Sound Sweet Noise

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Mario1
Re: Sound Sweet Noise

Post autor: Mario1 » środa 10 wrz 2003, 11:36

......ale denerwuje mnie to narzekanie na wszystkich i wszystko.....

Mówiąc za siebie: nie narzekam. Nagrali i O.K. Brzmi jak brzmi - napisałem: "przyzwiocie". Nie rozumiem jedynie brandzlatorstwa na temat tego brzmienia, bo jeżeli uważamy je (ogólnie jako Polacy) za mistrzostwo świata, to bardzo kiepsko jest z naszym słuchem narodowym. I nad tym należało by ubolewać....

w zupełnosci sie zgadzam z przed -Pisakiem....... nalezało by ubolewac.....

Awatar użytkownika
muscato

Post autor: muscato » środa 10 wrz 2003, 11:53

cała ta dyskusja bardzo fajną jest:))

SN soundu fajnego nie ma, ani to prodigy, ani NIN, ani Slipknot, knot może tak.....

nowinek nawkładac każdy potrafi, tylko po co??? ani muzycznie ani textowo nie jest to odkrywcze,, a ONA ze lepsze??? nie sądze

a to ze w Polsce malo kto cos takiego robi???? panowie z rzeszowa Agresiva69 juz 10 lat temu to zrobili, o wiele lepiej i fajniej łodzki Hedone też, i bez całej beznadziejnej, dziecinnej otoczki - wiem że target był taki a nie inny ( "zbuntowana młodzież pokolenia idola, dla której nie komercyjny=undergoundowy, to znaczy niepokazywany w polsacie i tvn)

sound ala SN samemu w domu mozna zrobic, bez takiej ilosci sprzetu jaki oni mieli do dyspozycji

Dlaczego sie niektórzy fasynują polskimi wtórnymi produkcjami? tego do prawdy nie rozumiem. jak kto chce czegos oryginalnego to jest (a raczej był) falarekband, kobong ( teraz Neuma) i kilka innych np. Something Like Elvis.

do zobaczenia i pogadania na FeelSound, onet czat

pozdrawiam
residance - warsaw
destination - space

Awatar użytkownika
medoramas
Kontakt:

Post autor: medoramas » środa 10 wrz 2003, 12:15

...jak kto chce czegos oryginalnego to jest (a raczej był) falarekband, kobong ( teraz Neuma) i kilka innych np. Something Like Elvis.

do zobaczenia i pogadania na FeelSound, onet czat

pozdrawiam...

racja, płyta Neumy mnie zmiażdżyła

Awatar użytkownika
Vibra

Post autor: Vibra » środa 10 wrz 2003, 12:18

Pokazac cos lepszego?zrobili cos czego nikt w Polsce nie zrobil?...cos czuje ze Ty siedzisz w klimatach mocno osadzonych w tzw nu-metal-i jarasz sie na widok maski slipknota tudziez owlosionej kalty Davisa...ale wracajac do watku-cos czego nikt w Polsce nie zrobil powiadasz,dla mnie to nastepujace bandy zrobily cos co nikt nie zrobil w Polsce i na swiecie(polskie):

-ostatnia plyta MISTERII -Univers Funeral

-Vesania -firefrost arcanuM

-DominiuM-psycho path fever

-StrommoussHeld-behind the curtain......nie wspominajac o Elysium czy Cronics..i innych o ktorych istnieniu nie masz zielonego pojecia-.ale skad Ty to mozesz wiedziec iz obok SN w Polsce sa inne zespoly ktore bija SN pod kadym wzgedem-skoro to nie leci w radio tudziez w M(shi)Tv-jesli chcesz wyglaszac prozy typu '.. zrobili cos czego inni w tym kraju nie pokazli ..' to uprzednio przemysl to dwa razy bo a noz ktos to przeczyta i sie wzburzy...poza tym SN sa wtorni jak placki ziemniaczane-image ala Slipknot-wokal ala Maryla Rodowicz z grypą i texty typu Walesa and solidarnosc(szczegolnie na zywo- pseudo texty 'otuchy' Glacy)--jak to sie mawia-sa gusta i gusteczeniątka.

