Wirus na serwisie EiS?

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:
Wirus na serwisie EiS?

Post autor: matiz » poniedziałek 02 lis 2009, 22:54

Tak sobie klikam po forum EiS i nagle...

http://img140.imageshack.us/i/wirusu.jpg/

I pare innych avatarow tez listuje potem... Chyba to jednak nadwrazliwosc Kasperskiego, ale na wszelki wypadek pokazuje, bo a nuz?

Awatar użytkownika
Szofer

Re: Wirus na serwisie EiS?

Post autor: Szofer » wtorek 03 lis 2009, 00:51

...
Tak sobie klikam po forum EiS i nagle...

http://img140.imageshack.us/i/wirusu.jpg/

I pare innych avatarow tez listuje potem... Chyba to jednak nadwrazliwosc Kasperskiego, ale na wszelki wypadek pokazuje, bo a nuz?...

Hej

widze ze to nie ja jeden mam ten problem heheheh dokladnie kasper wykrywa to samo umnie 039 i pare jeszcze innych awatarow "jpg" ze trojanik JS. sie podnimi kryje

prosimy redakcje o zbadanie monitorowanego problemu

Hej

Mesa Boogie Traxis, Marshall JMP-1, ADA MP-1, POD X3, Digitech 2120, Rocktron Voodu Value, TC Electronic G-Major, DBX 166A, Rocktron Intellifex, Mesa Bogie 2:90, KRK VXT6, FocusriteSaffire, Ibanez, Framus, Cubase, VST,BeyerDynamic DT150,Behringer FCB-1010

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » wtorek 03 lis 2009, 09:30

Hej

widze ze to nie ja jeden mam ten problem heheheh dokladnie kasper wykrywa to samo umnie 039 i pare jeszcze innych awatarow "jpg" ze trojanik JS. sie podnimi kryje

prosimy redakcje o zbadanie monitorowanego problemu

Hej

...

No to wy przynajmniej te awatarki widzicieSmile U mnie na laptopie nie pokazuje się żaden{#śmiech} Dobrze, że niegdyś ten magnetofon zdołałem wybraćCool

Redakcja

Post autor: Redakcja » wtorek 03 lis 2009, 09:32

Pracujemy nad tym już od wczoraj i jak dotąd wszystko wskazuje na fałszywy alarm wywołany, już nie po raz pierwszy, przez ten program antywirusowy. Skanowanie pliku 091.gif przez inne programy antywirusowe wygląda tak: WirusTotal. Wyraźnie widać, że tylko Kaspersky z najnowszą swą bazą definicji ma z nim jakiś problem.

Ciekawostką też jest, że program ten wykazuje także wirusa w obrazku gosearch.gif, standardowej ikonce lupy stosowanej w SharePoint. Internauci liczą tu na poprawienie bazy definicji wirusów.

Oczywiście licho nie śpi, całej sprawie wciąż mocno się przyglądamy.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

ODPOWIEDZ