Key Steinberg takie małe a ...

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Zbynia
Re: Key Steinberg takie małe a ...

Post autor: Zbynia » środa 22 lip 2009, 16:05

Pietro no już nie udawaj że takich nie widziałeś - choćby ten duży wątek o update'ach który jakis  czas temu się przewinął...nie chce mi się szukać....

tadeo zwróć uwagę że dugital performera to mało kto ma i pewnie korzysta z supportu a nie tego forum bo w sumie kto by mu pomógł?juz nie przesaqdzaj i nie bierz tego za wyznacznik bo się zapędziłeś....

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » środa 22 lip 2009, 16:31

tadeo zwróć uwagę że dugital performera to mało kto ma i pewnie korzysta z supportu a nie tego forum bo w sumie kto by mu pomógł?juz nie przesaqdzaj i nie bierz tego za wyznacznik bo się zapędziłeś.......

Można pomysleć że użytkowników sonara również jest znacznie mniej niż cubase'a...

Pietro

Post autor: Pietro » środa 22 lip 2009, 17:17

...

Można pomysleć że użytkowników sonara również jest znacznie mniej niż cubase'a...
...

A już z pewnością tych bez licencji ;). Cubase jest mega popularny wśród amatorów, czy ludzi, którzy dopiero zaczynają, stąd o "problemach" z nim czytamy stosunkowo często. Większość to kwestie spowodowane nieznajomością tematu.

Zdarzają się prawdziwe problemy (jak i z każdym softem), ale prędzej czy później zostają rozwiązane uaktualnieniem - tak jak w przytoczonym przez Ciebie, Zbynia wątku. PC to skomplikowana sprawa dla twórców oprogramowania - możliwości konfliktów z przeróżnym sprzętem jest mnóstwo i z dnia na dzień coraz więcej. Sekwencery to jeszcze bardziej skomplikowane oprogramowanie, bo wszyscy oczekują, że będą działać na nich wszystkie istniejące stare, nowe i te jeszcze nieistniejące wtyczki, które same mogą być powodem wielu problemów ;).

Nie mają łatwo, ale w moim przypadku wszystko hula. Jestem bardzo zadowolony z C5.

- Piotr

marsh

Post autor: marsh » środa 22 lip 2009, 18:04

Szczęśliwi Ci co sobie pokleją i mogą dalej pracować na programie. Ja nie mam co kleić, a klucz nie działa. Można to badziewie rozebrać i złożyć ?
Może to coś można naprawić ?

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » czwartek 23 lip 2009, 07:59

...Szczęśliwi Ci co sobie pokleją i mogą dalej pracować na programie. Ja nie mam co kleić, a klucz nie działa. Można to badziewie rozebrać i złożyć ?
Może to coś można naprawić ?...

Wszystko co się zepsuło (a nie zniszczyło) można naprawić, tylko jakim kosztem? Można kupić sobie drugi kluczyk pusty i wykonać Transfer Licence.

pozdrowienia

przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Pietro

Post autor: Pietro » czwartek 23 lip 2009, 11:49

...Szczęśliwi Ci co sobie pokleją i mogą dalej pracować na programie. Ja nie mam co kleić, a klucz nie działa. Można to badziewie rozebrać i złożyć ?
Może to coś można naprawić ?...

Ja bym się skontaktował z dystrybutorem i wysłał do Steinberga uszkodzony klucz. O ile dobrze mi wiadomo, jeśli klucz się zepsuje nie z Twojej winy, to sprawdzą go i prześlą nowy na który przeniosą licencje z zepsutego klucza.

Transfer licencji, o jakim mówi kolega powyżej się nie uda, bo musisz mieć sprawne oba klucze.

- Piotr 

Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:

Post autor: fabian » czwartek 23 lip 2009, 12:34

mi się to w ogole nie podoba - jakies watpliwej jakosci klucze, ciagle przekladanie z portu w port czy to do innego kompa.. mam licencje na 4 studio i jestem zdecydowanie przeciwko takim zabezpieczeniom.. jesli bylaby taka mozliwosc to bym uzywal pirata..
[addsig]
the Sun Personality

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » czwartek 23 lip 2009, 12:42

...mi się to w ogole nie podoba - jakies watpliwej jakosci klucze, ciagle przekladanie z portu w port czy to do innego kompa.. mam licencje na 4 studio i jestem zdecydowanie przeciwko takim zabezpieczeniom.. jesli bylaby taka mozliwosc to bym uzywal pirata.. ... 

ee, co tam, przyznam sie{#śmiech}

raz podczas jednej z sesji wyjazdowych w kraju zapomniało mi sie tegóż nieszczęsnego klucza....kilka telefonów w miasto i udało sie załatwic płytke z dawem (akurat na cool edita trafiłem) uff było gorąco ale sesja sie powiodła ;)

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » piątek 24 lip 2009, 00:02

IMHO najlepiej by było obniżyć cenę softu i zdjąć ten cały pierdylion zabezpieczeń, które i tak się da omijać- po co wydawać kupę kasy na zabezpieczenia (przez co wzrasta koszt zakupu finalnego produktu), skoro można zachęcić  do kupna ceną, która nie zwali z nóg na sam jej widok :)

Stay Psychedelic People!

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 24 lip 2009, 09:35

...mi się to w ogole nie podoba - jakies watpliwej jakosci klucze, ciagle przekladanie z portu w port czy to do innego kompa.. mam licencje na 4 studio i jestem zdecydowanie przeciwko takim zabezpieczeniom.. jesli bylaby taka mozliwosc to bym uzywal pirata.. ... 

Fabian nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale jak skasuje ci się licencja z klucza to jej łatwo nie odzyskasz tak jak posiadacze pełnej wersji, gdyż posiadają kod aktywujący dołączony do pudełka, a my nie :( .

ODPOWIEDZ