Peja w ZG - wideorelacja z koncertu (burdy)

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
tomkat_75
Re: Peja w ZG - wideorelacja z koncertu (burdy)

Post autor: tomkat_75 » piątek 18 wrz 2009, 12:51

Obrońca uciśnionych się znalazł... Po pierwsze merytoryczna dyskusja odnośnie tego wydarzenia jest zbędna bo nad czym tutaj dyskutować, Peja źle postąpił koniec kropka.
Ciekawe jest to że wszyscy linczują rapera w ogóle nie zastanawiając się nad stanem, kondycją polskiej młodzieży?!? ...

Choć uważam że kndycja młodzieży nie jest taka zła to nie będe tego udowadniał bo są inne miejsca i fora ku temu przeznaczone. A co do obrońcy... To z "treści" twej wypowiedzi wynika że raczej ty bronić chciałeś "uciśnionej" części świata muzycznego jaką jest Hip-Hop. Chyba że ja mam kłopoty z rozumieniem tekstu, czego nie wykluczam bo nikt nie jest idealny. Co do forum tego to może nie mam do tego prawa bo za krótko uczestniczę w jego działalności (szkoda bo wiele moich problemów uległo by rozwiązaniu znacznie wcześniej), to zapraszam do korzystania z niego w zakresie stanowiącym jego podstawową funkcję. Mówię Ci to jest wspaniałe miejsce. Ja już nawet nie zadaje pytań tutaj bo większość tego o co bym chciał spytać zostało wypowiedziane:) Mówie Ci korzystaj nie zawiedziesz się :) 

Awatar użytkownika
Papryka28

Post autor: Papryka28 » piątek 18 wrz 2009, 13:23

Choć uważam że kndycja młodzieży nie jest taka zła to nie będe tego udowadniał bo są inne miejsca i fora ku temu przeznaczone. A co do obrońcy... To z "treści" twej wypowiedzi wynika że raczej ty bronić chciałeś "uciśnionej" części świata muzycznego jaką jest Hip-Hop. Chyba że ja mam kłopoty z rozumieniem tekstu, czego nie wykluczam bo nikt nie jest idealny. Co do forum tego to może nie mam do tego prawa bo za krótko uczestniczę w jego działalności (szkoda bo wiele moich problemów uległo by rozwiązaniu znacznie wcześniej), to zapraszam do korzystania z niego w zakresie stanowiącym jego podstawową funkcję. Mówię Ci to jest wspaniałe miejsce. Ja już nawet nie zadaje pytań tutaj bo większość tego o co bym chciał spytać zostało wypowiedziane:) Mówie Ci korzystaj nie zawiedziesz się :)

Moja wypowiedź odnośnie "uciśnionych" odnosiła się do użytkownika JaknoMuzykant w którego imieniu się wypowiedziałeś bo moje słowa były skierowane do niego i na jego ripostę liczyłem cytując jego tekst... Idąc dalej nie uważam a żeby to było złe miejsce na
dyskusję tego typu, gdyż Panie Kolego od spraw technicznych są tutaj wyznaczone konkretne działy > Sprzęt > Oprogramowanie itd. Ale mimo wszystko dziękuje za zaproszenie z pewnością skorzystam

tomkat_75

Post autor: tomkat_75 » piątek 18 wrz 2009, 13:38

Moja wypowiedź odnośnie "uciśnionych" odnosiła się do użytkownika JaknoMuzykant w którego imieniu się wypowiedziałeś bo moje słowa były skierowane do niego i na jego ripostę liczyłem cytując jego tekst... Idąc dalej nie uważam a żeby to było złe miejsce na
dyskusję tego typu, gdyż Panie Kolego od spraw technicznych są tutaj wyznaczone konkretne działy > Sprzęt > Oprogramowanie itd. Ale mimo wszystko dziękuje za zaproszenie z pewnością skorzystam ...

1) Moja wypowiedź nie tyczyła się obrony JankoMuzykanta tylko nieszczęśliwej wypowiedzi twej.

2) Sorry ale nie zrozumiałeś i nie zamierzam mówić czego.

3) Zakładam że miałeś prawo nie zrozumieć bo nie dość jasno się wyrażałem.

4) Prowokacje i riposty tego typu udają się najlepiej pod artykułami o Robercie Kubicy na WP.

