Kupić - w kraju czy za granicą?
az tak zle nie jest,ale niewiele brakuje - moze jednak jakies konkrety???z tego co przed chwila wyczytalem,to sklepy w usa nie moga "shippingowac" poza usa,sam producent im tego zabrania...wiec moze jakies inne europejskie sklepy(inne niz musicstore.de)
Re: Kupić - w kraju czy za granicą?
... sklepy w usa nie moga "shippingowac" poza usa,sam producent im tego zabrania ...
Skad te wiadomosci?
Na przyklad www.washingtonmusic.com wysyla.
Skad te wiadomosci?
Na przyklad www.washingtonmusic.com wysyla.
jest jeszcze www.sweetwater.com , czesto odwiedzany sklep
sklepy w usa nie moga "shippingowac" poza usa,sam producent im tego zabrania...
to nie kwestia producenta , ale samego sklepu i jego prezesury.
Bo w sumie taki zzounds lub musician'sfriend ma i tak pelne rece roboty tam gdzie dziala..
to nie kwestia producenta , ale samego sklepu i jego prezesury.
Bo w sumie taki zzounds lub musician'sfriend ma i tak pelne rece roboty tam gdzie dziala..
...jest jeszcze http://www.sweetwater.com , czesto odwiedzany sklep...
Jest jeszcze wiele sklepow w US, ktore sprzedaja za granice, ale nie wszystkie przez internet. Np Sam Ash wszystkie zamowienia spoza kontynentalnych stanow realizuje tylko telefonicznie.
Jest jeszcze wiele sklepow w US, ktore sprzedaja za granice, ale nie wszystkie przez internet. Np Sam Ash wszystkie zamowienia spoza kontynentalnych stanow realizuje tylko telefonicznie.
......jest jeszcze http://www.sweetwater.com , czesto odwiedzany sklep...
...
Przy okazji toczącej się dyskusji zapytam jaki jest koszt wysyłki towaru do Polski z takiego www.sweetwater.com.
...
Przy okazji toczącej się dyskusji zapytam jaki jest koszt wysyłki towaru do Polski z takiego www.sweetwater.com.
Nie dosc, ze zostal bardzo dobrze obsluzony (i to po polsku !), to urzadzenie zostalo naprawde profesjonalnie zapakowane (widzialem na wlasne oczy i szczeka mi opadla)), nie to co u nas sie spotyka (czyli np. gazety i polamany styropian)...
Ktos ma jeszcze argumenty za zakupami w naszym pieknym kraju
?
Hubi
...
To rzeczywiscie jest argument !
Wszystko za granica jest lepsze! Nawet to jak pakuja!
Trzeba uwazac na szczeki podczas otwierania paczek!!
--
pozdrawia
bitrate
Ktos ma jeszcze argumenty za zakupami w naszym pieknym kraju

Hubi
...
To rzeczywiscie jest argument !
Wszystko za granica jest lepsze! Nawet to jak pakuja!
Trzeba uwazac na szczeki podczas otwierania paczek!!
--
pozdrawia
bitrate
-ktos ma jeszcze argumenty za zakupami w naszym pieknym kraju
?
Hubi
Jak będziesz starym dziadem i staniesz w kolejce do ZUS'u po swoje 378,65 brutto emerytury wspomnisz zakupy w Niemczech. A Twój niemiecki kolega-sprzedawca wyszczerzy kły zza szyby swojego Mercedesa. Kupionego za niemiecką emeryturę. To jeden argument. Poza tym nie dajmy się zwariować, sporo rzeczy jest tańszych w NRD, obsługa często lepsza, ale duże sklepy szybko się uczą, dystrybutorzy lecą w dół z cenami, idzie ku lepszemu. Ja na przykład NIGDY nie kupuję w Media Markcie, chrzanię ich "super wybór" i "ekstra ceny", ani nie są tani, ani nie mają super wyboru, piorą mózgi. To samo Thomann, MStore i paru innych NRD-owskich frajerów z Allegro. Na 10 rzeczy, które kupiłem w ciągu ostatnich trzech miesięcy tylko jedną mieli taniej i to nie od ręki. Poza tym wolę dać zarobić Polakom, a nie gościom, którzy najchętniej zmienili by mi nazwę miasta z powrotem na Danzig. Już chrzanią o niemieckiej mniejszości i prawie Unii, kóre nakazuje umieszczać dwujęzyczne nazwy ulic.
H

