Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
-
jasno_witz
B.C. Rich vs. Ibanez
autor: jasno_witz » poniedziałek 15 wrz 2003, 14:57
Witam.
Mam pewne pytanie...chyba glownie skierowane do gitarzystow..a mianowicie interesuje mnie pewna kwestia -=B.C.Rich=- bo na tych gitarkach chcialbym sie skupic-nie mialem przyjemnosci zapoznania sie blizej z produktami tej firmy-ale design maja wysmienity-mysle iz lepszy anizeli Ibanez-ale design to jedno a brzmienie to drugie-interesuje mnie czy 'siedmiostrunowce' B.C. Rich'a maja sie czego wstydzic w konfrontacji z 'siemiostrunowcami' Ibaneza?-a moze charakteryzuja sie glebszym dołem?...ogolnie mile widziana kazda notka.
Jestem sobie czlowieczkiem, ktory czesto pyta lecz nie zawsze słyszy odpowiedzi.
-
Hardi
autor: Hardi » poniedziałek 15 wrz 2003, 15:25
Ja gram na Ibanezach i jestem zadowolony, jeśli chodzi o BC Rich to miałem kilka razy przyjemność grania na tych gitarkach i muszę powiedzieć, że sprawują się dobrze, ale tylko te droższe modele. Brzmią ciekawie, ale nadają się tylko do sieczki i dlatego pozostaję przy Ibanezach, które są bardziej uniwersalne. Nie wyobrażam sobie zagrać na BC Rich muzykę Jazz, a na Ibanezach tak. Wszystko jest kwestią gustu i zależy, do czego chcesz „wiosła” używać. Najlepiej sam sprawdź i oceń.
gadu-gadu 4021735
-
jasno_witz
autor: jasno_witz » poniedziałek 15 wrz 2003, 19:49
...Ja gram na Ibanezach i jestem zadowolony, jeśli chodzi o BC Rich to miałem kilka razy przyjemność grania na tych gitarkach i muszę powiedzieć, że sprawują się dobrze, ale tylko te droższe modele. Brzmią ciekawie, ale nadają się tylko do sieczki i dlatego pozostaję przy Ibanezach, które są bardziej uniwersalne. Nie wyobrażam sobie zagrać na BC Rich muzykę Jazz, a na Ibanezach tak. Wszystko jest kwestią gustu i zależy, do czego chcesz „wiosła” używać. Najlepiej sam sprawdź i oceń....
Tak tez przypuszczalem ze B.C. sa mniej uniwersalne-chociaz dla oka sa bardzo przyjemne....niemniej masz racje-i tak najlepszym rozwiazaniem bedzie fatyga to sklepu i mała 'przymiarka'-z tym ze jak znam zycie to gosc w sklepie rzuci na moja prosbe krzywy jęzor jesli nie zobaczy kasy.
Dzieki za sugestie.
Jestem sobie czlowieczkiem, ktory czesto pyta lecz nie zawsze słyszy odpowiedzi.
-
shearly
autor: shearly » poniedziałek 15 wrz 2003, 20:20
...z tym ze jak znam zycie to gosc w sklepie rzuci na moja prosbe krzywy jęzor jesli nie zobaczy kasy...
Piekny kraj,nieprawdaz???
Wszystkich Panuf Spszedafcuf powinni wymienic.Dziwie sie tylko,ze wlascicielom sklepow nie zalezy,zeby zwiekszyc sprzedarz i obroty.To po cholere prowadzic taki sklep???
Podobno idzie lepsze...
...phi...
-
Hardi
autor: Hardi » poniedziałek 15 wrz 2003, 21:00
......z tym ze jak znam zycie to gosc w sklepie rzuci na moja prosbe krzywy jęzor jesli nie zobaczy kasy...
Piekny kraj,nieprawdaz???
Wszystkich Panuf Spszedafcuf powinni wymienic.Dziwie sie tylko,ze wlascicielom sklepow nie zalezy,zeby zwiekszyc sprzedarz i obroty.To po cholere prowadzic taki sklep???
Podobno idzie lepsze......
Ja znam obecnie tylko jeden sklep gdzie obsługa nie traktuje klienta jak intruza. Jest to [url=
http://www.sound.pl/firma/3777/235.htm]ROCK'N'ROLL[url/] w Katowicach. Ostatnio zabrałem tam kilku kolegów i byli w szoku, że w Polsce istnieje jeszcze jakiś sklep gdzie jest sprzęt do wyboru, obsługa pozwala testować wszystko dowoli i traktuje klienta jak dobrego kumpla.
gadu-gadu 4021735
-
Hardi
autor: Hardi » poniedziałek 15 wrz 2003, 21:01
gadu-gadu 4021735
-
jasno_witz
autor: jasno_witz » poniedziałek 15 wrz 2003, 21:21
Ja znam obecnie tylko jeden sklep gdzie obsługa nie traktuje klienta jak intruza. Jest to [url=
http://www.sound.pl/firma/3777/235.htm]ROCK'N'ROLL[url/] w Katowicach. Ostatnio zabrałem tam kilku kolegów i byli w szoku, że w Polsce istnieje jeszcze jakiś sklep gdzie jest sprzęt do wyboru, obsługa pozwala testować wszystko dowoli i traktuje klienta jak dobrego kumpla.
...
O! no to jakis ewenement-powinno sie im pomnik postawic-chetnie sie z tym sklepem zapoznam-do Katowic mam dosc blisko wiec pewnie tam wpadne-a jesli rozpatrywac w kategorii cen-to jak sie Twoim zdaniem ten sklep prezentuje?
-
shearly
autor: shearly » poniedziałek 15 wrz 2003, 21:50
...http://www.sound.pl/firma/3777/235.htm...
Ladna fotka...zaczynam wierzyc na slowo...(taki wybor gitar...

)
...phi...
-
Ja-cek - Posty:304
autor: Ja-cek » wtorek 16 wrz 2003, 00:16
dziwny to pomysł, by gitarę oceniac po jak to nazwałeś dizajnie. Wygląd, to chyba jednak ostatni element decydujący o wyborze instrumentu.
I nie chcę tu wyskakiwać z tekstem tylko fender, albo tylko gibson...
Weź po prostu wiosło, pograj, posłuchaj,a na końcu postaw i popatrz z daleka.
Mi osobiście nawet wisi jakiego koloru jest moja gitara, ważne, że gra, że stroi i co najważniejsze brzmi.
Pozdrawiam.
www.surogat.pl
-
Hardi
...dziwny to pomysł, by gitarę oceniac po jak to nazwałeś dizajnie. Wygląd, to chyba jednak ostatni element decydujący o wyborze instrumentu.
I nie chcę tu wyskakiwać z tekstem tylko fender, albo tylko gibson...
Weź po prostu wiosło, pograj, posłuchaj,a na końcu postaw i popatrz z daleka.
Mi osobiście nawet wisi jakiego koloru jest moja gitara, ważne, że gra, że stroi i co najważniejsze brzmi.
Pozdrawiam....
100% racji
gadu-gadu 4021735