Ależ my jesteśmy bogaci!

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
stereophonic
Kontakt:
Re: Ależ my jesteśmy bogaci!

Post autor: stereophonic » czwartek 09 wrz 2004, 20:16

...

819 EUR netto, co po dodaniu VAT da nam kolo 4400 PLN brutto i zauwaz, ze to jest obecnie promocja, a regularne ceny sa zblizone

...

nawet z Vat,, jest taniej o 600 zł, no jesli dla kolegi to zblizona cena , to sorki :)...

Rozumiesz znaczenie slowa PROMOCJA? Krotkotrwala okazja na zakup towaru w atrakcyjnej cenie! Nie wykorzystasz to bedziesz musial kupic w reglarnej cenie, a te sa juz zblizone.

...

Oczywiscie ze rozumiem ..... lecz znam własciiciela , akurat ten przypadek, to jest obnizka ceny , a ze akurat tak sobie nazwał to jest jego kaprys .
Pozdrawiam Stereophonic

Awatar użytkownika
maYod

Post autor: maYod » czwartek 09 wrz 2004, 20:19

Słuchajcie, przyszło mi właśnie do głowy, żeby was zapytać: a może ktoś z was wie gdzie i w jaki sposób mogę kupić upgrade do Sonara 3 , a właściwie to już do Sonara 4 (od 1 paźdeziernika) , bo w tylu sklepach internetowych ile zdołałem sprawdzić są sprzedawane nowe programiki, uaktualnień nie ma. Chodzi mi o cenę zbliżoną do 250$. Może być więcej - tak do 300$.

Awatar użytkownika
maYod

Post autor: maYod » czwartek 09 wrz 2004, 20:21

zagapiłem się: chodzi o uaktualnienie z sonara1 do 3 lub 4

piotr

Post autor: piotr » czwartek 09 wrz 2004, 21:02

...

Witam.

Robiłem zakupy w:

1 Music Store: http://www.musicstore.de

2 Thomann: http://www.thomann.de

Szczegóły dotyczące płatności opisane są na ww. stronach. Dodatkowo zawsze można złapać za telefon i porozmawiać. Music Store stworzył dział exportu na Polskę i mówią tam po naszemu . Niemiecki Music Store ma reklamę, nie pamiętam dokładnie, albo w ostatnim Muzyku albo EiS.

Pozdrawiam

Piotr...

No tak , w Musicstore maja polaka, w sumie te ceny sa moze i troche nizsze, ale po doliczeniu opłat za przesyłke. ... itd itd, wiec wniosek jest prosty trzeba liczyc i przeliczac czy napewno sie opłaca, ...

Zgadza się! Nie wszystko opłaca się kupować po drugiej stronie granicy. Tam również są przegięcia tak samo jak u nas.:-)

Pozdrawiam

Piotr

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » czwartek 09 wrz 2004, 21:13

U nas w kraju jest straszna drożyzna, gdyż dystrybutorzy walą taką marżę, że głowa boli. Niby robią jakieś tam rabaty, ale to jest i tak strasznie drogo. Ja mam ich już głęboko gdzieś i nie mam zamiaru niczego już kupować w Polsce. Teraz mogę ściągać sobie sprzęt i co tylko chcę z USA, wychodzi duuuuuuuuuuużo taniej.
[addsig]
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
Marc.De.Marx

Post autor: Marc.De.Marx » piątek 10 wrz 2004, 00:07

......

819 EUR netto, co po dodaniu VAT da nam kolo 4400 PLN brutto i zauwaz, ze to jest obecnie promocja, a regularne ceny sa zblizone

...

nawet z Vat,, jest taniej o 600 zł, no jesli dla kolegi to zblizona cena , to sorki :)...

Rozumiesz znaczenie slowa PROMOCJA? Krotkotrwala okazja na zakup towaru w atrakcyjnej cenie! Nie wykorzystasz to bedziesz musial kupic w reglarnej cenie, a te sa juz zblizone.

...

Oczywiscie ze rozumiem ..... lecz znam własciiciela , akurat ten przypadek, to jest obnizka ceny , a ze akurat tak sobie nazwał to jest jego kaprys . ...

Wszystkie teraz ceny jakie podaje sie u nas w euro sa juz z vatem i niczego sie juz nie dolicza.

Awatar użytkownika
Helmer

Post autor: Helmer » piątek 10 wrz 2004, 06:35

Wszystkie teraz ceny jakie podaje sie u nas w euro sa juz z vatem i niczego sie juz nie dolicza.

...

A sprawdziles dokladnie?

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » piątek 10 wrz 2004, 08:52

...U nas w kraju jest straszna drożyzna, gdyż dystrybutorzy walą taką marżę, że głowa boli. ..

Czyli jaką? Podaj proszę konkretnie jakąś liczbę.

H

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » piątek 10 wrz 2004, 08:54

349eur x 4.43 = 1546 pln - gdzies u nas taniej sie dostanie??...

Z kosztami przesyłki wychodzi to samo.

H

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » piątek 10 wrz 2004, 09:29

...349eur x 4.43 = 1546 pln - gdzies u nas taniej sie dostanie??...

Z kosztami przesyłki wychodzi to samo.

H...

Ale kosztami JEDNOSTKOWEJ przesyłki. Jesli założymy, ze nasz Dystrybutor zaopatruje sie w tym samym miejscu co jego niemiecki Kolega i maja tę samą cenę zakupu, to na wyjściu są w atkiej samej sytuacji. NAsz Dystrybutor może mieć troszke wieksze koszty transportu generalnie, ale skoro Niemiec wyśle do RP 1szt czegoś za np. 10 EUR to nic nie stoi na przeszkodzie żeby polski dystrybutor zrobił to samo ale w odniesieniu do np. 10 szt. Cena transportu jednostki towaru na pewno spadnie więc i cena powinna być u nas niższa. Wzrost ceny u polskich dystrybutorów tłumaczą wyłącznie nastepujące przyczyny:

1. Słaba chłonność rynku (płytkie i puste kieszenie Polaków)

2. Wyższy podatek VAT (22% a nie 16-17%)

3. Wysokie koszty utrzymania sklepu w Polsce (zwłaszcza w dużych miastach) (czynsze, podatki lokalne...opłaty niesklasyfikowane)

4. Wysokie koszty utrzymanie włąsnej działalności: ZUS ( a będzie gorzej niz dziś), opłaty, koncesje, ubezpieczenia...

Te elementy nasi Dystrybutorzy MUSZĄ brać pod uwagę o ile nie chcą dopłacac do interesu. Nie mówię, że to dobrze...tak po prostu jest. Zaznaczam równiez, ze nie prowadzę żadnego sklepu.

pozdrawiam

przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

ODPOWIEDZ