Nowy produkt PSP

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Marck9
Re: Nowy produkt PSP

Post autor: Marck9 » sobota 01 paź 2005, 10:14

Mam dla ciebie , propozycje, JEDZ za wielka wode kup sobie wtyczki PSP, i przestan nazekac . niestety takich malkontentów jest pełno w polsce , Mysle ze chyba pomyliłes USTROJE POLITYCZNE ! CZASY donosów juz sie skonczyły a piszac takie bzdury poprostu sie osmieszasz , wiec albo jestes zeczywiscie ""WREDNYM KLIJETEM"" a takich nie brakuje w polandzie , albo krzykaczem który wymachuje szabelka ale tak naprawde nic nie moze zrobic .... Mam propozycje , nie kupuj programow artykułow kotre nie maja polskiej instrukcji , a pozbedziesz sie wrzodów na zoładku .! ...

1. Tu nie chodzi o czepianie się, zwracam uwagę na fakt, że tego wymaga prawo także Unijne.

2. Zdziwiłbyś się jak chętnie dzisiejsze urzędy czytają donosy. Doskonale pamiętam czasy PRL i mogę Cię zapewnić, że teraz robią to z wielką pasją.

3. Nie jestem "WREDNYM KLIENTEM" ponieważ gdybym nim był to nie szukałbym nr Dz. U. i nie męczył się na tym forum dyskutując np. z Tobą tylko poinformował o fakcie odpowiedni urząd. Ponieważ jak trafnie zauważyłeś zmienił nam się ustrój to teraz urzędy najchętniej najpierw karzą, a potem ewentualnie mozna sie wytłumaczyć.

4. Ponieważ nie przeczytałeś całego wątku to nie wiesz, że w wyniku tej, jak uważasz bzdurnej dyskusji, kilku forumowiczów zadeklarowało sie podjąć tłumaczenia za co PSP obiecała się "zrewanżować". Jak widać, jest efekt, jest szansa na polskie instrukcje.

5. I na zakończenie: Nie kupuję artykułów nie posiadających polskiej instrukcji. Natomiast uważam że należy wspierać rodzimych producentów. I ten watek temu się przysłużył.
Marck9 - Warszawa

Awatar użytkownika
mel

Post autor: mel » sobota 01 paź 2005, 11:24

...Nie mam czasu czytać wszystkie posty . bo to jakaś paranoja ! Zastanawiam sie ILU jest tutaj LEGALNYCH UŻYTKOWNIKÓW ! Ludzie .kur..... NAPISANE JAK WÓŁ ! jak masz problem , nie rozumiesz czegoś to piszesz i PSP odpisuje Ci jeśli czegoś nie możesz zrozumieć to do "LEGALNYCH "....... czy tak ciężko wypisać w punktach co jest nie jasne ? Ludzie są życzliwi i pomaga .... domyślam asie ze duża cześć tutaj "POSTULUJĄCYCH " posiada pirackie wersje i sie krzywi a nawet podnosi głos . Ja bym sie wstydził nawet wspominać o jakiejkolwiek instrukcji , wiec przestańcie molestować PSP . To nie jest STAINBERG - gdzie siedzi sztab ludzi i rozmyśla co jeszcze zrobić.

a-ha jeszcze jedno .... uczyć sie Jezyków , będzie wam łatwiej w życiu .. rety jak zyc w takim kraju gdzie jest tyle " KALEK " co ma powiedzieć CZECH czy Litwin .... oni sie nie domagają , wiedza ze liczyć mogą tylko na siebie , bierzcie PRZYKŁAD ! I mam jeszcze jedna propozycje do tych ""DOMAGAJĄCYCH SIE ! "" napisz sobie jeden z drugim NIE JESTEM PĘPKIEM ŚWIATA to wam pomoże ...

A TY co, wstales dzisiaj lewa noga? Ja JESTEM LEGALNYM UZYTKOWNIKIEM, mieszkam w Polsce, mowie po polsku, a ze angielski nie jest moim drugim jezykiem, chcialbym miec polska instrukcje, widzisz w tym jakis problem?

Przepraszam, ale nie cwaniaczcie sie tylko dlatego, ze potraficie bez problemu poradzic sobie z angielskim manualem, nie wszyscy sa tacy dobrzy, co w zadnym wypadku nie zmniejsza ich prawa do poznania WSZYSTKICH, nawet najdrobniejszych elementow zwiazanych z obsluga programu.

