Nowy produkt PSP

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Czemisiu
Re: Nowy produkt PSP

Post autor: Czemisiu » czwartek 29 wrz 2005, 09:44

...temat ten już był raz wałkowany. Nie jest prawdą, że dołączenie instrukcji po polsku zwiększa sprzedaż. Zrobiliśmy tak i nie sprzedaliśmy tego produktu więcej niż 30 (w tym 20 sztuk w promocji za 99 PLN) sztuk w ciągu 4 lat. Czyli wychodzi 2/3 sztuki produktu na rok. Takie są realia sprzedaży oprogramowania w naszym kraju.

Jesteśmy polską firmą i jesteśmy z tego dumni i wszędzie w świecie podkreślamy nasze korzenie gdyż uważamy, że nie mamy powodu do wstydu, że pochodzimy z takiego kraju jakim jest Polska. Tym samym promujemy nasz kraj w świecie więc argumenty patryiotów do mnie nie trafiają.

Naszym legalnym użytkownikom staramy się na wszelkie sposoby ułatwiać życie odpowiadać nawet na podstawowe pytania i za każdym razem jesteśmy ogromnie szczęśliwi, gdy pozyskujemy legalnego polskiego klienta. Te osoby to jednak wyjątki, które szanują nas i naszą pracę i są gotowe za nasz wysiłek zapłacić. Im za to dziękujemy.

Antoni Ożyński

PSP...

BRAWO!

Awatar użytkownika
vasyl

Post autor: vasyl » czwartek 29 wrz 2005, 10:00

Mimo wszystko, czemu nie ma instrukcji polskojęzycznej? Może chodzi o piratów, których niestety u nas nie brakuje?

Awatar użytkownika
PSP
Kontakt:

Post autor: PSP » czwartek 29 wrz 2005, 10:07

Bo fizycznie nie ma takiej instrukcji. My instrukcji nie piszemy. Instrukcje są piasane przez rodowitego Amerykanina. Nie są więc przekładem z języka polskiego.

Antoni Ozynski

Awatar użytkownika
vasyl

Post autor: vasyl » czwartek 29 wrz 2005, 10:14

I takiej właśnie odpowiedzi oczekiwałem. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
mel

Post autor: mel » czwartek 29 wrz 2005, 10:27

...

Naszym legalnym użytkownikom staramy się na wszelkie sposoby ułatwiać życie odpowiadać nawet na podstawowe pytania i za każdym razem jesteśmy ogromnie szczęśliwi, gdy pozyskujemy legalnego polskiego klienta. Te osoby to jednak wyjątki, które szanują nas i naszą pracę i są gotowe za nasz wysiłek zapłacić...

To moze warto byloby tez troche uszanowac i ich. Sory, ale po prostu nie potrafie tego zrozumiec, ze napisanie kilku stron tekstu stanowi jakis problem! Przepraszam, unioslem sie ale chociazby w kontekscie powracajacego co jakis czas jak bumerang tematu, tym bardziej nie rozumiem. Zrobilibyscie to raz i mielibysmy problem z glowy.

No i pozostaje oczywiscie temt prawa, ktore nakazuje to jednoznacznie...

Awatar użytkownika
PSP
Kontakt:

Post autor: PSP » czwartek 29 wrz 2005, 10:40

Nasze instrukcje liczą po kilkadziesiąt stron i zrobienie tego dobrze i w naszym standardzie jest to minimum dodatkowy TYDZIEŃ pracy na jeden produkt.

Wolimy ten czas poświęcić na tworzenie nowych produktów zamiast być zaproszeniem dymanym przez piratów, którzy i tak nie kupią niezależnie czy będzie instrukcja czy nie. Tak jak napisałem legalni użytkownicy mogą pytać o drobne szczegóły i zawsze dostną odpowiedź.

Niestety krzyk jest podnoszony przez osoby, którym nawet do głowy nie przychodzi ile czasu i wysiłku oraz kosztów pochłania napisanie takiej jednej wtyczki.

Antoni Ożyński

R.B.

Post autor: R.B. » czwartek 29 wrz 2005, 11:52

...Nasze instrukcje liczą po kilkadziesiąt stron i zrobienie tego dobrze i w naszym standardzie jest to minimum dodatkowy TYDZIEŃ pracy na jeden produkt.

Wolimy ten czas poświęcić na tworzenie nowych produktów zamiast być zaproszeniem dymanym przez piratów, którzy i tak nie kupią niezależnie czy będzie instrukcja czy nie. Tak jak napisałem legalni użytkownicy mogą pytać o drobne szczegóły i zawsze dostną odpowiedź.

