Najgorsze dla muzyka?
Taa... Marzenie aby moje plyty sprzedawali na stadionie

GG: 3867380 *****Gdańsk*****
Re: Najgorsze dla muzyka?
...Przyszło mi do głowy coś co kiedyś przeczytałem (niestety nie pamiętam gdzie), dotyczyło literatury, ale do muzyki pasuje jak ulał.
Otóż jeśli wracasz do swoich wczesnych pomysłów i stwierdzasz, że są beznadziejne, to znaczy, że wszysko jest w porządku: rozwijasz się.
Natomiast jeśli z braku pomysłów przekopujesz swoje wcześniejsze dokonania dla nabrania weny: jest fatalnie....
Nie zgodziłbym się z tym, czasami warto wracać do starych pomysłów, szczególnie gdy zostały zaniechane, lub w danym momencie nie wiedzieliśmy w jakim kierunku je rozwinąć, warto to robic choćby poto, by uświadomić sobie że coś czego szukamy a wydaje nam się bardzo odległe, może być bardzo blisko. Oczywiście zgadzam się z tym, że krytycyzm w stosunku do swoich wcześniejszych dokonań, to oznaka rozwoju i dojrzewania, ale czy to że odnosimy się do nich czasem pozytywnie, to powód do zmartwienia? Może oznacza to poprostu, że to co wtedy zrobiliśmy było (jest?) niezłe?
Otóż jeśli wracasz do swoich wczesnych pomysłów i stwierdzasz, że są beznadziejne, to znaczy, że wszysko jest w porządku: rozwijasz się.
Natomiast jeśli z braku pomysłów przekopujesz swoje wcześniejsze dokonania dla nabrania weny: jest fatalnie....
Nie zgodziłbym się z tym, czasami warto wracać do starych pomysłów, szczególnie gdy zostały zaniechane, lub w danym momencie nie wiedzieliśmy w jakim kierunku je rozwinąć, warto to robic choćby poto, by uświadomić sobie że coś czego szukamy a wydaje nam się bardzo odległe, może być bardzo blisko. Oczywiście zgadzam się z tym, że krytycyzm w stosunku do swoich wcześniejszych dokonań, to oznaka rozwoju i dojrzewania, ale czy to że odnosimy się do nich czasem pozytywnie, to powód do zmartwienia? Może oznacza to poprostu, że to co wtedy zrobiliśmy było (jest?) niezłe?
Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).
Wynika z tego, DogHead, że kompozytor nie jest muzykiem...chyba się nie zgadzam. Wydaje mi się że "muzyk" jest pojęciem najszerszym z wyminianych. Zmieści się w nim zarówno instrumentalista jak i kompozytor. Nie zmieści się w nim tekściarz. Tekściarz nie jest muzykiem, już prędzej jest poetą.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
...Wynika z tego, DogHead, z˙e kompozytor nie jest muzykiem...chyba sie˛ nie zgadzam. Wydaje mi sie˛ z˙e "muzyk" jest poje˛ciem najszerszym z wyminianych. Zmies´ci sie˛ w nim zarówno instrumentalista jak i kompozytor. Nie zmies´ci sie˛ w nim teks´ciarz. Teks´ciarz nie jest muzykiem, juz˙ pre˛dzej jest poeta˛....
Traktujac pojecie slowa muzyk w sensie tworczym i odtworczym na pewno masz racje.
Jest to na pewno interpretacja prawidlowsza niz uzywana w jezyku potocznym.
A co do teksciarzy, to ciekawa interpretacje slowa "poeta" uslyszalem kiedys od znajomego teksciarza: "Poeta sie nie jest, poeta sie bywa".
Traktujac pojecie slowa muzyk w sensie tworczym i odtworczym na pewno masz racje.
Jest to na pewno interpretacja prawidlowsza niz uzywana w jezyku potocznym.
A co do teksciarzy, to ciekawa interpretacje slowa "poeta" uslyszalem kiedys od znajomego teksciarza: "Poeta sie nie jest, poeta sie bywa".
1. kradzież syntezatora w drodze do domu z próby, w cent w-wy, a potem mała trauma
2. brak elstycznego trybu życia, czyli etatowa praca, zabija wene i możliwości jej wykorzystania jeśli już sie pojawi,
3. przesadne używanie uzywek - włącznie z fajkami w studiu
4. szybka kariera - to przebija wszstko co ww.
pozdr
2. brak elstycznego trybu życia, czyli etatowa praca, zabija wene i możliwości jej wykorzystania jeśli już sie pojawi,
3. przesadne używanie uzywek - włącznie z fajkami w studiu
4. szybka kariera - to przebija wszstko co ww.
pozdr
residance - warsaw
destination - space
destination - space