Forum LiveSound

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
szkudlik
Forum LiveSound

Post autor: szkudlik » czwartek 11 paź 2007, 11:55

Witam

wiemy że powstała "siostra" EiS czyli LiveSound

na swojej stronie ma forum, które świeci pustkami...

pytanie moje jest takie - czy warto robić 2 oddzielne fora? Wygodniej jest na jednym, przeglądać 2 to zawsze jest kłopot, więczej czasu itd. Z resztą jak widac nie tylko dla mnie, wszyscy się skupiają tutaj... kto ma pytanie ten raczej przyjdzie tu bo tu więcej ludzi pisze/czyta.

Oba czasopisma dotyczą tej samej tematyki, chociaż LiveSound ma profil wyraźnie jednak inny. Jednak co do forum, to sprawa nie jest już taka jasna...

Sugestia: może te fora zintegrować? To znaczy to samo forum się wyświetla jednocześnie na stronach Live oraz EiS?

ja sie zarejestrowałem na Live, ale tylko dlatego żeby mi nikt nie podebrał tam nickname

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
Kubańczyk

Re: Forum LiveSound

Post autor: Kubańczyk » czwartek 11 paź 2007, 12:35

bardzo ładny ten Twój nick - słusznie postąpiłeś
Lubię: klawisze, samplery, realizację, programowanie, DIY. Muzyka dub i okolice.

Awatar użytkownika
CD-RW

Post autor: CD-RW » czwartek 11 paź 2007, 13:53

Gdyby jeszcze było tak, ze nick i haslo do konta sa te same, byloby latwiej, a tak, nick zrobilem sobie ten sam, dostalem losowo inne haslo, napisalem duzego posta, wpisalem nick z eis (bo przy tej tematyce i mega podobnym dizajnie nietrudno szyko cos klepnac z przyzwyczajenia) i co? caly post po drucie do ziemi, bo nie to haslo.

Redakcja

Post autor: Redakcja » czwartek 11 paź 2007, 16:10

...Gdyby jeszcze było tak, ze nick i haslo do konta sa te same, byloby latwiej...

Panowie, nie da rady .

Po pierwsze: nikt Was nie spytał i już pewnie nie zapyta czy wszelkie dane jakie podaliście na naszym serwisie (EiS) mogą też zafunkcjonować na całkiem innym tworze, jakim jest Live Sound Polska. Oczywiście wiem, że spore grono z naszych userów nie miałoby nic na przeciw, ale wystarczyłby tylko jeden tym niezainteresowany i mielibyśmy z tym kłopot, wieelki kłopot w myśl ustawy o Ochronie Danych Osobowych. Co gorsza, ten ktoś miałby absolutną rację!

Przy tym wszystkim nic nie stoi na przeszkodzie aby zwrócić się do Admina LSP aby raczył zmienić hasło, nawet na takie samo jak u nas (zarówno tam, jak i u nas, hasło można mieć dowolnie własne, wystarczy je zaproponować Adminowi).

Po drugie: właśnie po to zadaliśmy sobie trud aby uruchomić coś, z czym mogłaby się identyfikować naprawdę szeroka branża live, a mowa tu o osobnym naszym magazynie. Powstał on też m.in. po to, aby właśnie na jego forum rozstrzygać to i tamto, odciążając przy tym naszą EiS.

Po trzecie: gdy forum LS-Polska wreszcie się choć jako tako ugruntuje, to w prosty sposób podlinkujemy je także i ze strony naszego serwisu . Tak, aby można było je w prosty sposób śledzić. To żaden problem.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

ODPOWIEDZ