No i skoro producenci zadeklarowali chec rozwiazania problemu, nie ma co wiecej meczyc tematu.

pozdrawiam

piotr

Post autor: piotr » sobota 01 paź 2005, 11:46

.... uczyć sie Jezyków , będzie wam łatwiej w życiu .. rety jak zyc w takim kraju gdzie jest tyle " KALEK "...

... No może z tą nieznajomścią jezyków i wyzywaniem od "KALEK" wszystkich nieznających tego jedynego słusznego języka troszeczkę przegiąłeś. Moim jedynym słusznym był rosyjski. Nie wiem w jakim jesteś wieku, ale sądząc po twojej wypowiedzi to jesteś przedstawicielem obecnego młodego pokolenia. Mnie osobiście uczono niemieckiego oraz rosyjskiego i tymi językamia władam dość dobrze. Angielskiego uczę się i doszedłem do poziomu umożliwiającego mi swobodną komunikację.

Wiedz jednak, że język branżowy rządzi się swoimi prawami i jest specyficzny dla każdej gałęzi przemusłu (ale to zapene wiesz).

Więc moja prośba - nie wyskakuj, proszę, z tego typu tekstami .

Jestem legalnym użytkownikiem wtyczek PSP i miałem problemy z pełnym zrozumieniem instrukcji wydanej w języku angielskim (amerykańskim - który na dodatek różni się od brytyjskiego). I wiedz, że chociaż siedzenie ze słonikiem kształci, to pochłania jednak duuużoooo czasu. Tak samo jak każdy język którego się dopiero uczysz!

... co ma powiedzieć CZECH czy Litwin .... oni sie nie domagają , wiedza ze liczyć mogą tylko na siebie...

...i dlatego zatrudnili sobie Polaka z biegłą znajomością angielskiego, czeskiego, chińskiego... w mowie i w piśmie - to tak dla rozładowania napięcia.

Uwierz mi, Czesi i Litwini domagają się swoich praw tak samo jak my!

Szanujmy Nasz Język!

Pozdrawiam

Piotr

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » sobota 01 paź 2005, 12:46

A TY co, wstales dzisiaj lewa noga? Ja JESTEM LEGALNYM UZYTKOWNIKIEM, mieszkam w Polsce, mowie po polsku, a ze angielski nie jest moim drugim jezykiem, chcialbym miec polska instrukcje, widzisz w tym jakis problem?

Przepraszam, ale nie cwaniaczcie sie tylko dlatego, ze potraficie bez problemu poradzic sobie z angielskim manualem, nie wszyscy sa tacy dobrzy, co w zadnym wypadku nie zmniejsza ich prawa do poznania WSZYSTKICH, nawet najdrobniejszych elementow zwiazanych z obsluga programu.

No i skoro producenci zadeklarowali chec rozwiazania problemu, nie ma co wiecej meczyc tematu.

pozdrawiam...

Lewą Noge mam w Gispie :) - to tak na marginesie ..

Ale widze ze ty masz problem z CZYTANIEM ! wiec przytocze Ci wypowiedz PSP Naszym legalnym użytkownikom staramy się na wszelkie sposoby ułatwiać życie odpowiadać nawet na podstawowe pytania i za każdym razem jesteśmy ogromnie szczęśliwi, gdy pozyskujemy legalnego polskiego klienta. Te osoby to jednak wyjątki, które szanują nas i naszą pracę i są gotowe za nasz wysiłek zapłacić. Im za to dziękujemy

i jeszcze jedno

Nie jest prawdą, że dołączenie instrukcji po polsku zwiększa sprzedaż. Zrobiliśmy tak i nie sprzedaliśmy tego produktu więcej niż 30 (w tym 20 sztuk w promocji za 99 PLN) sztuk w ciągu 4 lat. Czyli wychodzi 2/3 sztuki produktu na rok. Takie są realia sprzedaży oprogramowania w naszym kraju.

a teraz do wszystkich MALKONTENTÓW .. gdybym to ja prowadził taka firme .. to nawet by mi sie nie chciało palcem ruszyc , skoro maja taka sprzedaz w tym kraju ,Mi sie wydaje ze Ci wszyscy panowie tutaj tak mocno krzyczacy , mysla ze napisanie Instrukcji w danym jezyku nic nie kosztuje ... hmm Mylicie sie , dla tych 3 osob ktore kupuja cos od PSP w roku taniej i łatwiej jest odpowiedziec na E mail , wiec przestance opowiadac jakies . za przeproszeniem " pierdolety " bo zaczynam miec spore watpliwosci ze to akurat wy nalezycie do tych 3 - klijetów .

