Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
-
preceli
Re: Czy to forum schodzi na psy?
autor: preceli » poniedziałek 15 sty 2007, 17:36
...Przykro mi Perceli, ale twoja wypowiedź jest trochę nielogiczna...
Mnie też jest przykro mi, że Ci jest przykro

.
To tyle na temat Twojej logiki w temacie mojej wypowiedzi.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
-
tigergold
autor: tigergold » poniedziałek 15 sty 2007, 17:45
Pieeeękne
Dzięks
preceli. Podbudowało mnie to. Szukam dalej inspiracji sortując karty ukochanego miesięcznika. Poczułem się umotywowany i postanowiłem wystawić galerię na starym rynku w B-szczy poświęconą EiS - zapraszam
(only little joke)
Co do podziału, najzabawniejsze jest to gdy ktoś postuje na całą wysokość mojego monitora a odpowiadający mu w jednym zdaniu załącza jego pytanie... czasem bywa, że następny też to robi... i to są osoby co im meter na czerwono prawie świeci...
[addsig]
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>
-
Damianin
autor: Damianin » poniedziałek 15 sty 2007, 17:56
Co to za złe wlazło na forum, że psy tak głośno od wczoraj szczekają
...
Przykro mi Perceli, ale twoja wypowiedź jest trochę nielogiczna. A kolega powyżej ma całkowitą racje.
Podzielam brak sensu w wypowiedzi Precelego. Jak zwykle nic nie wnosi do sprawy i jest obraźliwa wobec innych forumowiczów...
EiS nie ma konkurencji tylko na rynku polskim. Ale nie jest "bezkonkurencyjna". Niestety. Mimo to, kilkuletnie przyzwyczajenie robi swoje . Odnośnie konstrukcji forum - chyba warto wzorować się na najlepszych. W tej chwili mam otwarte forum soundonsound, które wygląda nowocześniej, choć także nie jest to szczyt "rozkoszy" wizualnej. I ja chcę choćby takie forum, jeżeli red. naczelny twierdzi że to najlepsza gazeta na świecie o tematyce, którą porusza także EiS, i należy dążyć do jej poziomu. Forum zdecydowanie brakuje świeżości (nie mówiąc o tematyce - zauważalnych zmian w wyglądzie na przestrzeni kilku lat było bardzo niewiele)
-
preceli
autor: preceli » poniedziałek 15 sty 2007, 18:02
...Co do podziału, najzabawniejsze jest to gdy ktoś postuje na całą wysokość mojego monitora a odpowiadający mu w jednym zdaniu załącza jego pytanie... czasem bywa, że następny też to robi... i to są osoby co im meter na czerwono prawie świeci...
To dobra kwestia:-)
Otóż są wyjątki - czasem trzeba to zrobić gdyż facio tak pisze, iż aby mu odpowiedzieć i nie być po(od)sądzonym inni muszą widzieć czego Twa odpowiedź (najczęściej na stek bzdur) jest taka, a nie inna.
Co do reszty - oczywiście i na tym forum zagnieździła się też cała masa trolli, jak zresztą i na każdym forum. I tyla.
[addsig]
-
richtig - Posty:845
autor: richtig » poniedziałek 15 sty 2007, 18:13
Mnie osobiście kwestia wizualna jak i podstawowa filozofia obsługi forum nie przeszkadza. Denerwują mnie fora takie jak np Gazeta.pl, gdzie domyślnie nie widać więcej niż 1 posta i praktycznie nie wiadomo kto komu odpisuje.
Dobre jest też to, że nie ma niewiadomo ilu bajerów typu ikony pod każdym postem, serduszka, i wyskakujące mikołaje. Jest ascetycznie, minimalistycznie, ale czytelnie i szybko (no bo ile by się ładowała strona o wadze 1MB...)