Niestety krzyk jest podnoszony przez osoby, którym nawet do głowy nie przychodzi ile czasu i wysiłku oraz kosztów pochłania napisanie takiej jednej wtyczki.

Antoni Ożyński

...

Ile czasu i jakie koszty pochlania wyprodukowanie takiej wspanialej wtyczki ktora produkujecie to wiem i uklon w wasza strone za to .Ale to was nietlumaczy przed tym ze niemacie instrukcji w rodowym jezyku . Spytajcie sie innych firm z Francji czy Niemiec czy sprzedaja swoje produkcje nieuiszczajac swego rodowego jezorka na instrukcjach.

Po drugie moze nie wszyscy znaja dobrze angielski (wiem ze to ich problem)ale trza i takich ludzi uszanowac. Po trzecie nic a nic nietlumaczy was przed prawem, ktore nakazuje to jednoznacznie ! ! ! !poprostu je lamiecie i tu pytanie, gdzie zglosic firme ktora nieuiscila takiej instrukcji do swojego produktu ktory jest rozprowadzany w naszym kraju?Nie mam tu na mysli was(PSP) ale jest wiele sprzetu w naszym kraju ktory niestety takowej nie ma............

Pozdrawiam PSP
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » czwartek 29 wrz 2005, 12:10

Po trzecie nic a nic nietlumaczy was przed prawem, ktore nakazuje to jednoznacznie ! ! ! !poprostu je lamiecie i tu pytanie, gdzie zglosic firme ktora nieuiscila takiej instrukcji do swojego produktu ktory jest rozprowadzany w naszym kraju?Nie mam tu na mysli was(PSP) ale jest wiele sprzetu w naszym kraju ktory niestety takowej nie ma............

obawiam się, że trochę się zagalopowałeś. O ile mi wiadomo, jest prawny obowiązek umieszczania lub dołączenia do produktu polskiego opisu - co to jest i do czego służy. Ale nie ma obowiązku tłumaczenia na język polski szczegółowej instrukcji użytkowania.

Marck9

Post autor: Marck9 » czwartek 29 wrz 2005, 12:22

A ja mam pytanie z innej beczki. Czemu nie można kupić oddzielnie np. MixPressora? Szczerze mówiąc b. podoba mi się ten plugin ale reszty z całego pakietu zwyczajnie nie potrzebuję. W związku z tym wydatek 600pln wydaje mi się bezsensowny.

Prawie rok temu próbowałem kupić oddzielnie Stereo Pack, którego jako klient z Polski zwyczajnie nie mogę nabyć ponieważ jest on sprzedawany tylko za granice. Od PSP uzyskałem informację, że błąd występujący na stronie będzie naprawiony (uniemożliwiający kupno osobie z Polski w innej walucie niż pln), przez kilka miesięcy co jakiś czas sprawdzałem czy uda mi się kupić Stereo Pack ale nic z tego. W końcu zaczełem stosować inną wtyczkę i już nie sprawdzałem.

Ja oczywiście rozumiem, że utrata kilienta za 49$ może być mało bolesna w porównaniu z pracą potrzebną na poprawę działania strony ale ostatnio napaliłem się na EasyVerba oraz wspomnianego MixPressora, a ponieważ nie bardzo mam ochotę dopraszać się o możliwość kupna jednego z elementów MixPacka to odkładam tą kwestię na ile mogę.

Pozdrawiam
Marck9 - Warszawa

R.B.

Post autor: R.B. » czwartek 29 wrz 2005, 12:25

...Po trzecie nic a nic nietlumaczy was przed prawem, ktore nakazuje to jednoznacznie ! ! ! !poprostu je lamiecie i tu pytanie, gdzie zglosic firme ktora nieuiscila takiej instrukcji do swojego produktu ktory jest rozprowadzany w naszym kraju?Nie mam tu na mysli was(PSP) ale jest wiele sprzetu w naszym kraju ktory niestety takowej nie ma............

obawiam się, że trochę się zagalopowałeś. O ile mi wiadomo, jest prawny obowiązek umieszczania lub dołączenia do produktu polskiego opisu - co to jest i do czego służy. Ale nie ma obowiązku tłumaczenia na język polski szczegółowej instrukcji użytkowania....

Kiedys zakupilem pewien produkt i sam sprzedajacy mnie przepraszal i zapewnial ze dosla polska instrukcje ,a ja nawet sie o to nieprosilem ! !

Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

ODPOWIEDZ