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 01 paź 2005, 12:57

angielskiego nie znam(no moze te kilkanascie slowek) ale nie jest to problemem gdy ma sie instrukcje z obrazkami gdzie jest to napisane po angielsku ale w przystepny sposob

spojrz sobie na instrukcje do flstudio - jesli ktos ma odrobnke pojecia(a takimi sa ludzie kupujacy te programy) to polapie sie w tym wszystkim bez problemu

powiedz mi - na jaka cholere potrzebna ci instrukcja do equalizera?nie potrafisz go obsluzyc?

to nie kupuj tej wtyczki bo z niej nie skorzystasz - proste nie?

rozmumiem bardziej rozbudowane programy typu nuendo czy sequoia - ale jak na takich pracujesz ten rok czy dwa to tez bez wiekszych problemow polapiesz sie w kazdym z nich - i to bez instrukcji

kolejna rzecza jest to ze nasz system i polskie programy mamy od kilku lat - wczesniej wszystkie byly po angielsku/niemiecku a nawet teraz te najbardziej zaawansowane sa w tych jezykach - i ludzie sobie radza bez klopotu,pracuja na nich i nie narzekaja.....

ciekawe jakbys popracowal na polskim cubase to czy bys sie polapal pozniej np. w logicu ktory jest po angielsku - gwarantuje ci ze nie

pozatym nie wydaje mi sie zeby programy psp byly tak skomplikowane zeby wogole wymagaly instrukcji....

pamietaj o tym ze nie kupuje tego koles ktory sie wczoraj od pluga oderwal ani taki ktory w komputerach siedzi 20 lat ale z muzyka do czynienia nie mial - wiec nie wiem o co sie niektorym rozchodzi - a gadka na temat urzedow i donosow to juz wogole - wstydzcie sie bo to konfidenctwem zalatuje a za takie cos to sie zle konczy(nie to zebym komus grozil czy cos z tych rzeczy ale tak jest)

Marck9

Post autor: Marck9 » sobota 01 paź 2005, 13:31

a gadka na temat urzedow i donosow to juz wogole - wstydzcie sie bo to konfidenctwem zalatuje a za takie cos to sie zle konczy(nie to zebym komus grozil czy cos z tych rzeczy ale tak jest)...

Hehe, czyli mam rozumieć, że potępiasz kogoś kto spełnia swój obywatelski obowiązek informowania odpowiednich organów o dokonaniu przestępstwa lub wykroczenia

Teraz rozumiem skąd u nas taka korupcja, a Policja działa jak działa

Pozdrawiam z nadzieją, że jednak "ludzi dobrej woli jest więcej"
Marck9 - Warszawa

Awatar użytkownika
JM

Post autor: JM » sobota 01 paź 2005, 14:05

Nie rozumiem sposobu myślenia MASTERA. Przecież mówimy tu o zasadach, a ON chwali się, że coś w danej dziedzinie potrafi i w związku z tym nie widzi problemu.

Ktoś wspomniał tu o mikserze uzasadniając, że instrukcja wcale nie jest potrzebna. Nawet miksery są różne. Ile było tu postów o pomoc w konfiguracji np. miksera nowych kart E-MU.

Ten sam Kolega pewno spotka się jeszcze nie raz z problemem w obsłudze jakiegoś urządzenia i będzie na tym forum krzyczał: "Ratunku". I to jest normalne, bo nikt nie wie wszystkiego.

Ja niestety nie mam pluginów PSP, znam natomiast ich wspaniałe możliwości z dem. I stąd moja opinia na ich temat. I jestem dumny z ich sukcesów na świecie. Zamierzam coś od nich kupić.

Nie psujmy tego, co już udało się ustalić i piszmy konstruktywnie. Jeszcze nic nie zrobiliśmy, a już są podważamy celowość pracy tych, którzy chcą coś zrobić.

Rzeczywiście, największe problemy mamy nie z umiejętnościami a z mentalnością.

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » sobota 01 paź 2005, 14:31

BEDE PISAŁ POWOLI I WYRAZNIE BO WIDZE ZE MACIE PROBLEM Z CZYTANIEM JESZCZE RAZ !