A co do reszty niestety się zgadzam
Zamiast wyszukiwarki można używać google:
"szukana fraza" site:www.eis.com.pl
www.myspace.com/pchelki
-
preceli
autor: preceli » poniedziałek 15 sty 2007, 18:15
...Forum zdecydowanie brakuje świeżości (nie mówiąc o tematyce - zauważalnych zmian w wyglądzie na przestrzeni kilku lat było bardzo niewiele)...
To nie jest forum dla grafików (w temacie wyglądu), a o temacie "świeżości" można rozmawiać tylko na bazie tematów i ich "świeżej" zawartości do której się odnoszą.
Może zadaj sobie choć troszkę trudu i wejdź na listy, grupy i fora stricte zawodowe. Zobaczysz wtedy w jakim poważaniu mają ich userzy to, na czym Ci tak strasznie zależy.
[addsig]
-
Damianin
autor: Damianin » poniedziałek 15 sty 2007, 18:59
To nie jest forum dla grafików (w temacie wyglądu), a o temacie "świeżości" można rozmawiać tylko na bazie tematów i ich "świeżej" zawartości do której się odnoszą.
Może zadaj sobie choć troszkę trudu i wejdź na listy, grupy i fora stricte zawodowe. Zobaczysz wtedy w jakim poważaniu mają ich userzy to, na czym Ci tak strasznie zależy.
...
Spłycasz sprawę, jak się tylko da. Nie każde forum które *wygląda* musi być od razu dla grafików, tak samo jak nie każde spartańskie forum musi być tylko dla muzyków a wchodzenie na grupy (chyba miałeś na myśli usenet) nie jest dla mnie żadnym trudem. Jeśli dla Ciebie jest to trudne, to polecam Thunderbirda zamiast MSOutlooka ;) Poza tym, z Twojej wypowiedzi wynika, że nie masz pojęcia co to jest "lista dyskusyjna" :(
-
preceli
autor: preceli » poniedziałek 15 sty 2007, 19:23
... Jeśli dla Ciebie jest to trudne, to polecam Thunderbirda zamiast MSOutlooka ;) Poza tym, z Twojej wypowiedzi wynika, że nie masz pojęcia co to jest "lista dyskusyjna" :(...
A jesteś pewien, iż dobrze wiesz o czym pisałem?
Tudzież swe polecenia (acz słuszne) racz zachować może dla swych latorośli, bo kłopotu Ci przez to zaoszczędzą.
Choć patrząc na to z drugiej strony to pewnie już o tym wiesz
[addsig]
-
gekon-bass
autor: gekon-bass » poniedziałek 15 sty 2007, 21:58
najlepiej jak by eis płaciła szacownym forumowiczą za pisanie na tym zacnym forum... paranoya:)
to dobrowolne miejsce i jak ktos ma ochote moze pisac a jak komus sie nie podoba może sobie poczatować na WP..
procesów kolektywizacji nie można postulować to wynika samo z siebie..
kazdy słyszy to co chce słyszec i kazdy rozumie to co jest mu wygodniejsze..
-
emem - Posty:46
autor: emem » poniedziałek 15 sty 2007, 23:00
tak jak pisalem wcześniej, jestem osobiście (i osobliwie) początkujący - mam za sobą tylko kilka miesięcy wczytywania się w temat. ale pytanie brzmialo - czy to forum schodzi na psy? skoro jednak forum tworzą użytkownicy, to moze tym, którzy jedynie krytykują, należaloby zadac przewrotne pytanie - czy Wy, drodzy użytkownicy, schodzicie na psy? bez sensu, prawda? to, co napiszecie i to, jak zareagujecie na posty innych, stanowi o wartości tego forum - a nie bajery graficzne czy bajery jakiekolwiek... mnie, jako nieustannemu laikowi, to forum bardzo pomoglo. natomiast samo pismo EiS - faktycznie, takich laików, jak ja, zaniedbuje. i może jest to ważna uwaga dla Redakcji: żeby ujrzala tych ludków, którzy mnóstwa rzeczy muszą się domyślać. ale i w ostateczności - jak ktoś jest glodny, to i mielonka smakuje :) pozdrawiam wszystkich skrytych mielonkożerców :)