Obciach na całego
Ostatnio oglądałem występ Varius Manx na pewnym pierwszym programi. Po pewnym czasie widać 100% play back. To jescze nic ale po pewnym czasie słychać diwne zakłucenia jalkby przerywanie płyty. Występ na żywca. i nagle w środku piosenki PŁYTA się totalnie zacina. Przez krótki czas słychać tylko trzaski.
TRAGEDIA UTWÓR SIĘ URYWA. Co wy na to.
TRAGEDIA UTWÓR SIĘ URYWA. Co wy na to.
Muzyką zajmuję się wyłącznie dla przyjemności i spokoju wewnętrznego. Komponuje przy pomocy komputera.
Re: Obciach na całego
to raczej nic nowego czy dziwnego...tylko w filharmoniach graja na zywo...
Muzyka i dźwięk, ponadto fotografia i po trochu elektronika.
...to raczej nic nowego czy dziwnego...tylko w filharmoniach graja na zywo......
Byłem na koncercie Michaela Jacksona w Warszawie i tam oficjalnie było powiedziane, ze 80% spiewania jest z playbacku (reszta nażywca) a 20% będzie śpiewane na żywo.
To mi odpowiadało i żadnych zastrzeżeń, gdyż :
- weś tańcz na scenie przez 2 godziny jak on i spiewaj jeszcze normalnie co jest niewykonalne
- uczciwie powiedziano o tym, zreszta i tak większość przyszła popatrzeć na show a nie posłuchac Michaela.
Czytałem, ze u ruskich prawo nakazuje informowania na plakatach czy leci na zywo koncert czy z playbacku.
U nas tez mogło by tak być, bo w studio można zrobic cuda z wokalem, a prawdziwe umiejętności wychodzą dopiero na zywo.
Byłem na koncercie Michaela Jacksona w Warszawie i tam oficjalnie było powiedziane, ze 80% spiewania jest z playbacku (reszta nażywca) a 20% będzie śpiewane na żywo.
To mi odpowiadało i żadnych zastrzeżeń, gdyż :
- weś tańcz na scenie przez 2 godziny jak on i spiewaj jeszcze normalnie co jest niewykonalne
- uczciwie powiedziano o tym, zreszta i tak większość przyszła popatrzeć na show a nie posłuchac Michaela.
Czytałem, ze u ruskich prawo nakazuje informowania na plakatach czy leci na zywo koncert czy z playbacku.
U nas tez mogło by tak być, bo w studio można zrobic cuda z wokalem, a prawdziwe umiejętności wychodzą dopiero na zywo.
Mayewsky
(GG - 4039365)
(GG - 4039365)
...to raczej nic nowego czy dziwnego...tylko w filharmoniach graja na zywo......
Nie, nie, nie mogę się z tobą zgodzić znam wiele zespołów, które grają na żywo i nigdy nie poniżyliby się do takiego poziomu, aby grać z płyty, ale to są dobre zespoły a nie jakieś tam Varius Manx. Wiem, co mówię gdyż organizowałem nie jeden koncert i gdyby chcieli grać z płyty to bym im kazał zwijać sprzęt i wracać do domu. Lady Pank, Myslowidz, DeMono, Kazik, Perfeck, Bajm, itd. grają na żywo. Po tym poznać dobrego muzyka, że bez oporu wychodzi na scenę i gra. Play Back jest dla amatorów, przepraszam obraziłem teraz amatorów, gdyż oni grają przeważnie na żywca. Play Back to szczyt chamstwa i ignorancji dla odbiorcy. Już kiedyś pisałem na temat koncertu z play backu pana KK.
Nie, nie, nie mogę się z tobą zgodzić znam wiele zespołów, które grają na żywo i nigdy nie poniżyliby się do takiego poziomu, aby grać z płyty, ale to są dobre zespoły a nie jakieś tam Varius Manx. Wiem, co mówię gdyż organizowałem nie jeden koncert i gdyby chcieli grać z płyty to bym im kazał zwijać sprzęt i wracać do domu. Lady Pank, Myslowidz, DeMono, Kazik, Perfeck, Bajm, itd. grają na żywo. Po tym poznać dobrego muzyka, że bez oporu wychodzi na scenę i gra. Play Back jest dla amatorów, przepraszam obraziłem teraz amatorów, gdyż oni grają przeważnie na żywca. Play Back to szczyt chamstwa i ignorancji dla odbiorcy. Już kiedyś pisałem na temat koncertu z play backu pana KK.
gadu-gadu 4021735
...Ostatnio oglądałem występ Varius Manx na pewnym pierwszym programi. Po pewnym czasie widać 100% play back. To jescze nic ale po pewnym czasie słychać diwne zakłucenia jalkby przerywanie płyty. Występ na żywca. i nagle w środku piosenki PŁYTA się totalnie zacina. Przez krótki czas słychać tylko trzaski.
TRAGEDIA UTWÓR SIĘ URYWA. Co wy na to....
Co robić - omercja i tyle...
(Pozdróeka dla wszystkicgh grających na żywo !! :D )
TRAGEDIA UTWÓR SIĘ URYWA. Co wy na to....
Co robić - omercja i tyle...
(Pozdróeka dla wszystkicgh grających na żywo !! :D )
Uczeń, III klasa Opolskiego V LO, realizacja zaczalem sie interesowac w siodmej klasie szkoly podstawowej, mam spore ambicje, ale nie tak spore srodki do ich realizacji...
momencik !
rozróżnijmy
1) granie koncertu którego podstawa jest muzyka - tu playback to obciach
2) granie koncertu gdzie podstawą jest show taneczny - playback to norma bo trzeba by mieć płuca ze stali - a ludzie płaca i za śpiew i za taniec
3) granie w TV - niewyobrażam sobie żeby więcej jak 10% mogło być na żywo. Z prostego powodu - masz 1 kawałek w którym musisz zaprezentować swoją płytę. no i co robisz ? przez 3 godziny ustawiasz swój sprzęt w pomieszczeniu ze słabą akustyką ? bieżesz producenta i reżysera dźwięku do TV żeby ustawili ci dobrze brzmienie ? nie ma mowy - po prostu dajesz płytę i jedziesz. Jedyną przyzwoitością ze strony zespołu jest zapięcie systemów bezprzewodowych, podłączenie kabli itp. tak żeby nie machać gołą gitarą
a to że był obciach bo się muzyka urwała - to gość puszczający komakt dał d...y i tyle.
Występ w TV to tak jakby teledyk tylko z instrumentami i tyle
a inna sprawa że można organizowac TV-jne występy live (i chwała realizatorom którym się chce) - był nawet kiedys taki program na TVP3 Katowice - 100% live
i było live
[addsig]
rozróżnijmy
1) granie koncertu którego podstawa jest muzyka - tu playback to obciach
2) granie koncertu gdzie podstawą jest show taneczny - playback to norma bo trzeba by mieć płuca ze stali - a ludzie płaca i za śpiew i za taniec