Naszym legalnym użytkownikom staramy się na wszelkie sposoby ułatwiać życie odpowiadać nawet na podstawowe pytania i za każdym razem jesteśmy ogromnie szczęśliwi, gdy pozyskujemy legalnego polskiego klienta.

JESLI NIE ROZUMIECIE CO TU JEST NAPISANE TO JA NIE WIEM JAK DALEJ MOZNA KONTYNUOWAC TEN WATEK .

ale postaram sie wam to wytłumaczcy łapatologicznie ...

Oznacza to . ze jesli nie rozumiesz do czego dana gałka słuzy , albo jak to działa to piszesz maila i PSP odpisuje Ci na twoje pytanie , tłumaczy ..

no ale pewnie Legalnych uzytkowników jest mało i dlatego powstał problem .

Do kolegi Marck9 , człowieku ty masz problem , zastanow sie nad tym co piszesz bo odnosze wrazenie ze masz zachwiane pojecie znaczenia słów OBYWATELSKI OBOWIAZEK ! .

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » sobota 01 paź 2005, 14:55

...PEWU, nie wypowiadaj się w tematach, o których nie masz pojęcia...

Kolego JM, a skąd taka pewność w twej wypowiedzi? Oczywiście na forum tego udowodnić nie mogę, ale z czystym serduszkiem i lekką ręką zapodam: otóż znam temat na wylot, między innymi za to mi płacą (dla dociekliwych - niemało). I tyla.

Rada dla PSP: po polskiemu - gdzie włożyć płytę, którą stroną, pokazać na zdjątkach i po polsku opisać proces instalacji (sam instalator może być po angielsku) i najważniejsze - umowa licencyjna po polsku, może być na papierku. I tyla. A teraz proszę mi wskazać prawnika, który to podważy.

Donos do urzędu pomijam grymasem, bo wcześniej mało nie się nie udławiłem ze śmiechu . Aby urząd zafunkcjonował niezbędna jest cała procedura odnośnie tego, czego w tej instrukcji zabrakło i jak to się ma do do ewentualnych strat na jakie został narażony użytkownik! Bez tego ani rusz, żadna papuga się tego nie podejmie, chyba, że (w świetle ostatnich zmian) nieopierzona. I dopiero po tym wszystkim firma PSP może zostać ew. (bo wcale nie jest to jeszcze takie pewne) narażona na ew. ququ. Przy tym argument o ilości sprzedaży w kraju, przy udokumentowanej akcji promocyjnej (Audio Factory, EiS, nagrody w konkursach) załatwi każdego malkontenta w sądzie, no chyba, że będzie to "nadziana" konkurencja. Ale takiej u nas (i nie tylko) brak. Szanse ma tylko legalny, polski użytkownik, który na dodatek "dzięki" braku polskiej instrukcji stracił kasę (oczywiście musi to jeszcze udowodnić, czyli wykazać działalność, umowę, klienta, sesję i zatrudnić speców, którzy to poprą przykładami).

I na koniec - chcecie polskich, szczegółowych instrukcji? To proste, kupujcie programy!
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

Marck9

Post autor: Marck9 » sobota 01 paź 2005, 15:33

PEWU chciałbym, żeby te nasze urzędy działały tak jak piszesz. Niestety jeśli chodzi o urzędników (szczególnie niższego szczebla) jest preferowana dewiza, że mandat i zakaz sprzedaży towaru jest bezpieczniejszym rozwiązaniem niż wnikanie w szczegóły.

Przekonałem się o tym osobiście gdy jakiś urzędnik PIH nakazał wycofanie ze sprzedaży towaru nieposiadajacego polskich opisów. Do tego momentu myślałem, że ww. przeze mnie ustawa jest martwa. Skończyło się na grzywnie i konieczności wycofania towaru ze sprzedaży i powtórne wprowadzenie do obrotu już z opisem w j. polskim. Zapewniam was, że było to bolesne ale co by nie mówić i się nie krzywić to PIH miała rację ponieważ nie przestrzegaliśmy prawa. A cała sprawa wyniknęła z tego, że jakiś jeden (dosłownie) klient nie był zadowolony ze współpracy z jednym z naszych dystrybutorów i po jednym telefonie PIH sprawdził jego i jego dostawców.

Pozdrawiam

Marck9 - Warszawa

ODPOWIEDZ