Co na piankę?

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Mruczasss
Co na piankę?

Post autor: Mruczasss » piątek 03 sie 2007, 21:44

Zaczalem wyciszac tylnia sciane w pokoju. Prawie cala sciane pokrylem 9cm pianka- z efektow jestem zadowolony. Jest zdecydowanie lepiej ale ze tak powiem nie najladniej to wyglada;) Chcial bym ja czyms przykryc (czyms w miare sztywnym) zeby jej nie widac a jednoczesnie zeby nadal absorbowala dzwiek. Czym to przykryc?
lubie to co robie i jestem w tym dobry.

Awatar użytkownika
grembo

Re: Co na piankę?

Post autor: grembo » piątek 03 sie 2007, 23:52

delikatny material , bardoz lekki - choc bez wplywu na dzwiek to raczej nie bedzie - tak jak sciana z absorberów - bez np. pulapek basowych

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 04 sie 2007, 16:45

tak zrob bedzie ok - ona tez troszke rozprasza to co sie nie pochlania......czyli najwyzsze czestotliwosci......

w kazdym badz razie zaje....sta cena za ta gabke.....

Awatar użytkownika
mnich123

Post autor: mnich123 » sobota 04 sie 2007, 22:19

ta pianka jest w miare ok. Nie ma może za wysokich stozków i grubek podstawy ale starczy-zwlaczasza,że masz juz 9 cm gabkę pod nią...ja mam podobnie w swoim studio i jest calkie fajnie:)
www.studiodapson.freehost.pl

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 05 sie 2007, 02:08

...Cena wg. mnie jest za duża. To jest zwykła, do tego cienka gąbka. I nic nie rozprasza.....
znasz nizsza cene??to podaj - wedlug mnie tez jest za duza ale i tak jedna z najnizszych z jakimi sie spotkalem.....
co dorozpraszania to jaki sens marobienie stozkow skoro ipochlanianie jest dosc srednie???pisalem o najwyzszych czestotliwosciach..........

Awatar użytkownika
kaslab

Post autor: kaslab » niedziela 05 sie 2007, 20:44

znasz nizsza cene??to podaj - wedlug mnie tez jest za duza ale i tak jedna z najnizszych z jakimi sie spotkalem.....
co dorozpraszania to jaki sens marobienie stozkow skoro ipochlanianie jest dosc srednie???pisalem o najwyzszych czestotliwosciach.............
Ano, taki ma sens że ładnie wygląda !!
A znam i niższą cene zgłoś się bezpośrednio do firmy Eurofoam...
Producent

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » niedziela 05 sie 2007, 22:19

...znasz nizsza cene??to podaj - wedlug mnie tez jest za duza ale i tak jedna z najnizszych z jakimi sie spotkalem.....
co dorozpraszania to jaki sens marobienie stozkow skoro ipochlanianie jest dosc srednie???pisalem o najwyzszych czestotliwosciach.............
Ano, taki ma sens że ładnie wygląda !!
A znam i niższą cene zgłoś się bezpośrednio do firmy Eurofoam......
Cena jak za taka pianke wydaje sie duza i tak, mysle ze w eurofarm kosztowala by pewnie dwa razy mniej o ile nie wiecej - ale jak by na to nie patrzec w ofercie dostepnej przez internet jest to chyba najnizsza cena z wszystkich gabek. Napewno cos tlumi ale nie licze ze w jakims extremalnym stopniu za to powiem szczerze ze taka zwykla gruba gabka tapicerska zrobila to calkiem przyzwoicie. Ciekaw jestem czy odroznil bym efekt po wylozeniu taka pro gabka z kolcami. Tlumilo by chyba lepiej bo kolce powoduja ze jest wiecej powierzchni ktora tlumi - tak to rozumiem mniej wiecej bo one raczej nie sluza rozpraszaniu bo tylko 1% fali dzwiekowej jest odbijany przez pianke. a co do rozpraszania... to z czego wykonane są cwierc walce ? :) bo to juz chyba nie pianka? Zastanawia mnie tez z czego wykonane sa te ustrojstwa ktorymi sie wyklada sufit takie losowej wielkosci prostokąty do poszerzenia bazy stereo - moze dalo by rade to zrobic w jakis inny tanszy sposob ktory sprawdzal by sie rownie lub prawie rownie dobrze.
lubie to co robie i jestem w tym dobry.

Awatar użytkownika
caca

Post autor: caca » poniedziałek 06 sie 2007, 23:43

oto cennik, jaki dziś otrzymałem z firmy eurofoam:

www.caca.cba.pl/eurofoam-aku-cennik.doc BBCode u2 Start -->Cennik pianek akustycznych z Eurofoam

moze kogos to zainteresuje.

a oto fragment maila:

'Wszystkie ceny netto, na warunkach odbioru na własny koszt zamawiającego.
Czas realizacji: do 10 dni roboczych.
Płatność z góry na podstawie faktury pro-forma.

Z zasady minimum to ilość wynikowa z jednego bloku, co dla PIR1 oznacza 32
m2, dla PIR18 24 m2 a dla PIR11 12 m2. Jeśli ilości te przekraczają Pana
potrzeby, możemy spróbować połączyć Pana zamówienie z zamówieniami od innych
klientów, z tym, że czas realizacji może sięgnąć miesiąca.'
_________
tomek

Awatar użytkownika
caca

Post autor: caca » poniedziałek 06 sie 2007, 23:44

coś się pokiełbasiło z linkiem. dacie sobie radę, prawda? ;]
_________