Windows XP vs VISTA
tak tak....powiedz to obsludze setek serwerow na windowsie....
Re: Windows XP vs VISTA
[...]natomiast każde wejście do netu stważa zagrożenie i utratę danych niech nikt nie mówi że u niego to nie grozi [ ma tylko fart narazie] ale to tylko kwestia czasu...
wlasnie nadaje z rezyserki - to ze jest podlaczona siec, nic nie grozi, jesli sie ma swiadomosc zagrozenia i sie przeciwdziala zagrozeniom ;)
co do " [ ma tylko fart narazie] " - to mam go widocznie od dobrych kilku lat :)
wlasnie nadaje z rezyserki - to ze jest podlaczona siec, nic nie grozi, jesli sie ma swiadomosc zagrozenia i sie przeciwdziala zagrozeniom ;)
co do " [ ma tylko fart narazie] " - to mam go widocznie od dobrych kilku lat :)
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
devmgr_show_nonpresent_devices
Nawet nie wiedziałem. Windows to dosyć gruba księga i miliony kodu.
MSDN przeglądam wyłącznie pod kątem programowania rzadko pod kątem tuningu systemu. Ale ciekawy trick.
Ja wole zostawiać sterowniki w systemie niż je usuwać, gdyż aktywacja systemu może "głupieć".
Swego czasu przerylem _dokladnie_ kilkaset stron ksiazki P. Nortona o rejestrze NT4 - polecam - duzo rzeczy sie wyjasni, choc niekiedy trzeba niektore fragmenty czytac po kilka razy, zeby sie wszystko zaczelo ukladac w jedna calosc :)
Nawet nie wiedziałem. Windows to dosyć gruba księga i miliony kodu.
MSDN przeglądam wyłącznie pod kątem programowania rzadko pod kątem tuningu systemu. Ale ciekawy trick.
Ja wole zostawiać sterowniki w systemie niż je usuwać, gdyż aktywacja systemu może "głupieć".
Swego czasu przerylem _dokladnie_ kilkaset stron ksiazki P. Nortona o rejestrze NT4 - polecam - duzo rzeczy sie wyjasni, choc niekiedy trzeba niektore fragmenty czytac po kilka razy, zeby sie wszystko zaczelo ukladac w jedna calosc :)
Po ataku wirusa padały nie tylko reżyserki a całe systemy zabespieczeń- od przykładów aż się roi
Macbook pro 17" 2.4 , mac pro 2.8 Quad-Core , RME fireface 800 , Emu 5000 ultra . telecaster hot rod , AKG 270 studio , Logic 8 , Melodyne plug in , Reaper .
...Po ataku wirusa padały nie tylko reżyserki a całe systemy zabespieczeń- od przykładów aż się roi...
masz racje - od przykladow sie roi, tylo co z tego?
winic admina oraz (ewentualnie) osoby, ktore doprowadzily bezmyslnoscia do takich sytuacji
masz racje - od przykladow sie roi, tylo co z tego?
winic admina oraz (ewentualnie) osoby, ktore doprowadzily bezmyslnoscia do takich sytuacji
...
Coz - kiedy wydadza MAS OSX na PC?...
przecież już wydali jakiś czas temu...
na procesory z rodziny intela...
a czy w przyszłym świetle informatyków... ruszą coś na AMD z MACOS?
''możliwość połączenia pracy w stabilnym i znanym XP i''
proszę tylko nie wmawiajcie że win XP jest stabilny!
zazwyczaj WinXP+SP2 po 5 miesiacach sie sypie!
...
Moj zyje od 3.5 roku. [Wlasnie go reanimowalem po awarii, ktora jednak sam wywolalem (grzebiac przy partycjach)]. zapoznaj sie z ccleaner'em, blok Issues.
Coz - kiedy wydadza MAS OSX na PC?...
przecież już wydali jakiś czas temu...
na procesory z rodziny intela...
a czy w przyszłym świetle informatyków... ruszą coś na AMD z MACOS?
''możliwość połączenia pracy w stabilnym i znanym XP i''
proszę tylko nie wmawiajcie że win XP jest stabilny!
zazwyczaj WinXP+SP2 po 5 miesiacach sie sypie!
...
Moj zyje od 3.5 roku. [Wlasnie go reanimowalem po awarii, ktora jednak sam wywolalem (grzebiac przy partycjach)]. zapoznaj sie z ccleaner'em, blok Issues.
...XP sp2 położony na dysku sam + niezbędne sterowniki i niezbędne softy pracuje stabilnie natomiast każde wejście do netu stważa zagrożenie i utratę danych niech nikt nie mówi że u niego to nie grozi [ ma tylko fart narazie] ale to tylko kwestia czasu...
