Thomann - dlaczego warto tam kupować?

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Kyle
Re: Thomann - dlaczego warto tam kupować?

Post autor: Kyle » wtorek 20 kwie 2010, 12:32

Faktycznie Poznań

http://www.sklepmuzyczny.pl/sklepmuzyczny,pl,strona,produkt,asortyment,6,dzial,58,grupa,0,id,8784.html

;} - więc jak widzisz ... jak Polak da mi dobrą ofertę (lub przynajmniej porównywalną) to wolę kupić w Polsce ...

Awatar użytkownika
VCO

Post autor: VCO » wtorek 20 kwie 2010, 12:37

Żeby wyjaśnić, skąd się wzięła moja wypowiedź. Byłem na targach Musikmesse. Niewielu udało się nagrać i opublikować tak szybko przykłady syntezatorów i innych klawiszy. Nikt nie wpadł na pomysł nagrania monitorów ADAM. Publikuję informacje na polskim forum. A pod moimi wypowiedziami co się pojawia? Linki do niemieckiego sklepu. Nie odpowiada mi to.

Hmm, z calym szacunkiem Kolego, ale czy Kolega podal w swoim tescie na swojej stronie informacje gdzie w kraju mozna kupic te monitory ? Nie wszyscy znaja dystrybutora (nawiasem mowiac bardzo mili panowie).

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » wtorek 20 kwie 2010, 12:44

...

Żeby wyjaśnić, skąd się wzięła moja wypowiedź. Byłem na targach Musikmesse. Niewielu udało się nagrać i opublikować tak szybko przykłady syntezatorów i innych klawiszy. Nikt nie wpadł na pomysł nagrania monitorów ADAM. Publikuję informacje na polskim forum. A pod moimi wypowiedziami co się pojawia? Linki do niemieckiego sklepu. Nie odpowiada mi to.

Hmm, z calym szacunkiem Kolego, ale czy Kolega podal w swoim tescie na swojej stronie informacje gdzie w kraju mozna kupic te monitory ? Nie wszyscy znaja dystrybutora (nawiasem mowiac bardzo mili panowie).

http://www.e-muzyk.net.pl/content/view/2260/145/

Pozdro

Groover

nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
VCO

Post autor: VCO » wtorek 20 kwie 2010, 13:08

Alez tam jest link do dystrybutora, a nie do sklepow. Ja akurat wiem, ze u dystrybutora mozna od reki osobiscie kupic, ale dla wielu nie jest to opcja, wiec nie dziw sie, ze pojawiaja sie linki zagraniczne (zreszta najszybciej kojarzone), jesli nie ma odpowiednich odnosnikow przy prezentacji.

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » wtorek 20 kwie 2010, 13:19

...

Alez tam jest link do dystrybutora, a nie do sklepow. Ja akurat wiem, ze u dystrybutora mozna od reki osobiscie kupic, ale dla wielu nie jest to opcja, wiec nie dziw sie, ze pojawiaja sie linki zagraniczne (zreszta najszybciej kojarzone), jesli nie ma odpowiednich odnosnikow przy prezentacji.

wiem, że to wymaga dodatkowego kliknięcia. Cóż za wysiłek...

http://audiotechpro.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=290&Itemid=198

Pozdro

Groover

nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
VCO

Post autor: VCO » wtorek 20 kwie 2010, 13:49

Otoz to nie jest kwestia klikniecia. Ludzie narzekaja na jakosc obslugi calej rzeszy polskich sklepow. Po takim serwisie jak Twoj spodziewalbym sie kompletnej informacji jak i polecanych przez serwis miejsc gdzie mozna testowany sprzet kupic *bezproblemowo*. Jak widac wyzej znasz takie miejsca. Link do dystrybutora jest na odwal sie i bez innych danych wlasciwie bezwartosciowy (zwlaszcza, ze dystrybutor nie ma serwisu on-line). Podales informacje niekompletna i masz pretensje, ze ktos ja uzupelnil nie w sposob taki jaki bys sobie tego zyczyl. Gdybys wylistowal takie miejsca nie bylo by tematu.

Kyle

Post autor: Kyle » wtorek 20 kwie 2010, 13:55

Ja może powiem jak to wygląda z mojej strony: widzę że wprowadzane są nowe monitory, ... chcę konkretnego miejsca (do konkretnego produktu z ceną i opisem) gdzie mogę je kupić - tylko i aż tyle.

Kyle

Post autor: Kyle » wtorek 20 kwie 2010, 14:05

A co do sklepów jest u mnie w Kielcach sklep Internetowy już powszechnie znany i raczej oblegany, bo są elastyczni.

Ja w pewnym sklepie w Kielcach kupiłem KRK RP6 i SM PRO AUDIO ADDA 192S ... odesłałem bo nie spełniał ten zestaw moich wymagań (ADDA nie trzymało balansu przy ściszaniu i cały komplet był nietransparentny). Po odesłaniu dzwoni do mnie Pan z Kieleckiej znanej i obleganej firmy i mówi że sprzęt jest w złym stanie mechanicznym - poprosiłem o  zdjęcia. .. na zdjęciach był PORYSOWANY W TAKI SPOSÓB ŻE PRZEZ PRZYPADEK TAK SIĘ NIE DA. Nie ukrywam że jestem pewien tego że sklep Fabryka Dźwięku uszkodziła mi sprzęt by go nie przyjąć. Ta banda cwaniaków nie raczyła nawet odpowiadać na pytania dokąd Rzecznik Praw konsumenta nie zagroził karą :] (to chyba o czymś świadczy) .../ sprzęt który im odesłałem został przez nich wystawiony na allego i nic nie napisali że jest uszkodzony !!!!!! (to chyba o czymś też świadczy) HALLLOOO ... ! 

Ale to nie koniec ... gdybyście zobaczyli jaką mi "Ugodę" zaproponowali (np. że koszt pracy ich pracownika który musi się rozmową ze mną zajmować to jakoś 100 złotych za co ja miałem zapłacić itd. itd. ).  BANDA złodziei

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » wtorek 20 kwie 2010, 14:22

Powtórzę - Niemiec kupowałby w Niemczech. Bo tak należy. Bo tak się buduje siłę.
Pozdro
Groover...

Musze to powiedziec moim znajomym kolegom Niemcom kupujacym rzeczy w zagranicznych sklepach... niech sie naucza nacjonalizmu i nie szukaja oszczednosci! Niech buduja nowa sile! Nowa Rzeszę! Niech nie kupuja w brytyjskich i amerykanskich sklepach, ani na aukcjach! Tak im powiem

Oczywiscie, przekaze tez tym wszystkim nieudacznikom, zeby sprzedali swoje japonskie i francuskie samochody.
[addsig]

ODPOWIEDZ