Ja tylko chcialbym zauwazyc, ze JackowiH nie do konca chodzilo o to, o czym teraz dyskutujemy, a sadze, ze wrecz przeciwnie
Forum jest moderowane i warto zastanowic sie, dlaczego "niegrzeczne" posty pewu zostaja, a pytania lukaszo znikaja (podobno nie ma glupich pytan, cikawe...). Komus jeszcze zalezy na poziomie tego forum i ten ktos, nieprzypadkowo z uprawnieniami admina, stara sie bardzo o utrzymanie tego poziomu - wlacznie z wycinaniem i zostawianiem wypowiedzi. Zastanowcie sie troszke, a zobaczycie, ze wypowiedzi pewu jakkolwiek moze niezbyt parlamentarne (a moze zwazywszy na ostatnie nasze w tym wzgledzie doswiadczenia, "zbyt" parlamentarne

) nawet jezeli czasem (ale niezbyt czeto) nie wnosza nic do meritum, to na pewno sa absolutnie "przezroczyste" pod wzgledem tematu tego watku, tak wiec nie o tym nalezy tu dyskutowac. Obecnie szybki rzut oka na tematy na forum powoduje odruch wymiotny nawet bez zaglebiania sie w tresc - program do masteringu, polprofesjonalne studio, karty DSP, PCI do VST - kurcze, jak mozna odpowiadac na zadawane w ten sposob pytania? Ja akurat mam teraz "kuupe" czasu, ale...