5) Pozdrawiam i miłego weekendu życzę.:)

Awatar użytkownika
JankoMuzykant
Kontakt:

Post autor: JankoMuzykant » piątek 18 wrz 2009, 14:23

Generalnie facet jesteś mega ignorantem. Całą twoja wiedza o muzyce Hip Hop sprowadza się do tego że paru łysych dresiarzy krzyczy coś do mikrofonu wymachując przy tym kijami bejsbolowymi?!? To tak samo jak Ty wspominasz "ongiś" zespoły grające ostrego rocka(pewnie w klimatach Varius Manx) które rzekomo na swoich koncertach odprawiają satanistyczne modły.
Tak, masz rację, jestem ignorantem, nawet mega (?) ponieważ ludzie, że tak powiem, hiphopu zachowują się właśnie jak Ty w tej chwili: coś zakładają, zamieniają założenia w fakty i zaczynają atakować, tak na wszelki wypadek. Same tanie emocje, zero refleksji.
Na świecie jest zbyt dużo wartościowych rzeczy, a żyje się zbyt krótko żeby rozmieniać czas na coś takiego.
[addsig]
Pozdrawia Adam (przypadkiadama.com)

Awatar użytkownika
Papryka28

Post autor: Papryka28 » piątek 18 wrz 2009, 14:27

1) Moja wypowiedź nie tyczyła się obrony JankoMuzykanta tylko nieszczęśliwej wypowiedzi twej.

2) Sorry ale nie zrozumiałeś i nie zamierzam mówić czego.

3) Zakładam że miałeś prawo nie zrozumieć bo nie dość jasno się wyrażałem.

4) Prowokacje i riposty tego typu udają się najlepiej pod artykułami o Robercie Kubicy na WP.

5) Pozdrawiam i miłego weekendu życzę.:)

Wiesz nie jestem tryglodytom, żeby mi serwować wypowiedź w punktach, no i "bystry" chyba też na tyle nie jestem aby wyłapywać przekaz podprogowy zawarty w Twoich wypowiedziach, skoro nie mogę dotrzeć do ich sedna. Nie rozumiem również Twojej obsesji odnośnie Portali typu WP, wypowiadają się tam umysłowi imptotenci ale również zdarzają się posty głęboko;) merytoryczne. Odnośnie prowokacji, to nazwałbym tak wypowiedzi ludzi którzy nie mają pojęcia odnośnie danego tematu, a wygłaszają swoje opinie na "bazie" szczątkowych informacji obejżanych na TVN24.

Awatar użytkownika
JankoMuzykant
Kontakt:

Post autor: JankoMuzykant » piątek 18 wrz 2009, 15:02

Padało tu słowo ''honor''. Cóż za ironia, pokazał mu palec więc honor każe zabić.
Oj, miłośnicy deklamowanek rymowanek w rytm jednego taktu, co wy wiecie o honorze... Honor to nie przelecieć laski nad ranem w oparach ciepłego piwa, gdy w domu żona czeka, honor to nie uciekać do dwudziestolatki po spłodzeniu trójki dzieci, honor to nie podpieprzyć kontraktu przyjacielowi, honor to nie robić z siebie małpy gdy tylko nikt nie stoi z batem...
Czemuż o tym nikt nie śpiewa?
[addsig]
Pozdrawia Adam (przypadkiadama.com)

tomkat_75

Post autor: tomkat_75 » piątek 18 wrz 2009, 15:14

Wiesz nie jestem tryglodytom, żeby mi serwować wypowiedź w punktach, no i "bystry" chyba też na tyle nie jestem aby wyłapywać przekaz podprogowy zawarty w Twoich wypowiedziach, skoro nie mogę dotrzeć do ich sedna. Nie rozumiem również Twojej obsesji odnośnie Portali typu WP, wypowiadają się tam umysłowi imptotenci ale również zdarzają się posty głęboko;) merytoryczne. Odnośnie prowokacji, to nazwałbym tak wypowiedzi ludzi którzy nie mają pojęcia odnośnie danego tematu, a wygłaszają swoje opinie na "bazie" szczątkowych informacji obejżanych na TVN24.

Być może troglogrytą nie jesteś. Tylko ta rozmowa dotyczyła pewnego zjawiska socjologicznego. Pewna grupa wykreowała klimat, który pozwala na to by ktoś kto określa się artystą mógł na scenie publicznie, podrzegać do linczu. Mało tego. Przekazywać w trakcie wskazówki "techniczne" jak ten lincz ma wyglądać. To samo środowisko stworzyło też klimat ku temu by znaleźli się chętni do przeprowadzenia tego linczu. Dalej... Sławy wywodzące się z tej grupy publicznie nie negują tego zjawiska, wręcz mówią że prowodyr linczu miał w sumie rację. Ktoś zwrócił uwagę na to. Że coś z tą grupą jest nie tak... Pojawił się ktoś kto zaczoł krzyczeć że jest ignorantem sam pokazując swą ignorację bo nie zastanawia się z czego to wynikło, co doprowadziło do powstania takiej sytuacji tylko ni z tego i owego broni grupy która ten klimat wytworzyła stosując szczekającą retorykę. Więc Kolego co myśleć? Powiedz ty sam co myśleć o takim kimś? Dostaleś delikatną sugestię byś się zaczoł zastanawiać nad tym co piszesz. Może przedstawisz swoją wizję tego zjawiska. Tego klimatu. Dlaczego tak się dzieje że ludzie wywodzący się z obszaru Hip-Hop tak robią. Bo może żeczywiście są jakieś podstawy ku temu by byli takimi gniewnymi... Tu nie było żadnego przekazu podprogowego. Przepraszam ale nie moja wina że tej sugestji nie zrozumiałeś.

minimax

Post autor: minimax » piątek 18 wrz 2009, 15:36

Trzeba przyznać jedno: Peja dostał znakomitą reklamę na skalę krajową. There's No Business Like Show Business....

