Ameryka a Polska

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Damian2
Re: Ameryka a Polska

Post autor: Damian2 » poniedziałek 25 lip 2005, 11:17

u nas na topie jest to, czego nie uswiadczymy w zadnym innym kraju..

...

u nas na topie jest niestety np Rosjanin wykonujący cygańskie piosnki reprezentujący Polskę...

szkoda że nie idziemy odważnie trzymając się naszego prawdziwego folku - przecież jest świetny.

Peter Folk

Awatar użytkownika
Damian2

Post autor: Damian2 » poniedziałek 25 lip 2005, 11:28

ale dziwi mnie fakt że taki kibel jak "Czarne oczy" Ivana i Delfina jest dobrze zrealizowane:) podczas kiedy wiele innych piosenek wartych dobrej realizacji jest grzebanych żywcem.

Timur i Rekin

Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:

Post autor: fabian » poniedziałek 25 lip 2005, 11:39

...ale dziwi mnie fakt że taki kibel jak "Czarne oczy" Ivana i Delfina jest dobrze zrealizowane:)

jest zle zrealizowane, bo w jezyku polskim.. niestety polski jezyk nie nalezy do grona tych spiewnych i melodyjnych..

Godspeed You!!

the Sun Personality

Awatar użytkownika
Damian2

Post autor: Damian2 » poniedziałek 25 lip 2005, 12:01

A tak wracając do głównego wątku: przepaść pomiędzy Ameryką a Polską nie leży w złych piosenkach ani sprzęcie tylko w zdolnościach realizatorskich. Amerykanie nie robią tajemnicy z kręcenia gałkami ponieważ zdają sobie sprawę z tego, że sztuka dobrej realizacji nie zależy tylko od samej wiedzy i przepisów na super-mega-mix. Nasi natomiast pilnują sekretów suwania suwakiem jak klejnotów rodzinnych, a przeca to są często marne patenty...

Steven Seagal

Awatar użytkownika
Groch

Post autor: Groch » poniedziałek 25 lip 2005, 12:20

...Amerykanie nie robią tajemnicy z kręcenia gałkami ponieważ zdają sobie sprawę z tego, że sztuka dobrej realizacji nie zależy tylko od samej wiedzy i przepisów na super-mega-mix. Nasi natomiast pilnują sekretów suwania suwakiem jak klejnotów rodzinnych, a przeca to są często marne patenty...

Pisałem już o tym, ale wtedy nikt nie odpwiedział, co potwierdza Twoje (i moje) zdanie:

http://www.eis.com.pl/

Awatar użytkownika
Damian2

Post autor: Damian2 » poniedziałek 25 lip 2005, 12:40

...Pisałem już o tym, ale wtedy nikt nie odpwiedział, co potwierdza Twoje (i moje) zdanie...

Amen

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » poniedziałek 25 lip 2005, 19:05

A ja słyszałem demo LIMP BIZKIT, brzmi lepiej niż nasze cieżkie produkcje - KANGArooz, MOLD, OCEAN i takie tam

Awatar użytkownika
Cyprio

Post autor: Cyprio » poniedziałek 25 lip 2005, 23:13

A ja słyszałem demo LIMP BIZKIT, brzmi lepiej niż nasze cieżkie produkcje - KANGArooz, MOLD, OCEAN i takie tam

...

Te polskie 'numetalowe' niewiadomo co jest straszne- jak widzę blondaska z kangarooz jak się wygina i wyje z "feelingiem", to ręce opadają...

a tak poza tym- jak to jest, że wiele narodowości i kultur potrafi podążąc za własnymi korzeniami muzycznymi... a aktualnie w Polsce- jak to w Polsce, każdy zespół stara się być jeszcze bardziej czarny i hip-hopowy od poprzedników.... Szczerze mówiąc strasznie przekomiczna sprawa- tak, jakbym widział oryginalnych afroamerykanów przebierających się w stroje "krakowiaczka" Jakbyście się czuli, jadąc do Statesów i odwiedzając "polish band pieśni i tańca MAZOWSHE" składający się z samych murzynów? I tak to jest z polską, na siłę "czarną" (a w rzeczywistości strasznie drętwą) muzyką.

Na szczęście są jeszcze fajne zespoły nie starające się za wszelką cenę być "czarne" albo "numetalowe"...

Pozdrawiam,

Cyprio

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » wtorek 26 lip 2005, 09:14

Na szczęście są jeszcze fajne zespoły nie starające się za wszelką cenę być "czarne" albo "numetalowe"...

Nie ma takich

Zasil

Post autor: Zasil » wtorek 26 lip 2005, 12:14

Ale jakoś w tych 5% jak już się zdarzył jakiśi Jimi Hendrix to już się k*** zdarzył. ...

Jimi był Murzynem tylko w połowie, a tak wogóle to mimo że urodził się w Stanach, to jego talent zauważono w innym kraju...

;)

ODPOWIEDZ