Nowy produkt PSP

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Helmer
Re: Nowy produkt PSP

Post autor: Helmer » piątek 30 wrz 2005, 22:11

......Pan Antoni z PSP przekonał mnie - wykazał dobrą wolę i otwartość na propozycję wyjścia naprzeciw potrzebom polskich użytkowników. A to jest jeden z elementów kreowania wizerunku firmy.

Mam nadzieję, że deklaracje potencjalnych "tłumaczycieli" to nie słomiany zapał i "akcja" zakończy się sukcesem.

Proszę poinformować nas za jakiś czas, jak się sprawy mają.

Zgadzam sie w calej rozciaglosci

Mysle, ze mozemy spodziewac sie wkrotce na stronach PSP pdf-ow z polskimi instrukcjami.

pozdrawiam

...

Stary, mysle, ze jak sie one pojawia, to trafia do zarejestrowanych uzytkownikow, a nie ot, tak na sajt PSP do zassania dla kazdego. Wiadomo dlaczego.

Awatar użytkownika
JM

Post autor: JM » piątek 30 wrz 2005, 22:28

... a gdy akcja zakończy się sukcesem proponuję drugą (i nie jest to nic nowego - tak robiło już wielu producentów oprogramowania):

- zalegalizowanie pirackich wersji za określoną opłatą i w określonym czasie.

Dałoby to PSP jednorazowy dopływ gotówki na rozwój oraz umożliwiło w przyszłości zarabianie na upgrade-ach.

Awatar użytkownika
mel

Post autor: mel » piątek 30 wrz 2005, 22:39

Stary, mysle, ze jak sie one pojawia, to trafia do zarejestrowanych uzytkownikow, a nie ot, tak na sajt PSP do zassania dla kazdego. Wiadomo dlaczego....

Absolutnie masz racje. Rzeczywiscie nie ma nas az tak duzo i mysle, ze ktos bedzie mogl poswiecic chwile, zeby porozsylac mailem instrukcje, lub chociaz miejsce, skad mozna by je zassac. Zreszta, nie pamietam juz, ale zdaje sie ze jest takie miejsce na serwerze PSP z dostepem tylko dla legalow...

zerodead

Post autor: zerodead » sobota 01 paź 2005, 00:00

w necie jest tak, że prędzej czy później wszystko się tam rozejdzie. nawet instrukcje tylko dla legalnych...nie wiem jak to sie dzieje, ale tak samo jest z plotkami ;) nikt nikomu ma nie mówić a jednak...;))

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Post autor: Kuma » sobota 01 paź 2005, 01:11

...... a gdy akcja zakończy się sukcesem proponuję drugą (i nie jest to nic nowego - tak robiło już wielu producentów oprogramowania):

- zalegalizowanie pirackich wersji za określoną opłatą i w określonym czasie.

Dałoby to PSP jednorazowy dopływ gotówki na rozwój oraz umożliwiło w przyszłości zarabianie na upgrade-ach....

Jasne, a dla frajerów którzy wczesniej kupili - zwrot gotówki ..i możliwośc zalegalizowania pirackich wersji. Brawo

Chyba się przejdę do Mercedesa i zapytam czy by mi nie zalegalizowali kradzionego auta. Zarobiliby potem na serwisie.
bębniarz

Awatar użytkownika
Cyprio

Post autor: Cyprio » sobota 01 paź 2005, 01:45

Nie ma tutaj żadnych przytyków do firmy PSP. Ja i tak zawsze dam sobie radę z angielskim manualem, bo brak znajomości języka angielskiego utrudnia bardzo wiele spraw. Dlatego też, dla mnie problemu nie ma- daję sobie radę w każdej sytuacji.

Niewątpliwie jednak miło jest otworzyć np: pudełko ze sprzętem Nikona i zapoznać się z w pełni profesjonalnie przetłumaczoną i wydrukowaną (nie żadne jakieś kserówki) instrukcją w języku polskim mającą 150-200 stron. I nie o to chodzi, czy ktoś kupując lustrzankę jest świetnym fotografem i wszystko już dawno wie- ale o fakt ułatwienia kupującym wykorzystania pełni możliwości produktu. Świadczy to o klasie firmy.

a poza tym, wystarczy to komuś zlecić i w pół dnia jest gotowe- nie trzeba od razu pisać, jaka to 'martyrologia' wielka z tłumaczeniem.

