1.Coś o sobie
Mam 20 lat, interesuje mnie muzyka elektroniczna (frech touch, breakbeat, electro, glitch, ambient, progressive tech-house) ale lubię też słuchać neo-klasyki (zwłaszcza tej z gier firmy Konami), muzyki gitarowej typu Kasabian, The Car is o fire (mój ulubiony polski zespół), itp. Rzadko kiedy spotykam kogoś kto choćby wie o co chodzi, nawet ludzie którzy chodzą na tego typu imprezy albo słuchają tej muzyki, traktują ją jak dodatek do piwa....
2.Przyczyny
Wydaj mi się że muzyką (a może nawet sztuka) w naszym kraju nie jest brana na poważnie. Podczas podstawowej edukacji ważniejszy jest W-F niż muzyka, a sami nauczyciele tego przedmiotu potrafią ostro człowieka zniechęcić

Nikt u mnie w domu nie interesował się muzyka, kiedy powiedziałem że chce mieć studio w pokoju od rówieśników i rodzinny otrzymałem odpowiedz tego typu: "Po co ci, na tym nie da się zarobić". I tak dalej...
3.Mentalność...
To jest prawdziwym problem w moim przekonaniu
4.Przyszłość=Internet!
Choć internet, sprawił, ze ludzie mają łatwy dostęp muzyki "za darmo", to jednak umożliwił nieznanym zaistnienie, kupowanie sprzętu, dostęp do nowinek ze świata (np: kvraudio.com, itp). Jestem przekonany, że muzykę elektroniczną, klubową niebawem zastąpić cyfrowa (albo już tak jest...stwierdzam to słuchając glitch-electro)
5.Nowa Nadzieja
Mimo, wszystko jest wielu ludzi którzy tak jak kochają muzykę, i wiecie co? nie ma sensu narzekać, Polsce muzycznej potrzebny jest czas, jestem pewien, że kiedyś wszytko będzie dobrze, trzeba tylko przestać walczyć o uznanie w oczach ogółu.
Pozdrawiam wszystkich, którzy co rano wstając, zaczynają grać, myśleć o nowym bicie, albo po prostu słuchać muzyki
*****Music is passion not fashion********************************