SoundEdit 2010 - wrażenia i filmy z warsztatów

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Arab
SoundEdit 2010 - wrażenia i filmy z warsztatów

Post autor: Arab » wtorek 14 wrz 2010, 20:32

Witajcie.

Jakie są wasze wrażenia po kolejnej edycji SoundEdit? Ja postaram się napisac coś więcej jutro. Dziś umieszczam dwa filmy z warsztatów.

1. Warsztaty MBS Pro + gościnnie Glaca

http://www.youtube.com/watch?v=R-ronKEibWs

2. Warsztaty Analogia.pl prezentacja syntezatorów analogowych a dokładniej EMS oraz Oberheim Xpander

http://www.youtube.com/watch?v=4yGNSIKOzkc

[addsig]

Awatar użytkownika
Arab

Re: SoundEdit 2010 - wrażenia i filmy z warsztatów

Post autor: Arab » środa 15 wrz 2010, 19:38

Na duży plus tego festiwalu zasługuje konwencja pokazywania wszystkim osobą zainteresowanym muzyką świata pro-audio. Można poznać osoby z branży i wymienić się uwagami a co istotne dowiedzieć się tego, na co inni będą musieli trochę poczekać. Koncerty są okazją (szczególnie do melomanów), aby zobaczyć ich idoli w akcji. Mnie osobiście najbardziej interesują warsztaty. Szkoda, że na niektóre z nich nie mogłem przybyć, ponieważ odbywały się jednocześnie. To duże utrudnienie, ale pewnie wynikające z charakteru całego wydarzenia. To tylko 3 dni : / Szkoda. Tydzień to zdecydowanie lepsze rozwiązanie. 

+Pomysł łączenia sekcji warsztatowej z koncertami i dodatkowymi atrakcjami.

+ Ciekawi goście: Mad Professor, Peter Hook, Glaca i inni.

+ Przedstawianie i promocja polskich firm i organizacji związanych z branżą muzyczną: Instytut SWAM, analogia.pl, dystrybutorzy.

+ W końcu mogłem dotknąć prawdziwego;-)

- Kiepskie oznaczenie miejsca festiwalu (kartki z drukarki to chyba za mało?)

- Impreza zdecydowanie za krótka!

- Wykładowcy z OPUS nie posiadali mikrofonów, co przy takich gabarytach i różnej sile głosu poszczególnych osób było utrudnieniem.

ODPOWIEDZ