Jaki procesor pod Cubase SE?

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
jansobol
Jaki procesor pod Cubase SE?

Post autor: jansobol » piątek 05 paź 2007, 08:20

Obecnie pracuję w Cubase SE na platformie PC, który zawiera:Pentium 2,8 pamięć 1,5 M dwa HD (jeden do audio) i EMU 0404. Mam zamiar rozbudować peceta w kierunku procka dwurdzeniowego ale nie wiem czy Cubase to przyjmie, a może złozyć nowego kompa z jednordzeniowym prockiem P4 3,2 z pamięcią 2M i lepszą kartą muzyczną ? Proszę o radę
amator też może robić muzę

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Re: Jaki procesor pod Cubase SE?

Post autor: Pan_Jabu » piątek 05 paź 2007, 08:25

...Obecnie pracuję w Cubase SE na platformie PC, który zawiera:Pentium 2,8 pamięć 1,5 M dwa HD (jeden do audio) i EMU 0404. Mam zamiar rozbudować peceta w kierunku procka dwurdzeniowego ale nie wiem czy Cubase to przyjmie, a może złozyć nowego kompa z jednordzeniowym prockiem P4 3,2 z pamięcią 2M i lepszą kartą muzyczną ? Proszę o radę ...

Przecież dziesiątki wątków o tym było tutaj. I to całkiem niedawno, zupełnie nadal aktualnych. Czy w ogóle użyłeś wyszukiwarki?

No i naprawdę warto podać więcej informacji, CO konkretnie na tym robisz, czy używasz VSTi itp.
Bo do samego Cubase SE używanego jako sekwencer do zewnętrznych instrumentów, to wystarczyłby i słabszy procesor...

Awatar użytkownika
jansobol

Re: Jaki procesor pod Cubase SE?

Post autor: jansobol » piątek 05 paź 2007, 09:23

......Obecnie pracuję w Cubase SE na platformie PC, który zawiera:Pentium 2,8 pamięć 1,5 M dwa HD (jeden do audio) i EMU 0404. Mam zamiar rozbudować peceta w kierunku procka dwurdzeniowego ale nie wiem czy Cubase to przyjmie, a może złozyć nowego kompa z jednordzeniowym prockiem P4 3,2 z pamięcią 2M i lepszą kartą muzyczną ? Proszę o radę ...

Przecież dziesiątki wątków o tym było tutaj. I to całkiem niedawno, zupełnie nadal aktualnych. Czy w ogóle użyłeś wyszukiwarki?

No i naprawdę warto podać więcej informacji, CO konkretnie na tym robisz, czy używasz VSTi itp.
Bo do samego Cubase SE używanego jako sekwencer do zewnętrznych instrumentów, to wystarczyłby i słabszy procesor......
Dzięki wielkie -rzeczywiście na Forum jest temat poruszony i co z tego widzę to Cubase chodzi pod dwurdzeniówkami. Zwykle w projekcie Cubase mam 6-8 ścieżek audio i około 8 ścieżek wirtualnych instrumentów z Proteusa - nieraz zwiększałem latencję bo pojawiały się trzaski, stąd poszukiwanie wydajniejszego procka
amator też może robić muzę

ODPOWIEDZ