Sprzęt z USA

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
tom12333
Sprzęt z USA

Post autor: tom12333 » piątek 14 lip 2006, 07:18

Mam do Was pytanie. A jak to jest ze sprowadzaniem sprzętu muzycznego z USA. Czy to tak naprawdę, rzeczywiście się opłaca?

Awatar użytkownika
mr-hammond

Re: Sprzęt z USA

Post autor: mr-hammond » piątek 14 lip 2006, 07:35

...Mam do Was pytanie. A jak to jest ze sprowadzaniem sprzętu muzycznego z USA. Czy to tak naprawdę, rzeczywiście się opłaca?...
Jeżeli porównałes ceny i bierzesz pod uwage cło a twój rozsądek mówi ci że taniej bedzie tam to chyba tak:-).
Rzeczy uzywane są bardzo tanie i dostępne ,jeśli chcesz nowe to też sie oplaca z tym ze tutaj juz trzeba porównać cene , transport , plus ewentualne cło .
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » piątek 14 lip 2006, 08:47

...

Trzeba tez wziąć pod uwagę serwis gwarancyjny i czy w przypadku awarii będzie nam się opłacało w obydwie strony opłacić przesyłkę. Moim zdaniem warto zapłać te 10% więcej i kupić w Polsce.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 14 lip 2006, 09:23

Trzeba tez wziąć pod uwagę serwis gwarancyjny i czy w przypadku awarii będzie nam się opłacało w obydwie strony opłacić przesyłkę. Moim zdaniem warto zapłać te 10% więcej i kupić w Polsce.
...
Zgadzam się oczywiscie jeśli jest to sprzęt nowy , bo jeśli używany który mozna kupić za 50 a czasem 60 % tego co w Polsce , to chyba jednak warto.
Czy producenci dają gwarancje międzynarodową ? Nigdy mnie temat gwarancji nie ciekawił , ale lada moment kupie tam komputer.

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » piątek 14 lip 2006, 09:43

Z calego serca zycze abys mogl pozostac w tej blogiej nieswiadomosci :)

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 14 lip 2006, 11:22

...Z calego serca zycze abys mogl pozostac w tej blogiej nieswiadomosci :)...
Jezeli te słowa dotyczą mnie to powiem ze ponad połowa sprzętu mego to sprzet z USA , nigdy nie było problemów. Jedyny ból to miesięczne czekanie , stan techniczny zawsze był taki jak sie spodziewałem czyli bdb.
A jeśli chodzi o nabywanie w kraju to ryzyko jest identyczne ( patrz zdruzgotani "aukcjowicze" których oszukano)
Może faktycznie mam szczescie do zakupów w USA i na naszym allegro .
Jeśli tak to wszystkim życze podobnego farta .

sagitarius1

Post autor: sagitarius1 » piątek 14 lip 2006, 12:22

......Z calego serca zycze abys mogl pozostac w tej blogiej nieswiadomosci :)...
Jezeli te słowa dotyczą mnie to powiem ze ponad połowa sprzętu mego to sprzet z USA , nigdy nie było problemów. Jedyny ból to miesięczne czekanie , stan techniczny zawsze był taki jak sie spodziewałem czyli bdb.
A jeśli chodzi o nabywanie w kraju to ryzyko jest identyczne ( patrz zdruzgotani "aukcjowicze" których oszukano)
Może faktycznie mam szczescie do zakupów w USA i na naszym allegro .
Jeśli tak to wszystkim życze podobnego farta ....
Echch...gdyby jeszcze polskie serwisy były takiej jakości jak te w Stanach...czekam już od ładnych paru lat na taką jakość obsługi klienta i chyba poczekam jeszcze ładne parę do kwadratu
swoją drogą,zastanawiam się,dlaczego to u nas tak trudno osiągalne

sagitarius1

Post autor: sagitarius1 » piątek 14 lip 2006, 12:26

......a za sprzęt z dobrym,profesjonalnym i SZYBKIM serwisem jestem zawsze gotów zapłacić te prę procent więcej.I pewnie nie tylko ja.A może się mylę?

Awatar użytkownika
tom12333

Post autor: tom12333 » piątek 14 lip 2006, 13:52

...**********************

...
Zgadzam się oczywiscie jeśli jest to sprzęt nowy , bo jeśli używany który mozna kupić za 50 a czasem 60 % tego co w Polsce , to chyba jednak warto.
Czy producenci dają gwarancje międzynarodową ? Nigdy mnie temat gwarancji nie ciekawił , ale lada moment kupie tam komputer.
...
Bardzo dziękuje za odpowiedź na mój post. Ale mam jeszcze pytanie czy znacie może jakieś adresy lub strony ze sprawdzonym albo "pewnym" sprzetem używanym (z USA).

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 14 lip 2006, 13:55

.........a za sprzęt z dobrym,profesjonalnym i SZYBKIM serwisem jestem zawsze gotów zapłacić te prę procent więcej.I pewnie nie tylko ja.A może się mylę?
...
Jasne jestem tego samego zdania , z tym że ja kupuje tam dlatego że w kraju mnie nie stać. Nie wiem jak u Was ale ja odkładam pieniązki tyle ile akurat kosztuje sprzet USA i chyba łatwiej człowiekowi uzbierać 2 tys niz w polsce 3.5 -4 za ten sam sprzęt np uzywany .
Niech za przykad będzie rejestrator uzywany yamaha aw 16g w stanach od 400-500$ to standard i wybierasz który stan techniczny ci odpowiada, w kraju min cena to 2500 a na 3000zł skonczywszy.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