Mnie ogolnie pyka SN-staram sie nie wnikac w czyjes gusta-podoba Ci sie-spoko-baw sie dobrze ,tylko czlowieku oszczedz textow typu:''..zrobili cos czego inni w tym kraju nie pokazali..' wowczas trzeba interweniowac.

-=Afe Marian=-

...

Witam

... hm coz mam powiedziec nie siedze w zadnym metalu, ja gram jazz, fusion na akustycznym instrumencie, a klaty Milesa Daviesa nie widzialem.Podoba mi sie jego muzyka i to co zrobil dla muzyki kazdego gatunku, a nie klata:-) Ja SN kupilem bo przeczytalem wywiad w EIS i chcialem tego posluchac i podoba mi sie ta plyta bardziej niz np: nowa Metallica. Napisalem rowniez, ze

nie slyszalem nic lepszego i zespolow, o kotrych pisesz nie slyszalem. Powiedz mi zatem jak mozna ich uslyszec jesli dorwe plyte to kupie, albo jesli beda grac w Katowicach to chetnie pojde ich posluchac, tylko jak mialem o nich wczesniej uslyszec? SN byli w EiS wiec o nich wiem.Slyszalem ich na Woodstoku i bardziej mi sie podobalo niz Acid itd. Ale to moje zdanie i nikomu go nie narzucam. Sluchaj ja znam wspanialych muzykow dla mnie mistrzowie, ale nie graja nie wiem dlaczego i Ty i moze nikt inny o nich nie slyszy, bo graja z jakas topowa kapela zzeby miec za co zaplacic za dom. Tu nie idze o to kto jest najlepszy to "lipa" jako zespol mniej czy bardziej komercyjny zrobili sobie reklame czy cos nie wiem i ja ich uslyszalem. Zespoly, o ktorych piszesz nie robia tego tak dobrze i nie dotarly do mnie. Ale wogole o czym ta rozmowa? Czesto rozmawiam z muzykami jazzowymi czy innymi i oni nie sa otwarci na wszystko, a w Polsce utarl sie jakis dziwny mit ze jak ktos cos robi to trzeba to zjechac. Ja nie lubie Stachurskiego, ale innym sie podoba i w takim tlumie moje zdanie jest miotem. A co do tekstow to Rage Against The Machine maja podobne. Wole taki niz Bajmu. Ja nie bede sie z Toba dyskutowal bo nie mam w tym celu. Tylko nie slyszalem nic lepeszego w tym gatunku, wiec mam prawo tak twierdzic jak uslysze cos lepszego to zmieni sie lista przebojow. A ja pytalem o cos innego, a nie o zdanie na temat SN. Stary ile w tobie gniewu trzeba miec czascunek do wszystkiego. Ale tak jest ze Polacy sa wieksi daleko od Polski, u nas kupa smieci. Co Ty wiesz o moim guscie? Znasz mnie? Poznaj i wtedy oceniaj ironicznie .

Awatar użytkownika
jasno_witz

Post autor: jasno_witz » czwartek 11 wrz 2003, 10:09

...

Pokazac cos lepszego?zrobili cos czego nikt w Polsce nie zrobil?...cos czuje ze Ty siedzisz w klimatach mocno osadzonych w tzw nu-metal-i jarasz sie na widok maski slipknota tudziez owlosionej kalty Davisa...ale wracajac do watku-cos czego nikt w Polsce nie zrobil powiadasz,dla mnie to nastepujace bandy zrobily cos co nikt nie zrobil w Polsce i na swiecie(polskie):

-ostatnia plyta MISTERII -Univers Funeral

-Vesania -firefrost arcanuM

-DominiuM-psycho path fever

-StrommoussHeld-behind the curtain......nie wspominajac o Elysium czy Cronics..i innych o ktorych istnieniu nie masz zielonego pojecia-.ale skad Ty to mozesz wiedziec iz obok SN w Polsce sa inne zespoly ktore bija SN pod kadym wzgedem-skoro to nie leci w radio tudziez w M(shi)Tv-jesli chcesz wyglaszac prozy typu '.. zrobili cos czego inni w tym kraju nie pokazli ..' to uprzednio przemysl to dwa razy bo a noz ktos to przeczyta i sie wzburzy...poza tym SN sa wtorni jak placki ziemniaczane-image ala Slipknot-wokal ala Maryla Rodowicz z grypą i texty typu Walesa and solidarnosc(szczegolnie na zywo- pseudo texty 'otuchy' Glacy)--jak to sie mawia-sa gusta i gusteczeniątka.

