Ameryka a Polska

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
bruce_lee
Kontakt:
Re: Ameryka a Polska

Post autor: bruce_lee » środa 27 lip 2005, 20:07

Chcesz dobrych tekstów? Polecam Szymborską i Miłosza. Muzyki się nie czyta, tylko słucha. Zresztą, "złe kilometry" to akurat całkiem niezły moim zdaniem tekst, dość oryginalny w każdym razie. A o tym, czy coś jest chłamem, czy nie, decydujesz na szczęście nie ty, tylko tzw. szerokie grono odbiorców, a według niego "Czarne Oczy" zasługują na sukces. ...

fajne masz kryterium oceny

[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]

peter1pl

Post autor: peter1pl » środa 27 lip 2005, 21:26

Emi, Tomek Makowiecki itp. Wszystkie te gówna są puszczane przez oficjalne (państwowe) rozgłośnie radiowe na okrągło, setki razy częściej niż Ivan i Delfin.

Akurat porównanie Emi do Ivana jest niezbyt szczęśliwe. Emi to 100x bardziej ambitna muza.

Ivan'a zaliczyłbym do gatunku Neo-disco polo. Pojawiło się ostatnio trochę takich zespołów. Ale o gustach się nie dyskutuje przecież...
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm

Davi

Post autor: Davi » czwartek 28 lip 2005, 01:11

Ivan i Delfin to prawdziwa porazka !!! pod wzgledem aranzacyjnym i melodyjnym !! Prawdziwna chaltora !! jezeli takich artystow bedziemy promowac to ja juz mowie wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd !!!!!!! nie tedy droga panowie tylko tworczosc i szukanie siebie !! to okresla nasza osobowosc !! psluchajcie Marylion albo Stinga a zobaczycie co to byc soba !!! TEGO NAM TRZEBA !!! I WIELE WIECEJ !

Pozdrawiam

Davi

Post autor: Davi » czwartek 28 lip 2005, 01:21

Acha i dla mnie Ivan i Delfin to to, samo co Ich Troje !! juz mnie werwa bierze !! sory, ale nie wiem dlaczego ? może dlatego ze tyle ludzi tego słucha ale wstyd !!!!!!! aż jeść mi się nie chce wciąż czekam i czekam na ? sam nie wiem co ? pewnie Anglie ? nie !! USA jasne  i się juz nie doczekam , moje małe dzidzi prędzej hehe, tylko cza je zrobić  Oki do dzieła byle nie Ich Troje i Ivan i Delfin ( obym rzucił ten zawód ) było by łatwiej …………. I tak tego nie zrobię hehe :P, bo wiem po co tu pisze na tym forum :p

Pozdrawiam wszystkich odważnych 

Awatar użytkownika
XLR8

Post autor: XLR8 » czwartek 28 lip 2005, 08:12

Akurat porównanie Emi do Ivana jest niezbyt szczęśliwe. Emi to 100x bardziej ambitna muza.

Ivan'a zaliczyłbym do gatunku Neo-disco polo. Pojawiło się ostatnio trochę takich zespołów. Ale o gustach się nie dyskutuje przecież......

Muzyka ambitna to wielkie określenie, zatem wskaż mi JEDEN element w muzyce Emi, który możnaby uznać za przejaw ambicji (poza ambicją bycia jak inni artyści z tego segmentu rynku). Co np. odróżnia muzykę Emi od dajmy na to Chylińskiej? Patrycji Markowskiej, Virgin, Kazika, Kasi Kowalskiej itp...? Że muzycy Kasi grają na zielonych, a Emi na niebieskich gitarach? Perkusista Emi nawala po bębnach szybciej niż perkusista Pati Markowskiej???

Na tle tych wykonawców Ivan & Delfin są ultraoryginalni. A jeśli uważasz, że pojawiło się ostatnio "trochę takich zespołów" jak I&D, to poproszę o konkretne nazwy. Z chęcią ich posłucham.

Awatar użytkownika
XLR8

Post autor: XLR8 » czwartek 28 lip 2005, 08:28

...Acha i dla mnie Ivan i Delfin to to, samo co Ich Troje !! juz mnie werwa bierze !! sory, ale nie wiem dlaczego ? może dlatego ze tyle ludzi tego słucha

Dla mnie nie to samo. Zupełnie inny typ wokalu, zabarwienie aranżacji, image.

A bierze cię werwa bez bardziej uzasadnionych przyczyn, bo moim zdaniem wciągasz coś zakazanego :)

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » czwartek 28 lip 2005, 10:51

Na tle tych wykonawców Ivan & Delfin są ultraoryginalni. A jeśli uważasz, że pojawiło się ostatnio "trochę takich zespołów" jak I&D, to poproszę o konkretne nazwy. Z chęcią ich posłucham....

Ty chyba jesteś z zespołu Ivan i Delfin. Nie ma innego wytłumaczenia na to co Ty gadasz.

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 28 lip 2005, 11:44

niestety u nas gronem odbiorcow jest stado burakow szukajacych czegos dla siebie po upadku disco polo

gosciu to sa ludzie prosci nie potrafiacy nawet ruszac sie w rytm muzyki i dla ciebie oni maja tworzyc opinie?

wez nie rob sobie jaj - w naszym kraju brakuje poprostu wyedukowanych sluchaczy i dlatego wszystko co jest robione to buraczana muzyczka dla takich wlasnie ludzi

a w telewizjach swieci triumfy jakies gowno przypominajace pierdzaca zabe(co to k...ma byc??)

(oczywiscie jest tez grono dobrych sluchaczy i dobrej muzyki ale oczywiscie ginie w gaszczu smieci)

ivan i delfin?nie no to juz tragedia a wy sie tu jeszcze wyklocacie....widac kto siedzial w polsacie i teraz bedzie sie produkowa na temat gustow muzycznych

Awatar użytkownika
Humbucker

Post autor: Humbucker » czwartek 28 lip 2005, 14:46

a w telewizjach swieci triumfy jakies gowno przypominajace pierdzaca zabe(co to k...ma byc??)

No co ty.. pierdzaca zaba to jest hicior, to nagranie dopiero ma kopa...prawie jak te amerkanskie. Mastering napewno byl w stanach robiony, dlatego tak zajebiscie to brzmi. A jakie cudowne, kojace wzrok animacje...miodzio :)

Ta zaba ma haryzme wieksza niz Morrison, u mnie przed blokiem wszystkie dzieciaki wydaja z siebie te ogdlosy co ta zaba i to przez caly dzien, fajna sprawa stworzyc taki hit

Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:

Post autor: fabian » czwartek 28 lip 2005, 14:57

dyskusja nabrala zalosnego charakteru..

zamiast dyskutowac nad globalnym aspektem problemu, uskuteczniacie jakies farmazony o delfinie.. co ma piernik do wiatraka??

mam wrazenie, ze zaraz dojdzie do absurdu sygnowanego tytulem: "wyzszosc postdiscopolo nad chociazby IDM"

bez sensu..

podobno o gustach sie nie dyskutuje.. ale sa gusta i gusciki..

btw. nawet posluchalem wczoraj delfina - tak z obserwatoryjnego powodu - nagranie tak lipne, ze nawet bym nie zwrocil nan uwagi, gdyby nie ta poruszajaca dyskusja..

the Sun Personality

ODPOWIEDZ