Nadszedł dla mnie ważny moment, w którym musze zdecydowac jaką kartę dźwiekowa wybrać do homerecordingu, ale mam przy tym mały problem mianowicie: mam do wyboru dwie karty: ESI Waveterminal 192L lub M-Audio Delta Audiophile 24/96.
Wcześniej poprosilem mojego drogiego kolegę o pomoc przy wyborze. On po konsultacji z dośc kompetentna osoba polecił mi wlaśnie te dwa modele kart charakteryzujące sie dobrym wskaźnikem jakości do ceny, a zarazem zaznaczył iż potrzebuje koniecznie kartę z dobrym procesorem DSP niż z dobrymi przetwornikami. Ja w tych sprawach tak dobrze sie nieznam więc mam wielka prośbe do Was drodzy forumowicze - Jaką katrę wybrać tzn. która z nich dysponuje lepszym procesorem DSP. Koniecznie musze również zaznaczyć iż karta ma mi posłużyć do tworzenia muzyki czysto komputerowej(techno, trance, minimal) przy pomocy takich aplikacji jak Fruity Loops oraz Reason, a jako edytora audio chciałbym uzyć programu Sound Forge. Do kontroli tych programów natomiast chciałbym uzyć klawiatyry sterującej Evolution Pro Controller 49 (MK-249C) USB oraz dodatkowego kontrolera Evolution Controller UC-33 USB.
A może coś równie ciekwago moglibyście zaoferować...(coś z dobrym procesorem DSP)
Za wszelką pomoc z góry dziekuje.
Pozdrawaim. XVOICE