E-MU Emulator X3 nadchodzi

Re: E-MU Emulator X3 nadchodzi
no no niezle sie zapowiada szczegolnie ten bank brzmien
ale beda mieli problem - nazwa xplode jest zastrzezona przez sony.....
ale beda mieli problem - nazwa xplode jest zastrzezona przez sony.....
Chyba pierwszy 64-bitowy software sampler na rynku. Konkurencja powinna szybko nadrobić zaległości, bo staje się to powoli irytujące.
- Piotr
- Piotr
ale beda mieli problem - nazwa xplode jest zastrzezona przez sony........
Raczej nie, bo nie opisują tej funkcji tylko jednym słowem "Xplode" ale "Region Xplode Beat Slicer". Określenia Xstream™ oraz Xtractor™ sami sobie zastrzegli w nowej odsłonie Emulatora (patrz znaczki "™") .
Raczej nie, bo nie opisują tej funkcji tylko jednym słowem "Xplode" ale "Region Xplode Beat Slicer". Określenia Xstream™ oraz Xtractor™ sami sobie zastrzegli w nowej odsłonie Emulatora (patrz znaczki "™") .
Mam pytanie (właściwie do dystrybutorów E-MU na Polskę). Może wiecie jaka jest przewidywana cena uaktualnienia z wersji X2 do X3 ? Na stronie Emu jest tylko cena "nowego" X3.
...Mam pytanie (właściwie do dystrybutorów E-MU na Polskę). Może wiecie jaka jest przewidywana cena uaktualnienia z wersji X2 do X3 ? Na stronie Emu jest tylko cena "nowego" X3....
No a gdzie te 64-bitowe sample
PS. Samplery Cakewalk'a zdaje się, że już od dawna są 64-bitowe
Też zmierzam w kierunku 64-bit z tym, że za jakiś czas bo nie jest to hop siup a właściwie mam plan zgoła inny wykorzystać 64-bity w celu zdublowania wydajności kodu. Powinno dać się wykorzystać 64-bitowe rejestry do 32-bitowej arytmetyki i dzięki poszerzonym rejestrom w tym samym czasie wykonać 2x więcej operacji
Oby nie okazało się to być sztuką dla sztuki
a tego się obawiam nieco. Wcale nie jest pewne, że 64-bitowe mają śmigać szybciej od swych 32-bitowych odpowiedników (więcej danych do przepchnięcia przez rejestry).
No a gdzie te 64-bitowe sample

PS. Samplery Cakewalk'a zdaje się, że już od dawna są 64-bitowe

Też zmierzam w kierunku 64-bit z tym, że za jakiś czas bo nie jest to hop siup a właściwie mam plan zgoła inny wykorzystać 64-bity w celu zdublowania wydajności kodu. Powinno dać się wykorzystać 64-bitowe rejestry do 32-bitowej arytmetyki i dzięki poszerzonym rejestrom w tym samym czasie wykonać 2x więcej operacji

Oby nie okazało się to być sztuką dla sztuki

Piękna sprawa, ale obawiam się oby piraty nie zabiły tej firmy... EMU i tak dostało już w pupę.
[addsig]
[addsig]
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
Wręcz przeciwnie, nie powinno być różnicy w "śmiganiu" 32 i 64-bitowych pluginów czy aplikacji :).
Tutaj chodzi głównie o dostęp do więcej niż 2GB pamięci. 64-bity praktycznie pozwolą na dostęp do 128GB a teoretycznie o wiele więcej.
Jak tylko Kontakt 3 pojawi się w wersji 64-bitowej (zapowiadany na drugą połowę 2008), mnie życie znacznie się ułatwi. Przynajmniej nie będę myślał nad rozwiązaniem kilku-komputerowym. Jeszcze jakby do tego Cubase działał jak należy w 64 bitach, to już wtedy palce lizać. Moja płyta główna wspiera do 8GB, na razie powinno wystarczyć ;)
Hehe, sample 64-bitowe, tożto już praktycznie multitrack w jednym samplu. Ciężko by było te bity tak dobrać, żeby to dobrze zabrzmiało
- Piotr
Tutaj chodzi głównie o dostęp do więcej niż 2GB pamięci. 64-bity praktycznie pozwolą na dostęp do 128GB a teoretycznie o wiele więcej.
Jak tylko Kontakt 3 pojawi się w wersji 64-bitowej (zapowiadany na drugą połowę 2008), mnie życie znacznie się ułatwi. Przynajmniej nie będę myślał nad rozwiązaniem kilku-komputerowym. Jeszcze jakby do tego Cubase działał jak należy w 64 bitach, to już wtedy palce lizać. Moja płyta główna wspiera do 8GB, na razie powinno wystarczyć ;)
Hehe, sample 64-bitowe, tożto już praktycznie multitrack w jednym samplu. Ciężko by było te bity tak dobrać, żeby to dobrze zabrzmiało

- Piotr
...Piękna sprawa, ale obawiam się oby piraty nie zabiły tej firmy... EMU i tak dostało już w pupę.
...
akurat emu nie ma z tym wiekszego problemu(programy)
gorzej z bankami brzmien
poczekamy zobaczymy co stworza - bo brzmienie mnie sie podoba
...
gorzej z bankami brzmien
poczekamy zobaczymy co stworza - bo brzmienie mnie sie podoba
gorzej z bankami brzmien
Co masz na myśli ?
[addsig]
gorzej z bankami brzmien
Co masz na myśli ?
[addsig]
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]