Wasze opinie o studiach nagrań

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
3h
Re: Wasze opinie o studiach nagrań

Post autor: 3h » wtorek 06 gru 2005, 13:16

...Witam i czytam:

Jak studio ma POD'a to WSTYD

Jak studio ma i używa POD to po prostu TRĄD i omijać z daleka

Jak studio używa DDrumów to ZDRADA

Jak studio jest w piwnicy to UCIEKAJ

brak mi słów...:-(...

Czy macie jakieś namiary na nagrania zrealizowane za pomocą POD'a? Nie chodzi bynajmniej o próbki samych gitar.

Tak z ciekawości chciałbym posłuchać.

Awatar użytkownika
janos

Post autor: janos » wtorek 06 gru 2005, 13:48

Czy macie jakieś namiary na nagrania zrealizowane za pomocą POD'a? Nie chodzi bynajmniej o próbki samych gitar.

Tak z ciekawości chciałbym posłuchać....

Theatre of Tragedy - "Assembly"

Awatar użytkownika
janos

Post autor: janos » wtorek 06 gru 2005, 13:54

peter1pl

Post autor: peter1pl » wtorek 06 gru 2005, 16:00

...Witam i czytam:

Jak studio ma POD'a to WSTYD

Jak studio ma i używa POD to po prostu TRĄD i omijać z daleka

Jak studio używa DDrumów to ZDRADA

Jak studio jest w piwnicy to UCIEKAJ

brak mi słów...:-(...

Chodzi o to, że POD'a (albo inny symulator) to ja sobie mogę nagrać w domu i nie muszę za to płacić. I faktycznie, jeśli studio ma POD'a i to jeszcze jakąś starą wersję to chyba trochę wstyd...bo można by się spodziewać czegoś więcej jak się płaci siano za nagranie. Poza tym, nagranie gitary symulatorem nie jest straszną filozofią (w porównaniu do nagrania "normalnego").

A co do piwnicy, to jak ktoś już napisał, można tam sobie 3mać konfitury albo inne ogórki... (this is the way i feel ). Chociaż ja napisałem na początku, że studio jest w piwnicy nie dlatego żeby powiedzieć, że to jest bee, tyko tak dla orientacji. Można sobie iść do studia, które jest nawet w krypcie na cmentarzu - jeśli to wam nie przeszkadza. Kwestia upodobań. Może wręcz pozytywnie wpłynie to na inspirację...

A to jest nagranie, w którym większość gitar el. nagrałem co prawda nie POD'em ale Line6 Guitar Port'em - w domu. Solo z kolei na Amplitube.:

http://www.radio.com.pl/bis/bislista/zespol.aspx?artistId=1703

Przesterowane gitary w "mocniejszych" częściach są nagrane "normalnie" (2 ślady). Chociaż jest też tam i 1 slad (trzeci) z Amplitube. Sorry za kiepską mp3 (112kb/s).
[addsig]
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm

ODPOWIEDZ