nie byl potrzebny.
Nie zdarzylo sie ani razu od czasu gdy poprawilem lutowania kabelka SPDIF.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Natomiast co do stopowania dzialania karty - zdarzylo sie kilka razy, ale zawsze przyczyna byly zaklocenia zegara, czyli problemy z kabelkiem (taktuje karte na 44.1 za pomoca zewnetrznego zrodla - cyfrowej konsoli).
Ja używam karty EMU1820 jako master - zewnętrzny potfornik na ADAT jest synchronizowany zegarem EMU1820. Czy u Ciebie objawem było "milknięcie" szyny ASIO?
Pozdro
Groover
Ja używam karty EMU1820 jako master - zewnętrzny potfornik na ADAT jest synchronizowany zegarem EMU1820. Czy u Ciebie objawem było "milknięcie" szyny ASIO?
Pozdro
Groover
nowe portale:
efekt byl taki jakbym nagle wylaczyl monitory
Karta dalej pokazywala ze synchronizuje sie prawidlowo, kubus przekazywal sygnal do karty, wskazniki w mixerze karty pokazywaly ze cos dochodzi
tylko ze na SPDIF OUT byla glucha cisza, stanu innych wyjsc/wejsc nie sprawdzalem
Sprobuje to kiedys "sprowokowac" i zobacze co sie dokladnie dzieje.
[addsig]
Karta dalej pokazywala ze synchronizuje sie prawidlowo, kubus przekazywal sygnal do karty, wskazniki w mixerze karty pokazywaly ze cos dochodzi
tylko ze na SPDIF OUT byla glucha cisza, stanu innych wyjsc/wejsc nie sprawdzalem
Sprobuje to kiedys "sprowokowac" i zobacze co sie dokladnie dzieje.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
widzisz - w moim przypadku NIC nie dochodzi z programu (Cubase SX oraz Cybase VST 5.1) do miksera karty. Milknie również główna szyna programu.
Pozdro
Groover
widzisz - w moim przypadku NIC nie dochodzi z programu (Cubase SX oraz Cybase VST 5.1) do miksera karty. Milknie również główna szyna programu.
Pozdro
Groover
nowe portale:
...A jak ma się sprawa z 1212m? Czy tam też mogą być problemy ze sterownikami? Jestem bliski zakupu karty w cenie koło 800zł i E-Mu bardzo kusi. A nie chciałbym mieć problemów..
Pozdro
ddThor...
od miesiąca mam Emulatora X, opartego na 1212m i jestem bardzo zadowolony, dwa razy zdażyły mi się problemy z zegarem, ale zauważyłem że przełączenie synchronizacji z internal na external a potem spowrotem (lub odwrotnie czarne za a białe przeciw...:) )załatwia sprawę.

Pozdro
ddThor...
od miesiąca mam Emulatora X, opartego na 1212m i jestem bardzo zadowolony, dwa razy zdażyły mi się problemy z zegarem, ale zauważyłem że przełączenie synchronizacji z internal na external a potem spowrotem (lub odwrotnie czarne za a białe przeciw...:) )załatwia sprawę.
od miesiąca mam Emulatora X, opartego na 1212m i jestem bardzo zadowolony, dwa razy zdażyły mi się problemy z zegarem, ale zauważyłem że przełączenie synchronizacji z internal na external a potem spowrotem (lub odwrotnie czarne za a białe przeciw...:) )załatwia sprawę....
cze epiano;
chetnie dowiedzialbym sie czegos wiecej o EmulatorzeX - najlepiej odezwij sie na maila;
ovca
cze epiano;
chetnie dowiedzialbym sie czegos wiecej o EmulatorzeX - najlepiej odezwij sie na maila;
ovca
Jestem muzykiem; gram na skrzypcach el., klawiszach, gitarze... zapraszam na moja strone: www.ovca.republika.pl oraz strone zespolu BORDERLINE: www.borderline.art.pl !!!