Jaki procesor pod Cubase SE?
Obecnie pracuję w Cubase SE na platformie PC, który zawiera:Pentium 2,8 pamięć 1,5 M dwa HD (jeden do audio) i EMU 0404. Mam zamiar rozbudować peceta w kierunku procka dwurdzeniowego ale nie wiem czy Cubase to przyjmie, a może złozyć nowego kompa z jednordzeniowym prockiem P4 3,2 z pamięcią 2M i lepszą kartą muzyczną ? Proszę o radę

amator też może robić muzę
Re: Jaki procesor pod Cubase SE?
...Obecnie pracuję w Cubase SE na platformie PC, który zawiera:Pentium 2,8 pamięć 1,5 M dwa HD (jeden do audio) i EMU 0404. Mam zamiar rozbudować peceta w kierunku procka dwurdzeniowego ale nie wiem czy Cubase to przyjmie, a może złozyć nowego kompa z jednordzeniowym prockiem P4 3,2 z pamięcią 2M i lepszą kartą muzyczną ? Proszę o radę
...
Przecież dziesiątki wątków o tym było tutaj. I to całkiem niedawno, zupełnie nadal aktualnych. Czy w ogóle użyłeś wyszukiwarki?
No i naprawdę warto podać więcej informacji, CO konkretnie na tym robisz, czy używasz VSTi itp.
Bo do samego Cubase SE używanego jako sekwencer do zewnętrznych instrumentów, to wystarczyłby i słabszy procesor...

Przecież dziesiątki wątków o tym było tutaj. I to całkiem niedawno, zupełnie nadal aktualnych. Czy w ogóle użyłeś wyszukiwarki?
No i naprawdę warto podać więcej informacji, CO konkretnie na tym robisz, czy używasz VSTi itp.
Bo do samego Cubase SE używanego jako sekwencer do zewnętrznych instrumentów, to wystarczyłby i słabszy procesor...
Re: Jaki procesor pod Cubase SE?
......Obecnie pracuję w Cubase SE na platformie PC, który zawiera:Pentium 2,8 pamięć 1,5 M dwa HD (jeden do audio) i EMU 0404. Mam zamiar rozbudować peceta w kierunku procka dwurdzeniowego ale nie wiem czy Cubase to przyjmie, a może złozyć nowego kompa z jednordzeniowym prockiem P4 3,2 z pamięcią 2M i lepszą kartą muzyczną ? Proszę o radę
...
Bo do samego Cubase SE używanego jako sekwencer do zewnętrznych instrumentów, to wystarczyłby i słabszy procesor......
Dzięki wielkie -rzeczywiście na Forum jest temat poruszony i co z tego widzę to Cubase chodzi pod dwurdzeniówkami. Zwykle w projekcie Cubase mam 6-8 ścieżek audio i około 8 ścieżek wirtualnych instrumentów z Proteusa - nieraz zwiększałem latencję bo pojawiały się trzaski, stąd poszukiwanie wydajniejszego procka

Bo do samego Cubase SE używanego jako sekwencer do zewnętrznych instrumentów, to wystarczyłby i słabszy procesor......
Dzięki wielkie -rzeczywiście na Forum jest temat poruszony i co z tego widzę to Cubase chodzi pod dwurdzeniówkami. Zwykle w projekcie Cubase mam 6-8 ścieżek audio i około 8 ścieżek wirtualnych instrumentów z Proteusa - nieraz zwiększałem latencję bo pojawiały się trzaski, stąd poszukiwanie wydajniejszego procka
amator też może robić muzę