Mnie ogolnie pyka SN-staram sie nie wnikac w czyjes gusta-podoba Ci sie-spoko-baw sie dobrze ,tylko czlowieku oszczedz textow typu:''..zrobili cos czego inni w tym kraju nie pokazali..' wowczas trzeba interweniowac.

-=Afe Marian=-

...

Witam

... hm coz mam powiedziec nie siedze w zadnym metalu, ja gram jazz, fusion na akustycznym instrumencie, a klaty Milesa Daviesa nie widzialem.Podoba mi sie jego muzyka i to co zrobil dla muzyki kazdego gatunku, a nie klata:-) Ja SN kupilem bo przeczytalem wywiad w EIS i chcialem tego posluchac i podoba mi sie ta plyta bardziej niz np: nowa Metallica. Napisalem rowniez, ze

nie slyszalem nic lepszego i zespolow, o kotrych pisesz nie slyszalem. Powiedz mi zatem jak mozna ich uslyszec jesli dorwe plyte to kupie, albo jesli beda grac w Katowicach to chetnie pojde ich posluchac, tylko jak mialem o nich wczesniej uslyszec? SN byli w EiS wiec o nich wiem.Slyszalem ich na Woodstoku i bardziej mi sie podobalo niz Acid itd. Ale to moje zdanie i nikomu go nie narzucam. Sluchaj ja znam wspanialych muzykow dla mnie mistrzowie, ale nie graja nie wiem dlaczego i Ty i moze nikt inny o nich nie slyszy, bo graja z jakas topowa kapela zzeby miec za co zaplacic za dom. Tu nie idze o to kto jest najlepszy to "lipa" jako zespol mniej czy bardziej komercyjny zrobili sobie reklame czy cos nie wiem i ja ich uslyszalem. Zespoly, o ktorych piszesz nie robia tego tak dobrze i nie dotarly do mnie. Ale wogole o czym ta rozmowa? Czesto rozmawiam z muzykami jazzowymi czy innymi i oni nie sa otwarci na wszystko, a w Polsce utarl sie jakis dziwny mit ze jak ktos cos robi to trzeba to zjechac. Ja nie lubie Stachurskiego, ale innym sie podoba i w takim tlumie moje zdanie jest miotem. A co do tekstow to Rage Against The Machine maja podobne. Wole taki niz Bajmu. Ja nie bede sie z Toba dyskutowal bo nie mam w tym celu. Tylko nie slyszalem nic lepeszego w tym gatunku, wiec mam prawo tak twierdzic jak uslysze cos lepszego to zmieni sie lista przebojow. A ja pytalem o cos innego, a nie o zdanie na temat SN. Stary ile w tobie gniewu trzeba miec czascunek do wszystkiego. Ale tak jest ze Polacy sa wieksi daleko od Polski, u nas kupa smieci. Co Ty wiesz o moim guscie? Znasz mnie? Poznaj i wtedy oceniaj ironicznie . ...

Moze na poczatek odnosnie Davisa-chodzilo mi raczej o Jonathana z grupy KoRn-jednak jakby nie patrzec roznica jest znaczna.

Nastepnie-Twoj post brzmial dosc radykalnie i konkretnie-stawiales dokonania Noisow jako pewnik najlepszego osiagniecia w tej dziedzinie-i nie wazne jest to iz nie znasz powyzszych zespolow-tym bardziej powinnienes sie powstrzymac od dokonywania 'statystyk niepowtarzalnosci'-skoro nie znasz sie dobrze na szeroko pojetej muzyce,jakby nie bylo Polskiej- to radzilbym sie wstrzymac od tak radykalnych 'ogloszen matrymonialnych'-poza tym tam ktos dobrze wspomnial o Agresivie-ten zespol robil taka muze na dlugo przed tym jak Glaca wpadl na pomysl zgolenia brwi -wiec ameryki nie odkryli.

