Maksymalny poziom wkurzenia...

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:
Maksymalny poziom wkurzenia...

Post autor: Groover » wtorek 25 lis 2003, 05:38

Hej,

chcę się wyżalić - na producentów oprogramowania i instrumentów. Tak się składa, że od kilku tygodni testuję Rolanda RS-50. I od kilku tygodni szukam zestawu Patchy RS-50 do Cubase SX i również testowanego przeze mnie Logica 5.51. I co? Wielkie nic!!!!!!! Przeryłem Internet na wszystkie strony, poświęciłem na to wiele godzin...

Jak to jest, że producenci tak zlewają podstawowe potrzeby muzyków? Co to jest - mam kupować jakiś edytor, żeby móc normalnie pracować? Albo usiąść i samemu napisać skrypt? Pewnie na tym się skończy...

Bez sensu...

Kompletnie zniechęcony

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Redakcja

Re: Maksymalny poziom wkurzenia...

Post autor: Redakcja » wtorek 25 lis 2003, 15:29

O jaki format chodzi - *txt, czy *xml?
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » wtorek 25 lis 2003, 15:36

...O jaki format chodzi - *txt, czy *xml?...

właśnie tego do końca nie rozumiem. W katalogu Cubase SX --> Scripts --> patchnames są *.txt

ale przy imporcie w Cubase MIDI Device Manager import dotyczy plików *.xml ?

Pozdro

Radek
nowe portale:

Redakcja

Post autor: Redakcja » wtorek 25 lis 2003, 16:22

......O jaki format chodzi - *txt, czy *xml?...

właśnie tego do końca nie rozumiem. W katalogu Cubase SX --> Scripts --> patchnames są *.txt ale przy imporcie w Cubase MIDI Device Manager import dotyczy plików *.xml ?...

Też nie do końca to rozumiem, a nie mam po reką SX-a. Jeśli wystarczy "dorzucić" do katalogu plik *txt to polecałbym Scriptmaker für Cubase 5 (free).

Uwaga! - w moim Win98SE podmienił fonty sytemowe. Nie będę już pisał jaki poziom wku... wtedy osiągnąłem.
[addsig]

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » wtorek 25 lis 2003, 16:45

.........O jaki format chodzi - *txt, czy *xml?...

właśnie tego do końca nie rozumiem. W katalogu Cubase SX --> Scripts --> patchnames są *.txt ale przy imporcie w Cubase MIDI Device Manager import dotyczy plików *.xml ?...

Też nie do końca to rozumiem, a nie mam po reką SX-a. Jeśli wystarczy "dorzucić" do katalogu plik *txt to polecałbym Scriptmaker für Cubase 5 (free).

Uwaga! - w moim Win98SE podmienił fonty sytemowe. Nie będę już pisał jaki poziom wku... wtedy osiągnąłem.

...

ok, ok - ściągnąłem to na samym początku, ale tam trzeba wszystko RĘCZNIE wpisać!!!

Na XP nie podmienił fontów.

Pozdro

Groover
nowe portale:

Redakcja

Post autor: Redakcja » wtorek 25 lis 2003, 16:58

...ok, ok - ściągnąłem to na samym początku, ale tam trzeba wszystko RĘCZNIE wpisać!!!...

To prawda. Nieintuicyjny do bólu. Kiedyś robiłem (a raczej próbowałem) tym programem zrobić patcha do Soltona i... strasznie się zirytowałem. W końcu zrobiłem wszystko w Notatniku. Prościej i szybciej.

...Na XP nie podmienił fontów...

Super, już powoli zacząłem mieć wyrzuty sumienia

Daj znać jak Ci poszło. Ten temat w odniesieniu do SX-a wcale nie jest taki banalny.
[addsig]

ODPOWIEDZ