Jak sadzicie, na ile powinienem wycenic swoje uslugi dla TV (na stala umowe o prace) przy obowiazkach typu: robienie jingle'i, rejestrowanie w terenie dzwieku z kamera (wywiady itp.), nagrywanie debat i innych programow (udzwiekawianie) oraz tworzenie muzyki lub podkladanie jej pod film. Jest to mala telewizja, prywatna, ale bardzo konkretna i szybko pnaca sie w gore. Dodatkowo chyba padnie propozycja o obrobke filmow (montaz reklam, wywiadow, eventow na poziomie standardowym - bez wodotryskow, proste, konkretne uporzadkowanie i zebranie w calosc). To trudna sprawa, niestety musze sie okreslic jak najszybciej i mam straszny problem. Wziac umowe o prace? Podstawe np. 1500zl (za dyspozycyjnosc) + odpowiednia stawka za godzine przy dzwieku?! Kurcze, mam problem, bo wiem, ze ludzie b. duzo zarabiaja w TV w tej materii.....i nie chce wyjsc na leszcza, ktory zgodzi sie za spoko pieniadze, ale niewiedza moze kosztowac go nie skorzystaniem z zarobku spokojnie np. 2tys dodatkowo. Wiecie co mam na mysli. Bede wdzieczny za pomocne rady.
[addsig]
Ile powinien zarabiać dźwiękowiec w telewizji
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite