Joemeek JM 47 czy Studio Project B1

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
tox
Joemeek JM 47 czy Studio Project B1

Post autor: tox » poniedziałek 09 sty 2006, 15:15

Witam serdecznie Forumowiczów. Staram się spożytkować właściwie ostatnio zarobione pieniążki i w zwiazku z tym postanowiłem sobie sprawić mikrofonik do mojego home studyjka.

Kwota jaką dysponuje (650 zł) oraz to, co wyczytałem z wyszukiwarki powoduje, że zdecydowałem się wybrać jeden z dwóch modeli z tematu. W wyszukiwarce nie znalazłem jednak konkretnej treści mówiącej za jednym z tych mikrofonów. SP B1 jest tańszy i może w nowej wersji jest bardzeij konurencyjny do joemeeka.

Dodam że nagrywać będę wokal w postaci mówionej oraz śpiewanej.

Proszę Doradzcie mi co wybrać.Z góry dzięki

Pozdrawiam

Paweł

Re: Joemeek JM 47 czy Studio Project B1

Post autor: Paweł » poniedziałek 09 sty 2006, 15:55

Ja bym wziął Joemeeka.

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » poniedziałek 09 sty 2006, 16:01

...Ja bym wziął Joemeeka....

Dlaczego? Możesz rozwinąc? Mialeś do czynienia z obydwoma?
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
tomekk

Post autor: tomekk » poniedziałek 09 sty 2006, 16:27

......Ja bym wziął Joemeeka....

Dlaczego? Możesz rozwinąc? Mialeś do czynienia z obydwoma?...

Uzywałem kiedyś Joemeeka ... to bardzo dobry mikrofon.

Znam tez B1 - ostatnio miałem w domu na pare dni, ale o wiele bardziej lubie Joemeeka... dla mnie brzmi lepiej

PS ... poszukaj w archiwach tego forum ... niezmiernie często ludzie zadają podobne pytania ... a w szczegolnosci dotyczą one B1.

Pozdrawiam

BRAF1

Post autor: BRAF1 » poniedziałek 09 sty 2006, 16:37

P.S ... poszukaj w archiwach tego forum ... niezmiernie często ludzie zadają podobne pytania ... a w szczegolnosci dotyczą one B1.

...na forum przeważają opinie,że w tej granicy cenowej najlepszy do wokalu jest mikrofon Oktava MK- 319
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.

Awatar użytkownika
tomekk

Post autor: tomekk » poniedziałek 09 sty 2006, 17:13

...P.S ... poszukaj w archiwach tego forum ... niezmiernie często ludzie zadają podobne pytania ... a w szczegolnosci dotyczą one B1.

...na forum przeważają opinie,że w tej granicy cenowej najlepszy do wokalu jest mikrofon Oktava MK- 319 ...

Co do MK-319 zgodzę się z Tobą w 100% to napewno najlepszy mikrofon w cenach do 1000 zł ... a nawet wyżej

Takze, jezli możesz sobie pozwolić na odrobinę rosyjskiego luksusu, to kup Oktave Jezli 200 zł do dla Ciebie duża róznica, kup Joemeeka

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » poniedziałek 09 sty 2006, 19:29

......P.S ... poszukaj w archiwach tego forum ... niezmiernie często ludzie zadają podobne pytania ... a w szczegolnosci dotyczą one B1.

...na forum przeważają opinie,że w tej granicy cenowej najlepszy do wokalu jest mikrofon Oktava MK- 319 ...

Kolejną rzeczą o jaką spytasz, będzie przedwzmacniacz do tego mikrofonu.

Właściwie to nie muszę sięo to pytać bo posiadam już od jakiegoś czasu swojego Compacta, ale dzięki za wypowiedź.Apropos wyszukiwarki nie wiem jak ona do końca działa ale ja twojego tematu nie znalazłem.

Co do tego cąłego tematu to spoko biorę Joemeeka żeby nie przedłużać.Zastanowię sięewentualnie żeby do tej oktavy kaskę dokombinować.

DZieki za wszystkie wypowiedzi

praktycznie temat OFF

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » poniedziałek 09 sty 2006, 20:21

Hmm myślę, że bedę se mógł pozwolić na tą Oktavę w Novamusic maja za 700 złociszy w ofercie świątecznej - możę już nieaktualna. Jeżeli ten mikrofon jest dużo efektywniejszy od Joemeeka to żal nie dołożyć tych 200 zł . NAjgorsze jest to że u mnie w mieście nie mozna przekonać się samemu jak jest naprawdę dlatego tez posty do was.

Paweł

Post autor: Paweł » poniedziałek 09 sty 2006, 21:12

......Możesz rozwinąc? Mialeś do czynienia z obydwoma?...

Oczywiście. Joemeek bardziej odpowiada mi brzmieniowo. Jest bardziej uniwersalny i bardziej, hmmmmm ..... żekłbym wysublimowany, choć wiem że w tym przedziale cenowym to określenie troche na wyrost.

A co do Oktavy, to nie bierz jeżeli nie będziesz miał pewności która to, tzn produkowana przez Ruskich w Rosji, czy Amerykanów w Chinach. Ostatnio przecież była głośna chryja z Oktavami właśnie. Zresztą ponoć i te ruskie bardzo podupadły ostatnio na jakości.

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » poniedziałek 09 sty 2006, 21:25

.........Możesz rozwinąc? Mialeś do czynienia z obydwoma?...

Oczywiście. Joemeek bardziej odpowiada mi brzmieniowo. Jest bardziej uniwersalny i bardziej, hmmmmm ..... żekłbym wysublimowany, choć wiem że w tym przedziale cenowym to określenie troche na wyrost.

A co do Oktavy, to nie bierz jeżeli nie będziesz miał pewności która to, tzn produkowana przez Ruskich w Rosji, czy Amerykanów w Chinach. Ostatnio przecież była głośna chryja z Oktavami właśnie. Zresztą ponoć i te ruskie bardzo podupadły ostatnio na jakości.

...

UuU to faktycznie. Strach trochę. Dobra będę jak chorągiewka i wezmę na akutechu Joemeeka od razu z koszem co to by ładniej wyglądało. :). dzięki za podpowiedź .

Aha i znalazłem śmieszne ceny na muzyczny.pl

http://muzyczny.pl

Jak to rozumieć??

ODPOWIEDZ