Hubi
Jak będziesz starym dziadem i staniesz w kolejce do ZUS'u po swoje 378,65 brutto emerytury wspomnisz zakupy w Niemczech. A Twój niemiecki kolega-sprzedawca wyszczerzy kły zza szyby swojego Mercedesa. Kupionego za niemiecką emeryturę. To jeden argument. Poza tym nie dajmy się zwariować, sporo rzeczy jest tańszych w NRD, obsługa często lepsza, ale duże sklepy szybko się uczą, dystrybutorzy lecą w dół z cenami, idzie ku lepszemu. Ja na przykład NIGDY nie kupuję w Media Markcie, chrzanię ich "super wybór" i "ekstra ceny", ani nie są tani, ani nie mają super wyboru, piorą mózgi. To samo Thomann, MStore i paru innych NRD-owskich frajerów z Allegro. Na 10 rzeczy, które kupiłem w ciągu ostatnich trzech miesięcy tylko jedną mieli taniej i to nie od ręki. Poza tym wolę dać zarobić Polakom, a nie gościom, którzy najchętniej zmienili by mi nazwę miasta z powrotem na Danzig. Już chrzanią o niemieckiej mniejszości i prawie Unii, kóre nakazuje umieszczać dwujęzyczne nazwy ulic.
H
...-ktos ma jeszcze argumenty za zakupami w naszym pieknym kraju
Jak będziesz starym dziadem i staniesz w kolejce do ZUS'u po swoje 378,65 brutto emerytury wspomnisz zakupy w Niemczech.
Aaaa, kolega wierzy w ZUS ? Odwaznie. Bardzo odwaznie.
Poza tym wolę dać zarobić Polakom, a nie gościom, którzy najchętniej zmienili by mi nazwę miasta z powrotem na Danzig.
Wielkie slowa. Ja tam wole zaplacic tym, ktorzy mnie profesjonalnie obsluza.
Jesli u nas sie tego naucza, bede mial wieksza przyjemnosc kupic u nas.
Hubi
Jak będziesz starym dziadem i staniesz w kolejce do ZUS'u po swoje 378,65 brutto emerytury wspomnisz zakupy w Niemczech.
Aaaa, kolega wierzy w ZUS ? Odwaznie. Bardzo odwaznie.
Poza tym wolę dać zarobić Polakom, a nie gościom, którzy najchętniej zmienili by mi nazwę miasta z powrotem na Danzig.
Wielkie slowa. Ja tam wole zaplacic tym, ktorzy mnie profesjonalnie obsluza.
Jesli u nas sie tego naucza, bede mial wieksza przyjemnosc kupic u nas.
Hubi
Jak będziesz starym dziadem i staniesz w kolejce do ZUS'u po swoje 378,65 brutto emerytury wspomnisz zakupy w Niemczech. A Twój niemiecki kolega-sprzedawca wyszczerzy kły zza szyby swojego Mercedesa. Kupionego za niemiecką emeryturę. To jeden argument.
A co to za argument? Co wspólnego kupowanie sprzętu za granicą z emeryturą? Tak się składa, że moja żona zajmuje się doradztwem związanym z funduszami emerytalnymi itd. (nie jest pracownikiem żadnego funduszu) więc wiem jak to wszystko wygląda
A co to za argument? Co wspólnego kupowanie sprzętu za granicą z emeryturą? Tak się składa, że moja żona zajmuje się doradztwem związanym z funduszami emerytalnymi itd. (nie jest pracownikiem żadnego funduszu) więc wiem jak to wszystko wygląda

gadu-gadu 4021735