autor: mr-hammond » wtorek 10 sty 2012, 18:01
...To akurat możesz sobie sam robić kręcąc gałkami w swoim syntezatorze :)...
Przecież to jest oczywiste, po to jest syntezator, żeby tworzyć na nim nowe brzmienia. Nie zrozumiałeś z pewnością co chiałem powiedzieć. Każdy syntezator jest inny, inaczej może brzmieć, ma inne możliwości edycyjne i modulacji. Jednak nie sposób jest nie zauważyć, że dużo producentów odgrzewa wciąż swoje poprzednie produkty, robiąc małe modyfikacje, opakowując to tylko w nową obudowę. Taki produkt może i mieć jakieś nowe funkcje, które powiekszają jego zakreś modulacjico sprawia, że można zrobić inne brzmienia pod względem "konstrukcyjnym", ale defakto są to te same oscylatory, filtry itp. Ja natomiast oczekuję cały czas na syntezator, który będzie miał inaczej brzmiące oscylatory, inne filtry i oczywiście rozbudowaną modulację. Może i ktoś by wymyślił jakiś nowy sposób modulacji, jakieś modulatory, nie wiem. W każdym razie chciałbym, żeby było coś co brzmi rzeczywiście inaczej, a nie "troszeczkę" inaczej niż Virus, Blofeld, Rolandy itp....
Myśle że Omnisphere w wersji sprzętowej byłby ok :)
Ale faktycznie coś nowego co zaskoczy brzmieniem było by ok.
Yamaha to odgrzewanie tego samego, lecz musi dogonić Kronosa, wiec pewnie będzie Dx7 na pokładzie razem z VL :) Te targi mogą być ciekawe.