Testował juz ktoś ten nowy DAW? Jeśli tak, to jak Wam się widzi ten DAW w porownaniu do innych tego typu aplikacji?
Presonus Studio One
Re: Presonus Studio One
a..
Testował juz ktoś ten nowy DAW? Jeśli tak, to jak Wam się widzi ten DAW w porownaniu do innych tego typu aplikacji?...
Jest ładny, wbudowane wtyczki są bardzo dobre, do obsługi trzeba przywyknąć bo jest trochę inaczej niż w innych aplikacjach tego typu.
Fakt, jest bardzo wygodny i stabilny, jednak po tygodniu testów, zostałem przy Reaperze bo jest o wiele lepszy :)
- GUJAWA_PRODUCTION
Niesamowicie intuicyjny, innowacyjny i przyjazny w obsłudze.
Sugestie użytkowników są wprowadzane wraz z kolejnymi aktualizacjami.
Odpalałem go już setki razy ale przy każdym jest ta sama ekscytacja:)
Oczywiście zawsze znajdzie się ktoś kto będzie twierdził, że brakuje tego i owego, że w Cubase/Logic było a tu nie ma...Ja tam nie tęsknie za Cubasem po przesiadce.
...Używam wersji Pro od roku - nie zamieniłbym teraz na nic innego.
Niesamowicie intuicyjny, innowacyjny i przyjazny w obsłudze.
Sugestie użytkowników są wprowadzane wraz z kolejnymi aktualizacjami.
Odpalałem go już setki razy ale przy każdym jest ta sama ekscytacja:)
Oczywiście zawsze znajdzie się ktoś kto będzie twierdził, że brakuje tego i owego, że w Cubase/Logic było a tu nie ma...Ja tam nie tęsknie za Cubasem po przesiadce.
...
Zgadza się. Mimo iż jak na razie brakuje w Studio One kilku drobiazgów, które by się przydały, to jednak pod względem obsługi, stabilności i przejrzystości nie ma on sobie równych. Liczy się też to, że wszelkie sugestie użytkowników brane są pod uwagę, co w przypadku innych firm, ma to mizerny skutek. Myślę że za jakiś czas, Studio One będzie w pierwszej lidze zestawień różnych DAW.
- GUJAWA_PRODUCTION
FIRE: z ust mi to wyjąłeś
Przeciągam wtykę VST z Browsera na Send, automatycznie tworzy się FX Channel do tej wtyczki i mam ją aktywną na danej ścieżce. To samo z Insert...Zmiana kolejności wtyczek w łańcuchu oczywiście również poprzez Drag and Drop...Zawsze tak chciałem i w S1 jest to wszystko oczywiste:)
Gotowe mix-y można wysłać do nowego Project-u, tam poddać masteringowi i wypalić na płytę.
Jeżeli w mixie jest coś nie tak to wracam do zakładki Song, poprawiam poziomy, jednym kliknięciem aktualizuje plik i pracuje dalej nad masterem w Project. Wszystko w jednej aplikacji bez zbędnych operacji i dodatkowych programów. Bajka!:)
...
Testował juz ktoś ten nowy DAW?
Będzie test w EiS
- GUJAWA_PRODUCTION
A można wiedziec w którym?
W aktualnym:D