TC C300 w połączeniu z piecem gitarowym

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Elfuello
TC C300 w połączeniu z piecem gitarowym

Post autor: Elfuello » czwartek 18 gru 2008, 06:50

A zakupiłem sobie piec gitarowy Fender 65R i postanowiłem z kostki SansAmp GT2 wprowadzic sygnal do C300. Wyglada to nastepujaco:
Z SansAmp wychodze do INPUT 1 , OUTPUT 1 łączę małym kabelkiem z INPUT 2......a OUTPUT 2 wychodzi do pieca (INPUT). Innymi slowy ustawilem w C300, by sygnal najpierw wchodzil na COMPRESSOR/LIMITER......a nastepnie byl kierowany do drugiego kanalu jako GATE/EXP. Ogolnie efekt jest ciekawy i fajny, ale chcialbym Was prosic o podpowiedz.....jak powinienem najlepiej ustawic potencjometry kompresora i bramki dla przesterowanego dzwieku gitary? Jakie RATIO, THRESHOLD......bo tak po omacku troche zaczyna mnie to irytowac. Moze jest sensowny schemat na gitare elektryczna. Z gory dziekuje za podpowiedzi.

Tutaj jest zdjecie przodu tego urzadzenia:
FOTO
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite

ODPOWIEDZ