WT 192X czy Audiophile 24/96 PCI
Poszukiwałem karty do nagrań lektorskich. Niby to tylko jeden tor ale za to robota bardzo sterylna. Kilka osób przekonywało mnie do Waveterminala 192X, głównie ze względu na wysoką dynamikę przetwornika A/D (123 dB).Jednak cena WT jest dość odstraszająca i nie wiem czy takie wyśrubowane parametry w ogóle były by mi potrzebne... ostatecznie padło na Audiophila. Mam mikrofon StudioProjects B1 i preamp'a MP 105 Bellari. Do niedawna korzystałem z profesjonalnego studia, gdzie tor mikrofonowy był droższy od mojego samochodu :) Dlatego ten Audiophile, nie daje mi spokoju, tym bardziej, że nie mam go jeszcze w domu i tym samym nie mogę wykonać próbnych nagrań. Zdaję sobie sprawę z tego, że Waveterminal jest z trochę innej beczki ale może ktoś z Was porównywał te karty ? Być może warto było dorzucić grosza na WT ?
lajf is a moment in spejs
Re: WT 192X czy Audiophile 24/96 PCI
Witam,
kiedyś również stałem przed takim wyborem.Postowalem na forum i większość była za Audiophile,więc zakupiłem.Teraz wiem że to był dobry wybór,polecam i pozdrawiam.
kiedyś również stałem przed takim wyborem.Postowalem na forum i większość była za Audiophile,więc zakupiłem.Teraz wiem że to był dobry wybór,polecam i pozdrawiam.
- stevelukather
...Mądrzy ludzie piszą, że Audiophile ma jedne z najlepszych przetworników.
...
Po drugie dziala pod kazdym systemem Win.bezproblemowo,nie powoduje konfliktow z tanszymi plytami glownymi i brzmi dobrze,zas stosunek jakosci do ceny(oj jak ja nie lubie tego porownania)nie jest jedyna i glowna jej zaleta,natomiast Delta ma wszystkie we/wy niesymetryczne(na chinchu),natomiast WT na we jest symetryczny,jedynie na wyjsciu nie ma symetrii,oczywiscie wszystko jest na jacku.SL.
...
Po drugie dziala pod kazdym systemem Win.bezproblemowo,nie powoduje konfliktow z tanszymi plytami glownymi i brzmi dobrze,zas stosunek jakosci do ceny(oj jak ja nie lubie tego porownania)nie jest jedyna i glowna jej zaleta,natomiast Delta ma wszystkie we/wy niesymetryczne(na chinchu),natomiast WT na we jest symetryczny,jedynie na wyjsciu nie ma symetrii,oczywiscie wszystko jest na jacku.SL.
......Mądrzy ludzie piszą, że Audiophile ma jedne z najlepszych przetworników.
...
Po drugie dziala pod kazdym systemem Win.bezproblemowo,nie powoduje konfliktow z tanszymi plytami glownymi i brzmi dobrze,zas stosunek jakosci do ceny(oj jak ja nie lubie tego porownania)nie jest jedyna i glowna jej zaleta
Nie można się nie zgodzić z w/w opiniami... Używałem swego czasu MA Audiophile na KT133 i "0" problemów. Teraz jest KT400 i także nie mam z nią żadnych problemów.
...
Po drugie dziala pod kazdym systemem Win.bezproblemowo,nie powoduje konfliktow z tanszymi plytami glownymi i brzmi dobrze,zas stosunek jakosci do ceny(oj jak ja nie lubie tego porownania)nie jest jedyna i glowna jej zaleta
Nie można się nie zgodzić z w/w opiniami... Używałem swego czasu MA Audiophile na KT133 i "0" problemów. Teraz jest KT400 i także nie mam z nią żadnych problemów.
Brzmi pocieszająco to co piszecie o karcie. Monter mnie trochę podłamał z tym Bellari. Wiem, że porównywał kilka preampów z tej półki i wszystkie bez wyjątku szumiały. Wcześniej myślałem o Presonusie TubePre (ok. 760 zł), ewentualnie o M-Audio DMP3 (ok. 990 zł), ale z kaską było cieniutko, tym bardziej, że byłem zdecydowany na WT192 - a ta do tanich niestety nie należy. Prawdę mówiąc, co do preampa to byłem gotów kupić mikser Soundtrack'a Compact (ok 600 zł), który ma 2 przedwzmacniacze klasy A, bo nie zależy mi na jakimś cudownym lampowym brzmieniu a jedynie na klarowności dźwięku * i pozbyciu się szumów. W sklepie odradzono mi Soundcrafta i zapewniano, że z Bellari będę zadowolony...no wkrótce się okaże...Pocieszające jest to, że teraz Bellari można kupić za sześć stówek z ogonkiem, a później będę go mógł odsprzedać bez wielkiej straty. Pozdrawiam, życząc obfitego moczenia (się) :)
[addsig]
[addsig]
* a cha... nie pytajcie proszę co rozumiem pod pojęciem "klarowność dzwięku", bo to trochę tak jak z pomrocznością jasną - każdy z grubsza wie o co chodzi, ale nikt nie potrafi tego wyjaśnić
[addsig]