Mam dość nietypowy problem - nie mogłem znaleźć na tutejszym forum takiego tematu oraz nie mogłem też się zdecydować, gdzie wrzucic temat, wrzucilem tu. .Więc do rzeczy:
Jestem gitarzystą zespołu grającego alternatywny rock/metal i na naszej nowej płycie będzie dużo sampli różnego rodzaju. Nie chcemy mieć dodatkowego człowieka na scenie, a aktualnie nie stać nas na dobry sampler.
Pomyślałem nad tymczasowym rozwiązaniem polegającym na używaniu odtwarzacza mp3 lub MD. Rozdzielając kablem 2 kanały mono, w prawym przykładowo sample, które idą na front, a w lewym metronom, bebniarz by to obslugiwal... Teraz pytanie, jak zrobic dobry kabel, żeby to było jak najlepiej wykonane...
Chyba, że ktoś ma lepszy pomysł :)
Granie live z samplerem - problem
Re: Granie live z samplerem - problem
...Mam dość nietypowy problem - nie mogłem znaleźć na tutejszym forum takiego tematu oraz nie mogłem też się zdecydować, gdzie wrzucic temat, wrzucilem tu. .Więc do rzeczy:
Jestem gitarzystą zespołu grającego alternatywny rock/metal i na naszej nowej płycie będzie dużo sampli różnego rodzaju. Nie chcemy mieć dodatkowego człowieka na scenie, a aktualnie nie stać nas na dobry sampler.
Pomyślałem nad tymczasowym rozwiązaniem polegającym na używaniu odtwarzacza mp3 lub MD. Rozdzielając kablem 2 kanały mono, w prawym przykładowo sample, które idą na front, a w lewym metronom, bebniarz by to obslugiwal... Teraz pytanie, jak zrobic dobry kabel, żeby to było jak najlepiej wykonane...
Chyba, że ktoś ma lepszy pomysł :)...
Jest sposób,żeby bębniarz odpalał wszystkie sample bez przerywania groove
pad samplujący Roland SPD_S to jedyne rozwiązanie
http://www.roland.com/products/en/SPD-S/
Chyba, że ktoś ma lepszy pomysł :)...
Jest sposób,żeby bębniarz odpalał wszystkie sample bez przerywania groove
pad samplujący Roland SPD_S to jedyne rozwiązanie
http://www.roland.com/products/en/SPD-S/
www.myspace.com/urbanritualz