Mam dość komputerów wielkich jak TIR

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Zbynia
Re: Mam dość komputerów wielkich jak TIR

Post autor: Zbynia » środa 12 kwie 2006, 14:04

intel sam sie przeciez juz dawno przyznal ze p4 to porazka...dlatego cala seria prockow do laptopow jest robiona na podstawie p3 ktory po paru zmianach okazal sie duzo bardziej wydajny i chlodniejszy....

nowe jadra tez wiecej maja z p3 jak z p4.....

ja przygode z amd zaczalem od durona 800 ktory na swoje czasy byl calkiem wydajny i sporo tanszy od celerona......a teraz tylko obserwuje i widze co sie dzieje...fakt intel obnizyl ceny....ale wentylator swoje kosztuje

athlon 64 przy dobrym chlodzeniu nie przekracza 40 stopni....intel jest sporo wyzej...50 to tam norma a i wiecej tez juz nikogo nie dziwi....

niby nie problem ale te cieple powietrze podgrzewa dyski i cala reszte elementow - a to juz zabawne nie est

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Re: Mam dość komputerów wielkich jak TIR

Post autor: Tadeo » środa 12 kwie 2006, 14:33

http://www.apple.com.pl/macmini/

co sądzicie o takim rozwiazaniu rejestracji wielościezkowej w plenerze? cena promocyjna do niedawna 1700pln,opcjonalnie dokładamy zew dysk, karta firewire. jest w czym wybierać (mini mac, mini pc, laptopy) Co waszym zdaniem najlepiej sie sprawdzi jako wielościeżkowy rejestrator w plenerze? Jak narazie podróżuje z normalna skrzynka pc ale chciałbym to zmienić.

pozdrawiam

ODPOWIEDZ