WT 192X czy Audiophile 24/96 PCI

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
fiodoor
WT 192X czy Audiophile 24/96 PCI

Post autor: fiodoor » piątek 09 kwie 2004, 19:02

Poszukiwałem karty do nagrań lektorskich. Niby to tylko jeden tor ale za to robota bardzo sterylna. Kilka osób przekonywało mnie do Waveterminala 192X, głównie ze względu na wysoką dynamikę przetwornika A/D (123 dB).Jednak cena WT jest dość odstraszająca i nie wiem czy takie wyśrubowane parametry w ogóle były by mi potrzebne... ostatecznie padło na Audiophila. Mam mikrofon StudioProjects B1 i preamp'a MP 105 Bellari. Do niedawna korzystałem z profesjonalnego studia, gdzie tor mikrofonowy był droższy od mojego samochodu :) Dlatego ten Audiophile, nie daje mi spokoju, tym bardziej, że nie mam go jeszcze w domu i tym samym nie mogę wykonać próbnych nagrań. Zdaję sobie sprawę z tego, że Waveterminal jest z trochę innej beczki ale może ktoś z Was porównywał te karty ? Być może warto było dorzucić grosza na WT ?
lajf is a moment in spejs

Awatar użytkownika
hardstep

Re: WT 192X czy Audiophile 24/96 PCI

Post autor: hardstep » sobota 10 kwie 2004, 20:43

Witam,

kiedyś również stałem przed takim wyborem.Postowalem na forum i większość była za Audiophile,więc zakupiłem.Teraz wiem że to był dobry wybór,polecam i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » niedziela 11 kwie 2004, 11:35

...Mądrzy ludzie piszą, że Audiophile ma jedne z najlepszych przetworników.

...

Po drugie dziala pod kazdym systemem Win.bezproblemowo,nie powoduje konfliktow z tanszymi plytami glownymi i brzmi dobrze,zas stosunek jakosci do ceny(oj jak ja nie lubie tego porownania)nie jest jedyna i glowna jej zaleta,natomiast Delta ma wszystkie we/wy niesymetryczne(na chinchu),natomiast WT na we jest symetryczny,jedynie na wyjsciu nie ma symetrii,oczywiscie wszystko jest na jacku.SL.

Awatar użytkownika
Damianin

Post autor: Damianin » niedziela 11 kwie 2004, 12:13

......Mądrzy ludzie piszą, że Audiophile ma jedne z najlepszych przetworników.

...

Po drugie dziala pod kazdym systemem Win.bezproblemowo,nie powoduje konfliktow z tanszymi plytami glownymi i brzmi dobrze,zas stosunek jakosci do ceny(oj jak ja nie lubie tego porownania)nie jest jedyna i glowna jej zaleta

Nie można się nie zgodzić z w/w opiniami... Używałem swego czasu MA Audiophile na KT133 i "0" problemów. Teraz jest KT400 i także nie mam z nią żadnych problemów.

Awatar użytkownika
fiodoor

Post autor: fiodoor » niedziela 11 kwie 2004, 14:29

Brzmi pocieszająco to co piszecie o karcie. Monter mnie trochę podłamał z tym Bellari. Wiem, że porównywał kilka preampów z tej półki i wszystkie bez wyjątku szumiały. Wcześniej myślałem o Presonusie TubePre (ok. 760 zł), ewentualnie o M-Audio DMP3 (ok. 990 zł), ale z kaską było cieniutko, tym bardziej, że byłem zdecydowany na WT192 - a ta do tanich niestety nie należy. Prawdę mówiąc, co do preampa to byłem gotów kupić mikser Soundtrack'a Compact (ok 600 zł), który ma 2 przedwzmacniacze klasy A, bo nie zależy mi na jakimś cudownym lampowym brzmieniu a jedynie na klarowności dźwięku * i pozbyciu się szumów. W sklepie odradzono mi Soundcrafta i zapewniano, że z Bellari będę zadowolony...no wkrótce się okaże...Pocieszające jest to, że teraz Bellari można kupić za sześć stówek z ogonkiem, a później będę go mógł odsprzedać bez wielkiej straty. Pozdrawiam, życząc obfitego moczenia (się) :)
[addsig]

Awatar użytkownika
fiodoor

Post autor: fiodoor » niedziela 11 kwie 2004, 14:37

* a cha... nie pytajcie proszę co rozumiem pod pojęciem "klarowność dzwięku", bo to trochę tak jak z pomrocznością jasną - każdy z grubsza wie o co chodzi, ale nikt nie potrafi tego wyjaśnić
[addsig]

ODPOWIEDZ