[addsig]
[b][url=http://jurekmuszynski.com]jurekmuszynski.com[/url][/b]

Awatar użytkownika
Papryka28

Post autor: Papryka28 » piątek 18 wrz 2009, 15:50

JankoMuzykant:

Tak, masz rację, jestem ignorantem, nawet mega (?) ponieważ ludzie, że tak powiem, hiphopu zachowują się właśnie jak Ty w tej chwili: coś zakładają, zamieniają założenia w fakty i zaczynają atakować, tak na wszelki wypadek. Same tanie emocje, zero refleksji.
Na świecie jest zbyt dużo wartościowych rzeczy, a żyje się zbyt krótko żeby rozmieniać czas na coś takiego.

Padało tu słowo ''honor''. Cóż za ironia, pokazał mu palec więc honor każe zabić.
Oj, miłośnicy deklamowanek rymowanek w rytm jednego taktu, co wy wiecie o honorze... Honor to nie przelecieć laski nad ranem w oparach ciepłego piwa, gdy w domu żona czeka, honor to nie uciekać do dwudziestolatki po spłodzeniu trójki dzieci, honor to nie podpieprzyć kontraktu przyjacielowi, honor to nie robić z siebie małpy gdy tylko nikt nie stoi z batem...
Czemuż o tym nikt nie śpiewa?

Hmmm... Od czego by tu zacząć, najlepiej od początku, a więc:

Ton mojego pierwszego posta był celowy, gdyż chciałem Cie wywołać do odpowiedzi,
bo nie mogę znieść myśli że ktoś będzie bezpodstawnie oczerniał i generalizował zjawisko jakim jest polski Hip Hop, faktem jest że u nas ta kultura poszła trochę "...w tą stronę niż w tamtą..." jak mawiał klasyk(zorientowani wiedzą o co chodzi) nomen omen twój krajan też krakus, obecnie na wygnaniu. Nie wiem skąd u Ciebie tyle zawiści i celowego infantylizowania tej kultury? Próbujesz prowokować mnie i ludzi dla których Hip Hop nie jest obojętny, licząc na to że odpowiemy agresją na twoje zaczepki i wtedy reszta Forum spojrzy na nas jak na zwyrodnialców... Gdybym nim był skomentował bym twoją twórczość na tych samych warunkach, na jakich ty oceniasz Hip Hop... Ale wtedy oszukiwałbym samego siebie, bo nie czuje się zobligowany do fachowej jej oceny, owszem mogę zaznaczyć co mi się podoba a co nie, ale Ty przecież i tak nie wziął byś tego pod uwagę bo jestem miłośnikiem deklamowanek i rymowanek w rytm jednego taktu.

Awatar użytkownika
macandroll

Post autor: macandroll » piątek 18 wrz 2009, 16:31

O jakim honorze tutaj mówicie?

Że kilkudziesięciu typków rzuca się na jednego małolata, wcześniej skandując "huj ci na imię" w imię obrażonej DUMY rapera?

W moich czasach honor to było bronienie stałych wartości, ale nie 100 na jednego. Tak robili tylko tchórze I ZOMOWCY.

Tutaj była zwykła urażona DUMA pana gwiazdora i pokazał właśnie swoje NISKIEGO LOTU człowieczeństwo. 

Najczęściej tak się zachowują mali ludzie z dużymi ambicjami- gdy wzbudzi się ich negatywne emocje.

O jakiej kulturze wy tu mówicie?

Że pijane dzieciaki krzyczą "huj ci na imię"  itd?

To ma być kultura? To jest negacja kultury i pochwała najbardziej prymitywnych instynktów, najczęściej spotykanych pod budkami z piwem wśród pijaków i degeneratów.

To zwykła patologia, ubrana w ładne szatki przez marketing wytwórni by sprzedać więcej płyt i wyciągać kasę. To celowe psucie dzieciaków, by na nich zarabiać.

Bo bunt, negacja i rewolucja zawsze lepiej się sprzedaje niż praca, dobro czy uprzejmość.

To ma być wzór dla młodzieży?  I to ludzie z HH narzekają na stan młodych, zarazem dając im przyczynki do większego psucia?

Nie mieszajcie do tego honoru, bo ten mieli ludzie ginący za ojczyznę lub broniący prawdziwych wartości, A NIE ROZKAPRYSZONY GWIAZDOR NAMAWIAJĄCY DO POBICIA DZIECKA, BO TE MIAŁO CZELNOŚĆ OLAĆ JEGO BOSKOŚĆ.

Zwykłe dresiarstwo, że aż żal patrzeć. 

Muzyk, gitarzysta

Zablokowany