3) granie w TV - niewyobrażam sobie żeby więcej jak 10% mogło być na żywo. Z prostego powodu - masz 1 kawałek w którym musisz zaprezentować swoją płytę. no i co robisz ? przez 3 godziny ustawiasz swój sprzęt w pomieszczeniu ze słabą akustyką ? bieżesz producenta i reżysera dźwięku do TV żeby ustawili ci dobrze brzmienie ? nie ma mowy - po prostu dajesz płytę i jedziesz. Jedyną przyzwoitością ze strony zespołu jest zapięcie systemów bezprzewodowych, podłączenie kabli itp. tak żeby nie machać gołą gitarą

a to że był obciach bo się muzyka urwała - to gość puszczający komakt dał d...y i tyle.
Występ w TV to tak jakby teledyk tylko z instrumentami i tyle

a inna sprawa że można organizowac TV-jne występy live (i chwała realizatorom którym się chce) - był nawet kiedys taki program na TVP3 Katowice - 100% live

[addsig]
Warszawa - 'home' studio
Koncert z playbacku to nieposzanowanie odbiorcy i tyle. Zresztą dopiero właśnie na żywo ukazuje się cały potencjał danego zespołu, bez studyjnych efektów i sterylności brzmienia.
Przyjaźń między kobietami
to jedynie pakt o nieagresji
...Koncert z playbacku to nieposzanowanie odbiorcy i tyle.
Przez cale zycie nie udalo mi sie zagrac ani jednego kenceru z playbacku ;)
I mam nadzieje ze to nie nastapi :) Chyba ze bedzie to zamierzona forma
pozdrawiam
pozdrawiam
uniżenie kłaniam :-)
......Koncert z playbacku to nieposzanowanie odbiorcy i tyle.
pozdrawiam...
Oby tak dalej!!!
Pozdrawiam.
pozdrawiam...
Oby tak dalej!!!
Pozdrawiam.

gadu-gadu 4021735
No to gratulacje!

Przyjaźń między kobietami