Ceny oprogramowania DAW

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
PiotrK
Re: Ceny oprogramowania DAW

Post autor: PiotrK » niedziela 23 wrz 2007, 16:25

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 07:21 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » wtorek 10 cze 2008, 15:49

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 06:06 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
panduberman

Post autor: panduberman » wtorek 10 cze 2008, 17:42

...... I jeszcze jedno pytanie: jeżeli mechanizmy rynku są wykreowane sztucznie, to kto i kiedy je wykreował?...

System, jakieś 10 tys. lat temu (gdy tworzyły się zalążki cywilizacji), z czego apogeum jego eskalacji przeżywamy, odkąd wynaleziono elektryczność, a tym bardziej media, jak telewizję. Wyłączmy na kilka miesięcy napięcie, a zobaczymy, jak ludzie zaczną inaczej myśleć. Może wreszcie refleksyjnie i po swojemu, a nie tak, jak im dziś dyktuje wszędobylska propaganda.

Pozdrawiam.
...
negowanie prawa podaży i popytu ( i innych mechanizmów ekonomii ) to tak jakby zezwolić na dodruk pieniędzy - przecierz to też sztuczny twór - lepperem mi to jedzie .
ja na program ciułałem przez całe wakacje a przecież mogłem jechać na piracie i trzymać gębę na kłodkę...
jakby był za 300$ (powiedzmy) to pomyslałbym , że to jakaś sciema heh..
na pewnych rynkach nie może być tanich produktów a nie czarujmy sie - rynek ProAudio to rynek dóbr luksusowych.

kupiłbyś Merca za 500 zeta ?

SH-101, Polysix, Juno-106, Bohm, Yamaha CS-5, Nord Electro, Korg M3, Rhodes MK2, Korg R3, komputer, monitory, preampy, szafka, fotel, kubek, popielniczka ;-)

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » wtorek 10 cze 2008, 17:55

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 06:06 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 10 cze 2008, 18:15

negowanie prawa podaży i popytu ( i innych mechanizmów ekonomii ) to tak jakby zezwolić na dodruk pieniędzy - przecierz to też sztuczny twór - lepperem mi to jedzie .
ja na program ciułałem przez całe wakacje a przecież mogłem jechać na piracie i trzymać gębę na kłodkę...
jakby był za 300$ (powiedzmy) to pomyslałbym , że to jakaś sciema heh..
na pewnych rynkach nie może być tanich produktów a nie czarujmy sie - rynek ProAudio to rynek dóbr luksusowych.

kupiłbyś Merca za 500 zeta ? ...
nie trafiłeś - rynek proaudio to taki sam rynek jak kazdy inny - są produkty bardzo tanie jak i produkty luksusowe
jedym słowem dla każdego coś dobrego

j.bravo

Post autor: j.bravo » środa 11 cze 2008, 04:07

... Nie lubię snobizmu, a więc "wypasione bryki" także się w tę negację wpisują. Samochód traktuję tylko i wyłącznie utylitarnie. A i tak, gdzie tylko mogę - i kiedy tylko mogę - wybieram rower...
"Wypasione bryki" też się traktuje utylitarnie, nie tylko jako przejaw snobizmu.Podobno człowiek statystycznie spędza 4 lata swojego życia w samochodzie. Niektórzy dużo więcej, np. dyplomaci, biznesmeni albo muzycy. I każda minuta podróży spędzona komfortowo przeklada się na lepszą kondycję w mieście A, B, C a takich miast może być 20 miesięcznie ...

Zresztą, sam lubisz wygodę i komfort (Reaper przecież podobno to zapewnia) więc nie neguj wybiórczo! Chyba, że masz udziały w zyskach ze sprzedaży Reapera, wtedy zrozumiem wszystkie Twoje posty: Logic be, Protools be, Mercedesy be, prawo rynku be ale Reaper zawsze cacy.
Jestem przystojny i młody

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » środa 11 cze 2008, 08:10

Post został usunięty.

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » środa 11 cze 2008, 08:22

Nie każdy chce być sformatowany do większości, nie każdy zgadza się ze współczesnym obliczem rzeczywistości. Nawet, jeśli nie mogę go zmienić, chyba mogę postępować, jakbym zmienić je mógł... ?
===============
Panie Piotrze a po cóż taki "protest song" z Reaper'em na sztandarach? Wszak to tylko narzędzie . Ja również jestem fanem Reapera i używam go równolegle z Sonarem, jednak gdzie mogę (nie mając ani ułamka grosza z zysków mr.Justina) polecam Reaper'a i zachęcam do przesiadki. Opór "materii" w tym zakresie jest zadziwiający: ludziska wolą siedzieć i dłubać w nielegalnych Cubasach, Sonarach i Abletonach....niż wybrać darmowy, legalny, równie dobry soft. Dla mnie to niepojęte ale już się z tym pogodziłem. Proponuję zatem nie wytaczać dział o "formatowaniu do większości".....jak sie kogoś prostym argumentem o legalności i nielegalności, oraz o prostocie i skomplikowaniu, oraz o niezawodności i awaryjności, oraz o prędkości i powolności nie przekona to żadne tam takie "o formatowaniu" nie przejdą....zapewniam. Każdy z nas jest tam do czegoś sformatowany jedno formatowanie mniej, jedno więcej...natomiast Pańskie forum to świetny krok we właściwym kierunku.
Pozdrawiam
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
wishmaster2
Kontakt:

Post autor: wishmaster2 » środa 11 cze 2008, 08:30

Coz... trzeba przyjac do wiadomosci, ze PiotrK jest (czy bardzo chce byc) po prostu...INNY :)
(w sympatycznym znaczeniu) :)

Awatar użytkownika
wishmaster2
Kontakt:

Post autor: wishmaster2 » środa 11 cze 2008, 08:39

ludziska wolą siedzieć i dłubać w nielegalnych Cubasach, Sonarach i Abletonach....niż wybrać darmowy, legalny, równie dobry soft.

O! i prawde mowiac jest to postawa bardziej kotestatorska niz politpoprawne naganiactwo na Reapera'a, ktory w momencie pozyskania sporej rzeszy uzytkownikow przestanie byc juz taki zaj...e free. (normalna kolej rzeczy)
Ale to tylko nawiasem a propos kryteriow jakimi zwykle kieruja sie idealisci i zbuntowani poeci :)

ODPOWIEDZ