To bez sensu

Re: To bez sensu
Kolego teraz kazdy DAW oferuje dziesiątki presetów z różnymi feelingami więc co takiego odkryłeś?
ten temat też zaraz zniknie bo nie wnosi nic....
-
a przecież też pracuję z DAW-ami z dziesięć lat, czyli to i owo już o DAW ach wiem ..
...Pół minuty? :) oj, chyba pracując z jednym tylko loopem wklejonym na całą długość kawałka...? ;) bo na pewno dłużej Ci zajmie przygotowanie kilkunastu jego wersji, subtelnie się od siebie różniących. Poza tym pomnóż to jeszcze przez 3-4, a więc najbardziej podstawowy zestaw (oddzielnie stopa, werbel, hihat...) Nie jest moim zamiarem licytować się z Tobą, bo na pewno Twój system pracy jest dobry. Ja to po prostu robię teraz bez porównania szybciej i z lepszym finalnie efektem ładując osobne brzmienia perki w osobne kanały RMXa i kontrolowaniem ich time designerem. Według mnie korzyści z takiej ingerencji w pętle via TD są bezdyskusyjne,
a przecież też pracuję z DAW-ami z dziesięć lat, czyli to i owo już o DAW ach wiem .. ...
Tak tylko zapytam bo sam nie kożystam z pętli.
A przyglądałeś się nowemu Cubase 6? ma wbudowane funkcje cięcia itd. itp.
a przecież też pracuję z DAW-ami z dziesięć lat, czyli to i owo już o DAW ach wiem .. ...
w abletonie możesz nawet podkradać feelling z loopa audio czy rexa i wrzucać je na własną perkusje midi lub audio ( jednym kliknięciem ). najlepiej jakbyś się pobawił demem Abla, które jest do ściągnięcia ze strony producenta. Dla mnie osobiście Ableton jest najlepszą Beat Maszyną :). jednak uważam, że każda rada jest godna uwagi, jeżeli ktoś takiej rady potrzebuje. niestety żyjemy w trudnym społeczeństwie i czasach w których to ludzie się szybko irytują. głowa do góry :)