Behringer i inne marki

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
szkudlik
Behringer i inne marki

Post autor: szkudlik » wtorek 20 lut 2007, 12:56

Witam

na Behringera posypaly sie gromy, glownie za to ze tani no i ze kopiuje innych

Wyglada na to ze droga pana B. ida tez inni - wyrastaja marki, czasami tansze.

Np.

t-amp
(podobny od behringera - Europower 1500 - dwukrotnie drozszy)

Podobnie mixery:
t.mix 1622
behringer, uderzajaco do tamtego podobny: Xenyx 1622 - 60 euro wiecej

Jest jeszcze IMG StageLine, Alphard i paru innych ktorzy tez produkuja b. szeroka i tania game produktow

Ze behringer juz dawo nie jest to zlom to zdazylem sie wiele razy przekonac. Ciekawe jak z tymi innymi.

Wasze opinie?

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

czarny108

Re: Behringer i inne marki

Post autor: czarny108 » wtorek 20 lut 2007, 13:12

Polecam sprawdzić serią Pro line

Proline 2700

2x1600/2x1350/2x900 (2/4/8). I waga... 36kg!!!!!

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » wtorek 20 lut 2007, 18:12

Ja osobiscie z no-name'ow najwieksze zaufanie mam do Behringera (chociaz w zasadzie to nie jest taki no-name - kiedys na Composer'ach gral zespol Metallica). Wszelkie inne wynalazki typu Alphard, Phonic itp. sa juz tylko podrobkami podrobek

Nie wiem jak sprawdzaja sie wzmacniacze, ale kolumny marki t.box do zlych nie naleza (przyzwoita srednica, elektronicznie zabezpieczona gorka, pasmo do 16kHz bardzo wyrownane - bylem bardzo zaskoczonoy w trakcie pomiaru), a przy tym nie sa drogie.

Pozdrawiam
[addsig]

Awatar użytkownika
wasyl25

Post autor: wasyl25 » środa 21 lut 2007, 12:01

...Ja osobiscie z no-name'ow najwieksze zaufanie mam do Behringera (chociaz w zasadzie to nie jest taki no-name - kiedys na Composer'ach gral zespol Metallica). Wszelkie inne wynalazki typu Alphard, Phonic itp. sa juz tylko podrobkami podrobek

Nie wiem jak sprawdzaja sie wzmacniacze, ale kolumny marki t.box do zlych nie naleza (przyzwoita srednica, elektronicznie zabezpieczona gorka, pasmo do 16kHz bardzo wyrownane - bylem bardzo zaskoczonoy w trakcie pomiaru), a przy tym nie sa drogie.

Pozdrawiam
...
monitorki studyjne tez maja nie glupie
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.

djkrakus

Post autor: djkrakus » środa 21 lut 2007, 12:43

hmm ja korzystam z miksera behringera troszke za szybko sie wyrobily potencjometry mam tez zestaw trzech mikrofonow behringera i musze przyznac ze sa bardzo dobre lepsze od kilku shurów:) opłaca sie za taka cene chociazby jako mikrofony pomocnicze albo zapasowe:) polecam:)

Awatar użytkownika
lukaszg

Post autor: lukaszg » środa 21 lut 2007, 12:50

Mi jedynie w mikserach Behringera nie podoba się to, że procesor efektów niemiłosiernie szumi. :/

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 21 lut 2007, 14:43

najsmieszniejsze jest to ze behringer wzoruje sie na lepszych od siebie czesto wymyslajac rzeczy wrecz genialne(nie do konca z super jakoscia)

za taki uznaje cala serie micro i mini
takze serie kontrolerow bcr bcf
i mikser ddx3216 ktory umozliwoa wrecz super routing czego czasem nie ma w duzo drozszym sprzecie

ale najsmieszniejsze jest to ze sa firmy kopiujace behringera :))))))))))

ODPOWIEDZ