A co do mojego niby 'gniewu'-ya,ya naturlish ];-) -coz,widocznie w Tobie jest go znacznie wiecej-skoro odebrales moje suche-refleksje jako moj gniew- -ale jak to sie mawia-jak rysujesz tak widzisz-niechaj bedzie gniew-bede 'mroczny 'jak słoiki w piwnicy-czuje sie jak Desperado-mlody gniewny

----boj sie ];--) se se se
Jestem sobie czlowieczkiem, ktory czesto pyta lecz nie zawsze słyszy odpowiedzi.

Awatar użytkownika
Vibra

Post autor: Vibra » czwartek 11 wrz 2003, 14:47

Moze na poczatek odnosnie Davisa-chodzilo mi raczej o Jonathana z grupy KoRn-jednak jakby nie patrzec roznica jest znaczna.

Nastepnie-Twoj post brzmial dosc radykalnie i konkretnie-stawiales dokonania Noisow jako pewnik najlepszego osiagniecia w tej dziedzinie-i nie wazne jest to iz nie znasz powyzszych zespolow-tym bardziej powinnienes sie powstrzymac od dokonywania 'statystyk niepowtarzalnosci'-skoro nie znasz sie dobrze na szeroko pojetej muzyce,jakby nie bylo Polskiej- to radzilbym sie wstrzymac od tak radykalnych 'ogloszen matrymonialnych'-poza tym tam ktos dobrze wspomnial o Agresivie-ten zespol robil taka muze na dlugo przed tym jak Glaca wpadl na pomysl zgolenia brwi -wiec ameryki nie odkryli.

A co do mojego niby 'gniewu'-ya,ya naturlish ];-) -coz,widocznie w Tobie jest go znacznie wiecej-skoro odebrales moje suche-refleksje jako moj gniew- -ale jak to sie mawia-jak rysujesz tak widzisz-niechaj bedzie gniew-bede 'mroczny 'jak słoiki w piwnicy-czuje sie jak Desperado-mlody gniewny

----boj sie ];--) se se se ...

Spoko mamy swoje zdania i chyba to dobrze bo nie ulegamy wplywom. Co do kopiowania to wszyscy kopiuja dodaja cos swojego itd itd. Faktycznie nie potrzebnie tak pisalem ale ja nie slysalem czegos innego i napisalem ze uwazam za dobre wsrod tego co slyszalem.Nie mam czasu by wszystko uslyszec i kasy na to by kupic tyle plyt. Ale i to przepraszam jesli urazilem. Nie mialem takiego zamiaru, ale swoje zdanie miec moge,gust itd Konstytucja mi pozwala

Awatar użytkownika
Zone

Post autor: Zone » czwartek 11 wrz 2003, 15:46

! Ludzie tnijcie posty !

Dziiwi mnie troche:

"SN-staram sie nie wnikac w czyjes gusta-podoba Ci sie-spoko-baw sie dobrze"

O co chodz?. A czy ty nie kierujesz sie wlasnymi gustami piszac czego to nie dokonala Misteria, Elisium? Jesli tak mielibysmy rozmawiac, to do niczego nie dojdziemy. Nie znam twoich gustow muzycznych, ale przypuscmy (!), ze zespol X wspial sie na 'wyzyny' w taki sam sposob jak przyklady powyzej, a tobie juz 'nie lezy' to nie mowilbys w ten sposob na jego temat. Podoba mi sie osobiscie muzyka Misteria, Elysium czy Crionics (Ci ostatni wiele nie potrafia), ale nie wiem dlaczego wlasnie oni maja byc tacy rewolucyjni niby. Co do "Czas Ludzi Cienia" - fakt, dobra plyta. Bardzo dobrze brzmiaca i 'pracowita'. Czy rewolucyjna? Mysle, ze nie warto tak mowic. Trzeba miec nadzieje, ze beda lepsze.

