Justice, Digitalism - Electro Rock, Dance Punk w natarciu!

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Arab
Justice, Digitalism - Electro Rock, Dance Punk w natarciu!

Post autor: Arab » piątek 28 wrz 2007, 12:39

Hej! Jestem ciekaw waszego zdania na temat wyżej wymienionych duetów. Czy jest to coś nowego czy raczej odgrzewanie schematu pt" Punk+Synth"?

P.S Mi podoba się ta muzyka, choć płyty znudziły mi się dość szybko

Awatar użytkownika
steelcangoo

Re: Justice, Digitalism - Electro Rock, Dance Punk w natarciu!

Post autor: steelcangoo » piątek 28 wrz 2007, 13:19

...Hej! Jestem ciekaw waszego zdania na temat wyżej wymienionych duetów. Czy jest to coś nowego czy raczej odgrzewanie schematu pt" Punk+Synth"?

P.S Mi podoba się ta muzyka, choć płyty znudziły mi się dość szybko ...

nowe to to może i było parę lat temu, teraz się jedynie ukazują LP dla dużych wytworni projektów które przez dekadę kontynuowały post Daft Punkową rewolucję francuską po europejskich klubach... u nas to zatrzymało się niestety na "trzepaniu dywanów" z zapętlonymi disco samplami ... ciekawe kiedy to do nas dotrze... i czy w ogóle... jeśli dotrze to pewnie jak ze wszystkim o 10 lat za późno i będzie trwało o 20 lat za długo... a swoją droga ciekawe kiedy Polacy wymyślą jakiś własny nurt muzyczny rozpoznawalny na całym świecie? nawet Polka jest bardziej czeska niż nasza
--------------------------------------------------------------------------------------
mądry uczy się na błędach innych, głupi na swoich, idiota nigdy się nie uczy

beatnick

Post autor: beatnick » piątek 28 wrz 2007, 13:24

...Hej! Jestem ciekaw waszego zdania na temat wyżej wymienionych duetów. Czy jest to coś nowego czy raczej odgrzewanie schematu pt" Punk+Synth"?

P.S Mi podoba się ta muzyka, choć płyty znudziły mi się dość szybko ...

Moim zdaniem bardziej nowatorski jest Justice.
jak i cala paryska ekipa Ed'a Bangera
ich ostatni remix dla Tigi powalił mnie.
http://www.juno.co.uk/ppps/products/276111-01.htm

swieza piosenka, jest juz ze mna i gra dolem pieknie ;]

& BTW ich DVNO to IMO produkcyjny majsterszyk.

szkoda ze polskie media sa gluche na to co najciekawsze.
ale tym juz dawno przestalem sie przejmowac ;]

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » piątek 28 wrz 2007, 13:52

szkoda ze polskie media sa gluche na to co najciekawsze.
ale tym juz dawno przestalem sie przejmowac ;]...
Gdyby chodziło tylko o polskie media...Problem w tym, że u ludzi zanikają jakie kolwiek gusty muzyczne i coraz częściej słyszę opinie negatywne o gatunkach i stylach muzycznych, które nie są promowane. Coraz bardziej myśle, że Polska (i przy okazji jeszcze bardziej Węgry) to muzycznie "zakuty" kraj

Awatar użytkownika
steelcangoo

Post autor: steelcangoo » piątek 28 wrz 2007, 14:06

Gdyby chodziło tylko o polskie media...Problem w tym, że u ludzi zanikają jakie kolwiek gusty muzyczne i coraz częściej słyszę opinie negatywne o gatunkach i stylach muzycznych, które nie są promowane. ...
Bo ludzie myślą że jeśli coś jest nie promowane to jest niefajne.. zamknięte koło
--------------------------------------------------------------------------------------

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » piątek 28 wrz 2007, 14:13

Bo ludzie myślą że jeśli coś jest nie promowane to jest niefajne.. zamknięte koło...
Niestety. A tyle się dzieje dobrego w muzyce. Prawie w każdym europejskim kraju są odbiorcy na róznego typu muzyki, a u nas zastój. Każdy chce tylko zarobić, a na to co "inne" pieniędzy nie ma. To jest żałosne.

Awatar użytkownika
pixel

Post autor: pixel » piątek 28 wrz 2007, 14:28

to jak sie komus nudzi to niech zajzy na fora fanow najwiekszych polskich "gwiazd". zenada. wiekszosc z tych ludzi o muzyce wogogle nie ma zadnego pojecia. dla nich sie liczy ze nie jest cicho i tyle. wiec skoro nasz kraj cierpi na takich sluchaczy to nie ma co sie dziwic ze jest jak jest. u nas ludzie nie chca wybierac, lapia to co pokazuja media i to im w zupelnosci wystarcza. nie mowie ze wszyscy tacy sa, ale z tego co obserwuje to zdecydowana wiekszosc naszego spoleczenstwa jest taka...

beatnick

Post autor: beatnick » piątek 28 wrz 2007, 14:30

...Bo ludzie myślą że jeśli coś jest nie promowane to jest niefajne.. zamknięte koło...
Niestety. A tyle się dzieje dobrego w muzyce. Prawie w każdym europejskim kraju są odbiorcy na róznego typu muzyki, a u nas zastój. Każdy chce tylko zarobić, a na to co "inne" pieniędzy nie ma. To jest żałosne. ...

my mamy przecież Rubika i Wiśniewskiego ;]

a serio to nie wszedzie w Europie jest źle.
w UK nawet szanowne BBC
daje programy z najświeższa muzyka elektronicznie/taneczną
mam na mysli np show Annie Nightingale.

Awatar użytkownika
steelcangoo

Post autor: steelcangoo » piątek 28 wrz 2007, 14:31

Niestety. A tyle się dzieje dobrego w muzyce. Prawie w każdym europejskim kraju są odbiorcy na róznego typu muzyki, a u nas zastój. Każdy chce tylko zarobić, a na to co "inne" pieniędzy nie ma. To jest żałosne. ...

... i klepią tandetny pop bez przyszłości... u nas się w szkołach nie uczy co to inwestycja ,że to nie tylko kasa ale przede wszystkim sposób myślenia... ale o czym tu mówić w kraju który dostał najwięcej kasy z unii a i tak nie buduje autostrad... wszyscy czegoś oczekują , a przecież żeby wyciągnąć chleb z pieca trzeba go najpierw coś tam włożyć i upiec ( w oryginale to przysłowie brzmiało inaczej ale cenzura itd )... na zachodzie kiedyś ludzie wzięli sprawy we własne ręce i powstały wytwórnie, niezależne sieci dystrybucji , media czego efektem między innymi są dziś Justice i Digitalism

Awatar użytkownika
steelcangoo

Post autor: steelcangoo » piątek 28 wrz 2007, 14:33

my mamy przecież Rubika i Wiśniewskiego ;]

a serio to nie wszedzie w Europie jest źle.
w UK nawet szanowne BBC
daje programy z najświeższa muzyka elektronicznie/taneczną
mam na mysli np show Annie Nightingale.

...

Ba! nawet otworzyło rozgłośnie internetowe i satelitarne 1Xtra , radio1 i tematyczne... 24/7 bez reklam

ODPOWIEDZ