Przesada. Od 8-miu lat uzywam jednego kompa do internetu, muzy, dvd, office'a, winfaxa, emula, nie ma sensu tego wszystkiego wyliczac.
opera zamiast explorera
pegasus zamiast outlooka
System restore wlaczone
dodatkowo
darmowe avast antivir, adaware, spybot
a poza tym nie otwierac zadnych spamowych .exe
Przesada. Od 8-miu lat uzywam jednego kompa do internetu, muzy, dvd, office'a, winfaxa, emula, nie ma sensu tego wszystkiego wyliczac.
opera zamiast explorera
pegasus zamiast outlooka
System restore wlaczone
dodatkowo
darmowe avast antivir, adaware, spybot
a poza tym nie otwierac zadnych spamowych .exe
......Po ataku wirusa padały nie tylko reżyserki a całe systemy zabespieczeń- od przykładów aż się roi...
osoby, ktore doprowadzily bezmyslnoscia do takich sytuacji...
Tak
Znaczy to tylko tyle że windows jest najbardziej ze wszystkich systemów narażony na ataki właśnie z netu i nie lekceważył bym tego zagrożenia w kontekście powieżonego materiału audio
osoby, ktore doprowadzily bezmyslnoscia do takich sytuacji...
Tak
Znaczy to tylko tyle że windows jest najbardziej ze wszystkich systemów narażony na ataki właśnie z netu i nie lekceważył bym tego zagrożenia w kontekście powieżonego materiału audio
Macbook pro 17" 2.4 , mac pro 2.8 Quad-Core , RME fireface 800 , Emu 5000 ultra . telecaster hot rod , AKG 270 studio , Logic 8 , Melodyne plug in , Reaper .
Witam serdecznie.
Dyskusja nieco zeszła z tematu - XP vs. VISTA.
Dodam skromnie coś od siebie.
Mam dwa kompy - dwa XP. Jeden "dla domu" (filmy, sieć i inne atrakcje), drugi do roboty...
Komp "domowy", owszem czasami się zwali... ale bez poważnych konsekwencji. Komp "do roboty" raz mi się zakrzaczył - okazało się, że dysk padł.
Ogólnie - nie narzekam na XP.
XP, Vista (jeszcze nie próbowałem), OS X... i inne systemy pracują dobrze - jak im umożliwimy poprawną pracę.
Tak więc, jak dla mnie, sprawa jest jasna - KONFIGURACJA systemu.
Pozdrawiam.
D_M
(fan dobrze pracujących kompów - od peceta po maka...)
Dyskusja nieco zeszła z tematu - XP vs. VISTA.
Dodam skromnie coś od siebie.
Mam dwa kompy - dwa XP. Jeden "dla domu" (filmy, sieć i inne atrakcje), drugi do roboty...
Komp "domowy", owszem czasami się zwali... ale bez poważnych konsekwencji. Komp "do roboty" raz mi się zakrzaczył - okazało się, że dysk padł.
Ogólnie - nie narzekam na XP.
XP, Vista (jeszcze nie próbowałem), OS X... i inne systemy pracują dobrze - jak im umożliwimy poprawną pracę.
Tak więc, jak dla mnie, sprawa jest jasna - KONFIGURACJA systemu.
Pozdrawiam.
D_M
(fan dobrze pracujących kompów - od peceta po maka...)
od bardzo dawna nie slyszalem o wirusach kasujacych dane czy partycje - co najwyzej taki klopotliwy blaster.......
mam wciaz IE outlooka i avg jako antywira i nie miewam najmniejszych problemow z atakamiba nawet dosc czesto sciagne sobie jakiegos wirusa przy okazji grzebania w necie - tylko trzeba to robic z glowa......
a ze jest najbardziej zagrozony?coz jest najpopularniejszy to jest i zagrozony
pewnie z 3/4 komputerow na swiecie dziala na windowsie
a stabilnosc?kazdy system potrafi sie wysypac...mialem to i z linuksem i z mac osem i z winda tez tyle ze przy xp z sp2 trafia sie to juz naprawde zadko i glownie na wlasne zyczenie.......
vista tez mi sie wysypala - konflikt antywirusa avg z emu patchmiksem....zmienilem na noda i ok....
mam wciaz IE outlooka i avg jako antywira i nie miewam najmniejszych problemow z atakamiba nawet dosc czesto sciagne sobie jakiegos wirusa przy okazji grzebania w necie - tylko trzeba to robic z glowa......
a ze jest najbardziej zagrozony?coz jest najpopularniejszy to jest i zagrozony
pewnie z 3/4 komputerow na swiecie dziala na windowsie
a stabilnosc?kazdy system potrafi sie wysypac...mialem to i z linuksem i z mac osem i z winda tez tyle ze przy xp z sp2 trafia sie to juz naprawde zadko i glownie na wlasne zyczenie.......
vista tez mi sie wysypala - konflikt antywirusa avg z emu patchmiksem....zmienilem na noda i ok....