Pozdrawiam/Zone
Sanok

Awatar użytkownika
jasno_witz

Post autor: jasno_witz » czwartek 11 wrz 2003, 17:13

...! Ludzie tnijcie posty !

Dziiwi mnie troche:

"SN-staram sie nie wnikac w czyjes gusta-podoba Ci sie-spoko-baw sie dobrze"

O co chodz?. A czy ty nie kierujesz sie wlasnymi gustami piszac czego to nie dokonala Misteria, Elisium?

Oczywiscie iz sie kieruje gustem-a czym niby -wechem?Chodzi o to iz kolega napisal dosc konkretnie postawiony post-SN=the best,ja oczywiscie przedstawilem swoj poglad-i on rowniez dla Ciebie moze brzmiec jak dla mnie post kolegi Vibry,

to jest jakby na zasadzie-'ktos glosi....Techno jest najlepsza muza na swiecie...''wowczas Ty w jakis tam sposob dajesz do zrozumienia iz tak nie jest..po prostu wyrazasz opinie-ja tak samo zrobilem-poza tym kolega Vibra napisal wyraznie iz-'nikt przed Ns-czegos takiego nie dokonal-rowniez czulem sie w obowiazku przedstawic pare zespolow ktore takie dzwieki osiagneli przed NS-problem wynika z tego iz Vibra bardzo konkretnie scharakteryzowal NS-wedlug mnie blednie-druga kwestia to zauwaz iz wymieniajac tamte zespoly nie napisalem-TO SA ZESPOLY KTORE SA THE ONE AN ONLEY-po prostu udalo im sie dokonac cos co jest na swiecie bardziej znane anizeli SN.

, ale przypuscmy (!), ze zespol X wspial sie na 'wyzyny' w taki sam sposob jak przyklady powyzej, a tobie juz 'nie lezy'

Jeszcze raz wyjasniam iz ja osobiscie nie mam nic do NS-po prostu nie fascynuje mnie Czas ludzi Cienia-a moje zdecydowane posty byly ukierunkowane jednoznacznie na wyjasnienie iz to nie jest PIERWSZA PLYTA TEGO RODZAJU,w takiej tonacji-nie uwazam jej za nowatorska i tyle-gdyz jest wtorna-dlatego podawalem zespoly aby to uwidocznic.

Gdybys przeczytal post-Eminem to Black metal-zareagowalbys udowadniajac iz tak nie jest-ja tak wlasnie zrobilem.

rewolucyjni niby.

Potrafisz podac zespol metalowy(!) ktory miesza utwory tak jak oni?-rewolucyjni sa wedlug mnie dlatego iz brzmia jak nikt inny-czego nie mozna powiedziec o NS.

Iscie rwolucyjny to moze byc tylko kwartet bocianow grajacych na bałałajkach.

Pozdrawiam.

Jestem sobie czlowieczkiem, ktory czesto pyta lecz nie zawsze słyszy odpowiedzi.

Awatar użytkownika
jasno_witz

Post autor: jasno_witz » czwartek 11 wrz 2003, 17:20

teraz zauwazylem...

--------NS=SN------

Awatar użytkownika
Zone

Post autor: Zone » czwartek 11 wrz 2003, 19:08

Rozumiem, ze chodzi Ci o mieszanie stylistyczne. W Polsce poza Misteria innego zespolu nie wymienie. Ale dlaczego stawiasz ich wyzej niz Sweet Noise. W koncu to sa dwa zupelnie inne stylistycznie zespoly, ktorych nie mozna porownywac. Ale powracajac do tematu "Sound..". Znam chlopakow z Misteria i wiem jak powstawala ich plyta. Z wywiadu rowniez wiem jak powstawala plyta SN. I co? I jedna i druga 'umowmy sie' brzmia dobrze. Ale gdyby zamienic ich brzmieniowo, to by nie bylo to. Nie ma czego porownywac-mysle ze na tym mozemy skonczyc ta rozmowe.

Pozdrawiam/Zone
Sanok

ODPOWIEDZ