Pozdrawiam,

Cyprio

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » sobota 01 paź 2005, 08:54

Nie mam czasu czytać wszystkie posty . bo to jakaś paranoja ! Zastanawiam sie ILU jest tutaj LEGALNYCH UŻYTKOWNIKÓW ! Ludzie .kur..... NAPISANE JAK WÓŁ ! jak masz problem , nie rozumiesz czegoś to piszesz i PSP odpisuje Ci jeśli czegoś nie możesz zrozumieć to do "LEGALNYCH "....... czy tak ciężko wypisać w punktach co jest nie jasne ? Ludzie są życzliwi i pomaga .... domyślam asie ze duża cześć tutaj "POSTULUJĄCYCH " posiada pirackie wersje i sie krzywi a nawet podnosi głos . Ja bym sie wstydził nawet wspominać o jakiejkolwiek instrukcji , wiec przestańcie molestować PSP . To nie jest STAINBERG - gdzie siedzi sztab ludzi i rozmyśla co jeszcze zrobić.

a-ha jeszcze jedno .... uczyć sie Jezyków , będzie wam łatwiej w życiu .. rety jak zyc w takim kraju gdzie jest tyle " KALEK " co ma powiedzieć CZECH czy Litwin .... oni sie nie domagają , wiedza ze liczyć mogą tylko na siebie , bierzcie PRZYKŁAD ! I mam jeszcze jedna propozycje do tych ""DOMAGAJĄCYCH SIE ! "" napisz sobie jeden z drugim NIE JESTEM PĘPKIEM ŚWIATA to wam pomoże

Ryba

Post autor: Ryba » sobota 01 paź 2005, 09:21

......

Ot i jest to najlepsze podsumowanie dyskusji na temat instrukcji do produktów PsP . ryba

Marck9

Post autor: Marck9 » sobota 01 paź 2005, 09:31

...Nie mam czasu czytać wszystkie posty . bo to jakaś paranoja !

Ok, to ja Ci streszczę, choć skrajne lenistwo mnie drażni. Instrukcji w języku ojczystym klienta (posiadającego paszport kraju EU) wymaga prawo Polskie oraz EU (zresztą to samo dotyczy kontaktów z firmą). Więc nie chodzi tu o znajomość języków tylko o przestrzeganie prawa. Instrukcja może być wielkości kartki pocztowej z informacjami niezbędnymi do poprawnej pracy programu. Objętość nie interesuje prawodawcy.

I żeby było jasne, gdy kupiłem sobie Kubusia "za wielką wodą" to nie biadoliłem do Steinberga, że nie ma tam instrukcji polskiej tylko przeczytałem oryginał. Natomiast gdybym dokonał zakupu w Audiofactory to miałbym do tego prawo, włączając w to (gdybym był szczególnie wrednym klijentem) donos do odpowiednich organów co skończyło by się koniecznością zapłaty grzywny przez dystrybutora. Zresztą za 50% ceny to pewnie większości z nas i chińskie instrukcje by pasowały

Pozdrawiam
Marck9 - Warszawa

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » sobota 01 paź 2005, 09:48

Ok, to ja Ci streszczę, choć skrajne lenistwo mnie drażni. Instrukcji w języku ojczystym klienta (posiadającego paszport kraju EU) wymaga prawo Polskie oraz EU (zresztą to samo dotyczy kontaktów z firmą). Więc nie chodzi tu o znajomość języków tylko o przestrzeganie prawa. Instrukcja może być wielkości kartki pocztowej z informacjami niezbędnymi do poprawnej pracy programu. Objętość nie interesuje prawodawcy.

I żeby było jasne, gdy kupiłem sobie Kubusia "za wielką wodą" to nie biadoliłem do Steinberga, że nie ma tam instrukcji polskiej tylko przeczytałem oryginał. Natomiast gdybym dokonał zakupu w Audiofactory to miałbym do tego prawo, włączając w to (gdybym był szczególnie wrednym klijentem) donos do odpowiednich organów co skończyło by się koniecznością zapłaty grzywny przez dystrybutora. Zresztą za 50% ceny to pewnie większości z nas i chińskie instrukcje by pasowały

Pozdrawiam ...

Mam dla ciebie , propozycje, JEDZ za wielka wode kup sobie wtyczki PSP, i przestan nazekac . niestety takich malkontentów jest pełno w polsce , Mysle ze chyba pomyliłes USTROJE POLITYCZNE ! CZASY donosów juz sie skonczyły a piszac takie bzdury poprostu sie osmieszasz , wiec albo jestes zeczywiscie ""WREDNYM KLIJETEM"" a takich nie brakuje w polandzie , albo krzykaczem który wymachuje szabelka ale tak naprawde nic nie moze zrobic .... Mam propozycje , nie kupuj programow artykułow kotre nie maja polskiej instrukcji , a pozbedziesz sie wrzodów na zoładku .!

ODPOWIEDZ