Ciekawa prezentacja studia nagrań

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
KAFEL
Ciekawa prezentacja studia nagrań

Post autor: KAFEL » wtorek 04 sie 2009, 16:03

Recoil - Alan Wilder (ex.DepecheMode) na swojej stronie w taki oto sympatyczny sposób prezentuje swoje "domowe" studio nagrań :

ruchome zdjęcie panoramiczne 360°

klikajcie w poszczególne urządzenia na zdjęciu

historia budowy na slajdach

Awatar użytkownika
mr.X

Re: Ciekawa prezentacja studia nagrań

Post autor: mr.X » środa 05 sie 2009, 09:53

...
Recoil - Alan Wilder (ex.DepecheMode) na swojej stronie w taki oto sympatyczny sposób prezentuje swoje "domowe" studio nagrań :

...

jego odejście z DM było dla mnie przykrym wydarzeniem

Recoil

Post autor: Recoil » środa 05 sie 2009, 13:32

...
...

...

jego odejście z DM było dla mnie przykrym wydarzeniem
...

Niezłe mi domowe studio...

szkoda że nie pokazał wszystkich instrumentów, takich jak emulator I i E-Max II Turbo. Jest za to emulator w racku. Zabytki których po prostu trudno nie kochać.

A jego odejście z DM??? żeczywiście szkoda. Gdyby piosenki POP wyposarzyć w jego brzmienie, to byłoby naprawdę wielka rzecz. Dzisiejsze DM pokazuje brzemieniowo jak bardzo ważnym był człowiekiem w tej grupie. Bo niewystarczy nakupować starych analogów z ebay. Trzeba jeszcze umieć je obsługiwać

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » środa 05 sie 2009, 13:44

...

...

Kilka lat temu podobne prezentacje w QT 360 mial na swojej stronie Vai. Pewnie gdzies to jeswzcze lezy.

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » czwartek 06 sie 2009, 10:25

Niezłe mi domowe studio...

szkoda że nie pokazał wszystkich instrumentów, takich jak emulator I i E-Max II Turbo. Jest za to emulator w racku. Zabytki których po prostu trudno nie kochać.

A jego odejście z DM??? żeczywiście szkoda. Gdyby piosenki POP wyposarzyć w jego brzmienie, to byłoby naprawdę wielka rzecz. Dzisiejsze DM pokazuje brzemieniowo jak bardzo ważnym był człowiekiem w tej grupie. Bo niewystarczy nakupować starych analogów z ebay. Trzeba jeszcze umieć je obsługiwać...

Zgadzam się z Tobą w 100% !!! On był w DM facetem od tzw.czarnej roboty. Jako jedyny potrafił na prawdę dobrze grać na instrumentach, a przede wszystkim tworzyć oryginalne brzmienia (nie bez przyczyny miał ksywkę Mr.Emulator). Dzisiejsze DM wynajmuje sobie ludzi do całej produkcji, oraz na koncerty (dodatkowy klawiszowiec+perkusista).

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » czwartek 06 sie 2009, 11:00

i to się słyszy, dzisiejsze DM nie do końca mnie przekonuje

Goddard

Post autor: Goddard » środa 12 sie 2009, 10:32

Podobają mi się te stojaki/statywy na racki pod monitorami. Gdzie można takie dostać?

Janusz_M

Post autor: Janusz_M » środa 12 sie 2009, 19:57

...
...

...

Kilka lat temu podobne prezentacje w QT 360 mial na swojej stronie Vai. Pewnie gdzies to jeswzcze lezy....

Kilka lat temu podobą prezentację widziałem na stronie The Prodigy. Można było robić zbliżenia i po kliknięciu na danym elemencie pojawiały się opisy. Pamiętam, że był telewizor i jak się na niego kliknęło to pisało, że służy do oglągania Simpsonów.

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » środa 12 sie 2009, 22:55

Podobają mi się te stojaki/statywy na racki pod monitorami. Gdzie można takie dostać?... 

Coś mi się wydaje że były robione na zamówienie. Napisz do Alana W. może poda Ci namiary.

ODPOWIEDZ